Selecteer pagina

Rory van der Weijden
Zwaar gehavend Dubbeldam sleept punt weg bij JEKA

Na wederom een flinke onderbreking door Covid en allerlei andere redenen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag weer aantreden voor een competitiewedstrijd. Om geen risico’s te nemen zijn de mannen ook nog op trainingskamp geweest naar Spanje. Tuurlijk, de mannen hebben zelf ook doorgetraind tijdens de lockdown maar in Spanje is nog even extra gewerkt aan de conditie en speelstijl die wij graag willen spelen. 2 tot 3 keer per dag is er getraind. Voetvolley, wandelingen, teambuilding-evenementen, trainingssessies. Alles wat een topploeg doet om weer helemaal fris en fruitig de tweede seizoenshelft te starten. Helaas zal er geen verslag van trainingskamp worden uitgegeven. Daarvoor is er simpelweg te weinig te vertellen. Er is immers zo goed als het hele weekend getraind. En alleen erna zijn er 2 tot hooguit 3 drankjes genuttigd. Er moest immers de volgende dag weer vroeg getraind worden. Dat begrijpt u. 

Vandaag stond dus JEKA op het programma. Vorige week had PCP zich afgemeld wegens corona. Die hadden natuurlijk ook opgevangen dat wij op trainingskamp waren geweest en dus was de angst erin geslopen bij de immer sympathieke jongens van PCP. Vandaag dus JEKA. Thuis hadden we nipt 2-1 gewonnen. Dus we waren vooraf gewaarschuwd. Het is zeker geen slecht team. Dan zou je dus denken dat we op volle oorlogssterkte richting Bavel zouden vertrekken. Maar helaas…niets is minder waar. Alles moest weer uit de kast om een beetje team op de been te krijgen.. 

Helaas moest het achtste weer gewoon spelen. Dus de toppers van het achtste kunnen wij helaas niet gebruiken. En het regende weer afmeldingen eind van de week. VV Kortjakje kunnen we ook wel genoemd worden. Altijd wil Kortjakje voetballen. Midden in de week maar zondags niet. 

De gebruikelijke afmeldingen hoeven wij eigenlijk nog nauwelijks te noemen. Maar ik zal u toch nog even snel op de hoogte stellen. Leider Koen is sowieso al weken van de aardbodem verdwenen. Voorheen de muur van vlees is eigenlijk officieel leider af. De laatste 43 wedstrijden heeft hij moeten missen dus ja dan is het tijd voor vervanging. Wel is Koentje ontzettend goed bezig in de sportschool. Maar op Dubbeldam zult u hem voorlopig niet aantreffen. In het verlengde daarvan kunnen we de afwezigheid van Patrickje Stolk direct meenemen. Sinds Koentje niet meer de touwtjes in handen heeft is onze XXL bommenwerper ook eigenlijk per direct gestopt. “Zonder Koentje speel ik gewoon niet. Hij is de enige die ooit vertrouwen in mij heeft gehad. Zonder zijn aanwijzingen heb je ook echt helemaal niks aan mij hoor. Nee, ik ga gewoon lekker elke zondag naar de Nettorama en IKEA. Heerlijk joh beetje rondstruinen met die X-knietjes van me. Echt genieten hoor,”aldus Blikkie XXL. “Het begint wel schrijnend te worden”, vult zijn vrouw hem aan. We hebben in principe helemaal niks nodig. Maar hij wil maar naar de Loods 5 en IKEA. Heel soms gaat hij dan in de ballenbak liggen in de foetushouding en roept dan heel hard Koenmayaaaaaaa Koenmayaaaaa. Tuurlijk zie je dan de andere mensen en kinderen in de ballenbak een tikje vreemd kijken. Maar het geeft hem troost. Het slaat hem die zondagen door. En ja hij doet opzich niemand kwaad,” vertelt zijn wederhelft. Het is duidelijk dat hij nog wat moeite heeft met de voetballoze zondagen. We willen zijn vrouw en de kinderen dan ook veel sterkte wensen. Wij weten hoe het voelt de hele zondag met hem te zitten opgescheept. Zet hem op! 

Dan hebben we nog de feyenoord supporters Muisje en Rocco. Die doen er echt alles aan om niet te hoeven voetballen. Die gaan zelfs liever naar de kuip op een regenachtige zondagmiddag. Zie het als SM. Maar dan anders. Hoe dan ook deze 2 giganten moesten wij dus ook al missen. 

Onze Turbopinda heeft ook wederom een excuus gevonden om niet te komen. Deze keer stond klussen op de ikganietvoetballensmoesjeskaart. Een ieder die Michel kent weet dat hier niets van waar is. Maar dat gaan we natuurlijk niet in het verslag zetten. Ook van onze vaste vlagger/spits/alleskunner Ferdy ontbreekt ieder spoor. Sinds we terugzijn van Torremolinos is er niets meer van hem vernomen. Het gerucht gaat wel dat hij nog aan de bar zit bij cafe De klikspaan. Mocht u toevallig die kant op gaan de komende weken of maanden vertel hem even dat wij alweer een aantal weken terug zijn. Alvast hartelijk dank. 

Dan komen we bij onze Reintje uit. Reintje heeft het momenteel even zwaar. De exacte reden hiervan zullen wij om prive redenen niet benoemen. Je moet soms gewoon bepaalde zaken laten rusten. En dit er een van. Wel heeft hij de taak van Dick van Gent overgenomen. Sterker nog hij heeft dit overklast. Nu maak je binnen onze selectie snel vrienden als je een kratje bier haalt (deze gaat Sjoerd betalen overigens, hierover later meer). Maar als je dan ook nog een bittergarnituurtje haalt dan heb je het speler leider wel in een rap tempo uitgespeeld kan je gerust concluderen. Hulde aan Wappie. Klasse gedaan ouwe pik ouwe pijp. 

Dan zoals gezegd over naar onze Sjoerd. Voorheen de beste Boutens. Maar dit stamt al van een jaartje of 10 geleden. Nu is het natuurlijk niet zo erg als je met de jaren minder wordt. Daar hebben we allemaal last van. Maar onze Sjoerdje is ook even vergeten hoe de ongeschreven regels zijn binnen een voetbalelftal. Afzeggen op zaterdagavond om 21:30 is er dan niet een van. Onze Sjoerd deed het. Reeds 30 jaar voetballend lid. Was even de regels vergeten. Kan gebeuren Oeboe. Laten we het snel vergeten. Als jij het kratje en bittergarnituur even betaald dan is het allemaal weer geregeld. Goed weekend nog verder, knul. 

Dan hebben we ook nog Weyden. Normaal gesproken toch wel een zekerheidje op de spelerslijst. Maar kampte met wat corona perikelen. Het leek even beter te gaan en hij leek op tijd fit te zijn. Maar helaas kreeg hij nog een terugslag. En stuurde daarom de temperatuur die hij had vanochtend. Onmenselijk. Het is te hopen dat dit snel beter gaat want we maakte ons allemaal erge zorgen. 38.6. Het hakte er flink in in de kleedkamer toen de foto rond ging. De meeste geloofde het natuurlijk niet. Hoe kan iemand met zo’n temperatuur nog appen. Ongeloof. Verdriet.Medeleven. Dat is wat er heerste op dat moment. We kunnen Rory dan ook alleen maar heel veel sterkte wensen. Gelukkig heeft Rory een vrij groot waterhoofd. Dus de temperatuur kan ook weer makkelijk het lichaam verlaten. Hoe dan ook; heel veel sterkte. Het gaat je goed. 

Dan over naar de orde van de dag. De wedstrijd. Helaas dus maar 12 man vandaag. Maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig was Petertje Gillis weer bereid om te keepen bij afwezigheid van Hesses. We begonnen dan ook met de volgende opstelling: Gillis op doel, achterin Pietertje, Jeroen, Jeppie en Arne. Enzo, Sven, Stefan en Tak op het middenveld. En in de spits Niels en De Gnoe (hierna te noemen Pratto). 

Alle ingrediënten voor een verschrikkelijke kut middag waren eigenlijk wel aanwezig vandaag.

  • weinig spelers
  • Kunstgras
  • Regen
  • Te fanatieke tegenstander

Maar we begonnen toch maar met een positieve instelling. De tegenstander had wel wat meer balbezit dan wij in het begin maar ze kregen er niet veel kansen door. We stonden op zich goed en gaven weinig weg. Het was een vrij snel schouwspel voor de neutrale supporter kan ik mij zo voorstellen. Wel probeerde we te voetballen en elkaar te vinden. Wat bij vlagen ook vrij aardig lukte. En via een aantal acties van Pratto kwamen we er ook een aantal keer gevaarlijk uit. Maar helaas ontbrak het telkens aan precisie in de eindpass. 

We kregen helaas wel de deksel op de neus met een uitval van JEKA. De spits schoot op de achterlijn de bal langs Petertje. Wat opzich al knap is. Want deze man passeren in de korte hoek is vrijwel onmogelijk. Maar de spits kreeg het toch voor elkaar. Wellicht stond onze keeper niet helemaal goed opgesteld. Maar hierover durf ik gezien zijn postuur geen uitspraken over te doen. 1-0 dus. 

We bleven rustig combineren en het gevoel dat er toch wel iets halen was vandaag kwam steeds meer doorsijpelen bij de mannen. Het was soms misschien niet allemaal goed maar de intentie was er toch zeker. Net voor rust kregen we nog een vrije trap op een lekkere afstand van de goal. Nick had zichzelf gelukkig wissel gezet dus het was nu eens de beurt voor een ander. Pietertje stond dit keer op. Onze Pietertje die na een aantal weken weer aanwezig was. En direct opstaan en de verantwoording pakken voor deze vrije trap. Dan ben je een hele grote. De aanloop. De spanning. De knal. EN… de goal! Als een raket vloog de bal met een fraaie curve langs de keeper. 1-1. Wat een heerlijk goal! Het was vrij snel rust vervolgens. In de rust werd er nog even goed bijgepraat over wat er allemaal mis ging en wat er misschien best wel oke ging. Er werd in ieder geval besloten dat Nick er nog niet in mocht. 

Voor de tweede helft het veld weer betreden is nooit leuk. Maar dit keer was het echt heel erg niet leuk. Een stevige wind en een fikse regenbui maakte ons toch wel behoorlijk het leven zuur. Pratto had ook de eerste 15 minuten nodig om zijn botten en spieren weer een beetje soepeltjes te krijgen. Het eerste kwartier was voor ons allemaal overleven. Jeka had meer balbezit en wij liepen er continu achteraan. En dat vinden wij, behalve Stefan dan, nooit zo leuk. Helaas viel ook nog eens de 2-1. Een beetje gelukkig kreeg de spits de bal voor zijn voeten in een soort scrimmage. En haalde wel erg fraai uit. De bal eindigde in de rechterkruising. 

Maar we gaven uiteraard niet op. We bleven strijden als paarden zoals onze schitterende clublied ook luidt, maar helaas nog zonder succes. En toen was het helaas zover. Nick moest er in want Nelis was moegestreden en kon even niet verder. Het was een soort mix tussen man bijt hond, De josti-band en help mijn man is een mongooltje. En alles uitgevoerd door 1 persoon. Nick W. Alias de Bever van Dordt. Onze Nick was namelijk vergeten zijn voetbalbroekje aan te trekken. En onder zijn trainingsbroek (hij was immers aan het vlaggen) Zat dus (naast Gin en Peerdt) alleen een onderbroek. Ofwel er moest even een broekenwissel plaats vinden alvorens DatalekBever het veld kon betreden. Een gevalletje je had er bij moeten zijn. Maar ook weer niet eigenlijk. We kregen wel iets meer grip en via Sven kwamen we zelfs op 2-2. Pratto was weer ouderwets aan het rommelen en kappen en draaien in de 16 en legde de bal perfect terug op de ingekomen Sven die zich geen seconde bedacht en de 2-2 binnenknalde. Puike goal! 

Ook de 3-2 hing in de lucht. Pratto ontdeed zich van een aantal tegenstanders en had ook misschien kunnen schieten. Maar hij dacht dat er iemand naast hem liep die erop rekende de bal te krijgen. Maar helaas bleek dit Ceta te zijn. Ofwel: geen doelpunt. Zonde, want een 3 punter had helemaal lekker geweest! Maar niet terecht overigens. Zo eerlijk moet uw objectieve verslaggever dan wel weer zijn! Het was al een hele knappe prestatie van dit team dat het staande kon blijven met maar 1 wissel. Er is kei en keihard gewerkt door echt iederen en op basis daarvan is het punt ook zeer verdiend! Klasse mannen! En jongens die er niet waren: jullie zijn dood voor ons. 

Fijne carnaval!! 😉  

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Er is natuurlijk veel nagepraat en geschreven over de afgelopen weken. Twee keer verloren met 4-3. De teleurstelling was merkbaar. De koppies hingen flink na beneden na afgelopen zondag. SC Gastel was ons de baas geweest in eigen huis. Niet alleen is verliezen...

Afwezigheid Enzo kost Dubbeldam 3 punten

De week na de zure verliespartij tegen Madese boys stond er alweer direct een nieuwe topper te wachten aan de Schenkeldijk. De vrienden uit Brabant waar wij zo’n warme band mee hebben opgebouwd in de loop der jaren. SC Gastel alias FC Engnek. De afgelopen 6...

Dubbeldam 3 onterecht onderuit in kraker

De week na de ruime winst van vorige week op Internos stond er deze week een onvervalste topper op het programma. De minimale tegenstand van vorige zal deze week van een andere kaliber zijn. We zullen dus uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten tappen om vandaag...

Draak van een wedstrijd eenvoudig gewonnen

Vorige week zondag was er helaas wederom geen wedstrijd voor de helden van Dubbeldam 3. Tegenstander UVV had helaas niet genoeg mensen om een fatsoenlijk team op de been te brengen. Jammer. Want als dat de norm zou zijn kunnen wij iedere week wel afzeggen. Maar dat...

Spierpijn van het biljarten

DUBBELDAM 3 BOEKT ZAKELIJKE OVERWINNING Vorige week zondag hadden de mannen van Dubbeldam 3 een vrije zondag. Geen aflasting. Of ook geen vrij programma vooraf. Nee onze vrienden van FC engnek (lees SC Gastel 5) konden geen team op de been krijgen om richting...

Monsterzege van onze zwart-witte helden

Vorige week hadden we de lastige pot tegen de bovenste van onze competitie Chaam. We konden leuk mee en deden onszelf eigenlijk te kort met slechts 1 punt.  Vandaag was er een opponent van een hele andere orde. De onderste van de ranglijst. Dit betreft IFC. Normaliter...

Punt tegen koploper

Het was deze week vooral zien te herstellen van de teleurstelling van de week ervoor in Ulvenhout.We kregen in de allerlaatste seconde de hele zure deksel op den gock! In de slotseconde schoot DIAde bal binnen en speelde we alsnog gelijk. Er gingen heel wat fouten aan...