Selecteer pagina

Zware tegenstander voor Dubbeldam

Zware tegenstander voor Dubbeldam

DUBBELDAM – FC IJsselmonde

Programma

Aanstaande zondag staat de topper in de derde klasse D de huidige nummer 2 Dubbeldam en nummer 5 FC IJsselmonde.
Het beeld vertekent echter nogal omdat Dubbeldam al twee wedstrijden meer speelde dan FC IJsselmonde. Indien de Rotterdammers beide inhaalwedstrijden in winst weten om te zetten komen zij op 1 punt van Dubbeldam. Dus de confrontatie is van zondag is van heel groot belang.

begin competitie

FC IJsselmonde kende een ijzersterk begin van de competitie met louter overwinningen. Alle wedstrijden werden overtuigend gewonnen, ook van Charlois dat toch een sterke tegenstander is.

drie nederlagen

Op 22 oktober verloor FC IJsselmonde voor de eerste keer. RCD bleek met 3-2 nipt te sterk voor FC IJsselmonde. Dit was het begin van een mindere periode. Een week later wonnen wij geflatteerd met 1-4 van de Rotterdammers. In deze wedstrijd bleek dat de Rotterdammers met name op het middenveld zeer behendige spelers heeft. Robin van Dijk was erg belangrijk voor zijn team met enkele fabuleuze reddingen en wij sloegen op belangrijke momenten toe.
Een week later gingen zij ook in Schiedam onderuit. Kethel Spaland won op het eigen sportpark Willem Alexander met 4-2.

herstel

Het herstel na deze mindere periode kwam op 19 november met een zege van 2-0 op hekkensluiter Victoria’04. De vreugde was echter voor korte duur want een week later vertrokken ze naar de koploper in Hoogvliet. De gedoodverfde titelkandidaat Meeuwenplaat won overtuigend met 3-0. Sinds deze nederlaag heeft FC IJsselmonde geen wedstrijd meer verloren

2018

FC IJsselmonde begon de tweede seizoenshelft heel knap met een 2-0 zege op runner-up Virtus. De ploeg uit Zevenbergen is voor ieder team lastig te bespelen en wist lang in het spoor van Meeuwenplaat te blijven. Tot deze wedstrijd was Virtus ook nog altijd ongeslagen. Deze overwinning heeft de ploeg vertrouwen gegeven blijkens de ruime zeges die daarna geboekt werden. Zo werd HWD in Overschie op een 1-7 nederlaag getrakteerd. BZC Zuiderpark kreeg er met 0-6 van langs. tegen Pretoria werd net niet de dubbele cijfers gehaald, maar 9-2 mag toch een overtuigende zege genoemd worden.

Angstgegner

Kethel Spaland blijkt toch een moeilijke tegenstander voor FC IJsselmonde. Daar waar de uitwedstrijd met 4-2 was verloren, kwam FC IJsselmonde vorige week niet verder dan een bloedeloos 0-0 gelijkspel.

Zware tegenstander

FC IJsselmonde moet dus ook winnen om aansluiting te houden met de top van de derde klasse om in aanmerking te blijven komen voor de nacompetitie.
Deze spannende wedstrijd begint zondag om 14.00 uur en wij rekenen op de steun van heel veel supporters!!