Selecteer pagina

Zonder trainen de koploper verslaan

Zonder trainen de koploper verslaan

Onder het motto “je kan alleen maar geblesseerd raken op de training” en “training is voor de talentloze” besloten we ook deze week de training maar te laten schieten. Talent hebben we immers zat, en blessures ook dus was de keuze snel gemaakt.
En daar komt ook nog eens bij dat het vorige week ook prima bleek te werken. Dus waarom niet tegen de koploper.

Vandaag speelden wij tegen het 1e elftal van HZ’75. En ja u leest het goed een 1e elftal!
Eenmaal aangekomen op het complex van HZ ’75 kwamen we er achter dat we iemand miste.
Onze watervlugge spits R-tox ging rechtstreeks en was terecht gekomen op het complex van ZBC ’97.
“ja.. daar zit ook een Z en een cijfer in de naam” aldus een nog niet helemaal wakkere R-tox.

In de warming up kwamen we er achter dat het een Siberisch koude middag zou gaan worden, en dat is toch een rare gewaarwording aangezien het veld meer zand lag als op het strand van Scheveningen. 

Afijn, Trainer Bompa Hughes was er deze zondag weer gewoon bij en stuurde de volgende 11 namen het veld in:

Valentijn op de goal.
Adje, Damaru , Rouge en Commando Kees in de verdediging.
MMA-Boy , Pieter Giggsie, Tanktop Mike en Andellos op het middenveld.
Vardy en Koster in de spits.

Het begin verliep moeizaam.
Mede dankzij de kou, het slechte veld en een tegenstander die op het randje speelde kwamen we nog niet echt lekker in de wedstrijd.
Wel waren we de iets betere partij maar tot echte kansen kwam het helaas niet.
Met een afstandsschot van onze Pieterje Giggsie veranderde dat spelbeeld.
Vanaf een meter of 25 nam hij de bal op zijn pantoffel en door een rare zwabber net voor de keeper belandde de bal achter de keeper in het net. 0-1 voor tegen de koploper! 

Na de 0-1 waren wij de betere ploeg. HZ’75 was duidelijk niet gewend om tegen een achterstand aan te kijken, want waar ze voor het doelpunt nog op het randje speelde gingen ze er na het doelpunt regelmatig overheen.
We hadden een penalty moeten krijgen nadat Koster werd neergehaald door de keeper die in plaats van met zijn handen met een sliding naar de bal ging en gewoon te laat was maar de scheidsrechter dacht hier anders over.
En na een grove overtreding van een speler van HZ’75 reageerde Pieter iets te fel en kreeg daarvoor een gele kaart en mocht even 10 minuten afkoelen langs de zijlijn. De speler van HZ’75 kreeg niks voor zijn overtreding.

Die tien minuten was het vooral tegenhouden en met zijn allen knokken om op voorsprong te blijven.
En daarin slaagde we met vlag en wimpel ,want verdedigend stond het vandaag als een huis en vooral Adje speelde een ijzersterke wedstrijd.
Toen na 10 minuten Giggsie weer terug het veld in kwam hadden we ook meteen de grip weer terug op de wedstrijd.

Vlak voor rust kwamen we dan ook op 0-2 voorsprong.
Na een goede actie Kevin Visscher(ingevallen voor de geblesseerde vardy) gaf hij de bal diep op Koster die daardoor één op één met de keeper kwam.
Nu weet iedereen die het vorige verslag heeft gelezen dat dat bij Koster niet altijd vlekkeloos gaat.
Zo ook deze zondag niet maar dit keer zat hij er gelukkig wel in.
Na eerst nog half op de keeper geschoten gooide hij zich als een ware kamikazepiloot richting de bal om de rebound nog binnen te tikken en dat lukte. 0-2 voor tegen de koploper!

De tweede helft had Koster plaats genomen op de bank en R-tox was in het veld gekomen en Pietje Giggs liet zich iets inzakken zodat het verdedigend nog sterker stond.
De tweede helft bestond vooral uit knokken en tegenhouden en soms met een uitbraak proberen het 3e doelpunt er bij te prikken en het wedstrijdje op slot te gooien.

Ook Tanktop Mike kreeg nog een gele kaart in de 2e helft waardoor we weer met 10 man kwamen te staan ,maar ook daar hebben we ons met zijn alle doorheen geknokt.

Vlak voor tijd kwamen we er nog een keer uit terwijl iedereen eigenlijk al op zijn tandvlees liep.
Na een goede snelle aanval was het Koster die op de keeper schoot maar in 2e instantie wel sneller bij de bal was als de keeper van HZ’75.
De keeper had weinig oog voor de bal en besloot koster dan ook maar een flinke beuk te geven.
De scheids floot voor een penalty en Giggsie liet dit kansje dan ook niet liggen om de wedstrijd op slot te gooien en zijn topscoorders positie met een doelpuntje te versterken.
0-3 voor tegen de koploper!

Inmiddels is door onze overwinning HZ’75 1 ook niet meer de koploper maar staan wij samen met Beek Vooruit 10 op een gedeelde 1e plaats, alleen heeft beek vooruit 1 wedstrijd minder gespeeld.

 De volgende wedstrijd is tegen SVC 2 thuis op onze eigen Schenkeldijk dus kom allemaal massaal naar Dubbeldam om alle zondag teams weer aan te moedigen!