Selecteer pagina

Nick Willemstijn
Zlatan hebben, maar Bram van Polen opstellen

Een week na de eclatante overwinning op Right’oh moest Dubbeldam 3 dan eindelijk weer eens een ouderwetse thuiswedstrijd spelen. Dat wil zeggen dat dus alle zondagteams thuis spelen. Een ouderwetse zondag dus! Na vorige week was de euforie erg groot. Het liep natuurlijk ook als een trein vorige week in Geertruidenberg. Maar of dat vandaag ook weer zo goed gaat is natuurlijk maar de vraag… 

Er is afgelopen donderdag door een aantal spelers zelfs getraind. Samen met de mannen van Dubbeldam 4 (u weet wel, dat team met de beste Boutens : Koentje) is er een training afgewerkt op het veld naast het kunstgras. Je moet de hondendrollen ontwijken, en zo nu en dan stap je in een loopgraaf waar ze in 40-45 jaloers op waren en er staat zoveel onkruid op het veld dat het bijna niet van de bosjes te onderscheiden is.   Maarrrr: er is getraind. Een prima voorbereiding dus zou je zeggen. 

Ook leek er binnen de selectie weer wat positieve ontwikkelingen te zijn. Een aantal mensen komen weer terug van blessures zoals De Gnoe, Nelis, Errory, Stefan en Tak lijkt ook weer bekomen te zijn van zijn loop-midlifecrisis en gaat zich weer gewoon op voetbal richten. Niet alleen goed nieuws op dat vlak. Ook de mensen die wij graag geblesseerd zien zijn nog altijd geblesseerd Zoals Jespertje en Soeteman. 

Laten we beginnen met Soeteman. Onze (ex)keeper liet maandagochtend 08:02 weten dat hij zondag ziek was. Een zeer sterke vooruitziende blik van onze Sweetyman. Nu heeft hij natuurlijk de beschikking over een gezond stel “Hessens” maar dit was toch bijzonder knap. Hij liet ook weten dat hij op 6 december, 18 februari, 15 maart en 27 april ziek is. Dit kunnen we dus alvast in de agenda zetten. Of het de druk is of angst is niet helemaal duidelijk. Maar wat wel vreemd is dat sinds Peter Gillis alias de gele olifant bij ons onder de lat heeft plaatsgenomen dat er geen spoor meer is van Sweetyboy. We hebben geprobeerd contact te zoeken met zijn zaakwaarnemer P. Escobar maar die wil hier verder niet op ingaan. “Op dit moment kan ik hier niets over zeggen. In belang van Danny. Want daar gaat het om. Wel is hij erg teleurgesteld dat jullie TD heeft gekozen voor die volgevrete mossel in de goal. Maar daar kan ik eigenlijk ook niets over zeggen”. Aldus Pablo. 

Dan probleemgeval Jespertje. Godzijdank nog steeds geblesseerd. Voor de sfeer in het team is dit natuurlijk altijd een opsteker. Jespertje heeft nog altijd heel veel pijn. Zoals het er naar uitziet gaan wij Jespertje niet meer zien in 2021. Althans niet op het veld. Het is wel goed te zien dat hij de rol als leider zo goed op zich neemt. Kauwgom uitdelen, shirtjes klaar hangen, taktische bespreking, muziek regelen. En het belangrijkste : NIET meedoen. Klasse Jespertje. Je hebt eindelijk meerwaarde. Na 32 jaar voetbal heb je eindelijk de juiste rol gevonden. We zijn ongekend blij voor je dat je niet meer met die ziel onder je arm in het veld rondloopt. Maar je nu lekker die leider-rol hebt. Soms de vlag even kan pakken en een bardienstje wil draaien. Hulde aan Jespertje. Houzee! 

Dan hebben we nog wat goed nieuws. De Gnoe is weer wedergekeerd. Na een slepende voetblessure was hij vandaag weer inzetbaar. Dit weekend had hij maar een minimaal aantal trektochten gehad door de stad dus hij was helemaal topfit en zeer gretig om er een mooie zondag van te maken. Maar tot ieders grote verbazing koos onze TD voor zichzelf in de basis en niet voor de Gnoe. Grote teleurstelling voor de trouwe supporters. En voor alles en ieder die Dubbeldam 3 lief heeft. Het is toch een beetje Zlatan hebben en Bram van Pol(io)en opstellen. Maar hierover later meer. Fijn dat je er weer bent, Dennisie. Want zoals je zelf altijd al zegt : jij bent de enige normale!! 

Dan hebben we nog dossier Pietertje. Het blijft een tranentrekkend dossier. Pietertje. Al een aantal keer beloofd te stoppen. De man die doorgaans na 4 minuten zinkt hem doorgaans het hart in de schoenen. Spreekwoordelijk gezien natuurlijk. Want die jongen heeft natuurlijk helemaal geen hart. De handtekeningen actie is inmiddels opgelopen tot 21.090 handtekeningen. Waaronder ook handtekeningen van zijn vriendin, ouders, broertje en schoonouders. “Ik heb toch besloten het nog een kans te geven”, zegt Pietertje. Ik zal proberen niet meer te schelden, huilen, mekkeren, janken, schreeuwen. Niet meer mezelf zijn dus eigenlijk, kort samengevat, legt Pietertje uit. Ik doe dit ook een beetje voor mijn collega’s. Die zien mij ook liever op het voetbalveld dan bij hun in de buurt.” Ik snap dat het 2 voor twaalf is en dat dit mijn laatste kans is, blikt Pietertje alvast vooruit. Nou Pietertje, zet hem op knul! 

Er is door een aantal bronnen ook melding gemaakt van het ontbreken van Stolk. Niet alleen Pieterburen miste hem maar ook op Dubbeldam is er geen spoor van de ooit zo talentvolle voetballer te bekennen. Niet eens kijken? Hoor ik u denken. NEEN, is het antwoord. Maar wij nemen ons journalistieke taken heel serieus en daardoor zijn er videobeelden vrijgekomen waarin Patrick(je) in de Nettorama loopt. Ten tijden van onze match! Jawel! Oke, hij was verkleed als vrouw. Op hoge hakjes, make-up flink opgedaan en pruikje maar wij herkennen die KarelKlutsknie natuurlijk van kilometers afstand. Het is dan ook zeer teleurstellend dat we wederom een jongen verliezen aan plichtmatigheid. Overigens zijn de beelden terug te zien op www.gestolkt.nl (let op: niet voor kijkers onder de 12 jaar). 

Gelukkig konden we wel weer beschikken over onze topaankoop van de zomer. Nelis. Zoveel verwachtingen werden er geschept bij zijn transfer. Helaas tot op heden door allerlei omstandigheden nog niet helemaal uitgekomen. Jetlags, woonboulevards, katers en WK dwergwerpen gooide helaas roet in het eten en hierdoor heeft Nelis slechts een handjevol minuten gemaakt. Maar goed nieuws dus: hij is weer helemaal terug! En klaar om te knallen! **Hierover later in het verslag meer ** 

Dan is er nog een vermissing. Onze doorgaans vaste waarde Ferdinandje. Oke Ferdinandje is altijd wel ietsje later. Oke soms heel laat en oke soms komt hij helemaal niet als hij de avond ervoor te diep in het blikje heeft gekeken. Maar er is nu al een aantal weken geen spoor meer te bekennen van Ferdinandje. Er is ook in de wandelgangen een roddel gaande dat Ferdinandje naar de sportschool zou zijn geweest en hier een aantal keer per week zou zijn gesignaleerd. Feit is dus dat het met Ferdinandje niet helemaal goed gaat. Normaliter vastgeplakt aan de bank met een zakje chips in de hand en een tabbaca op de lip. En nu ineens naar de sportschool. Nee hier is iets niet pluis. We willen dus ook met klem verzoeken uit te kijken naar Ferdinandje. En bij tips graag u wenden tot ons. Alvast dank en Ferdinandje kijk uit en hopelijk tot snel!

Dan nog het probleemduo Errory en Ceta Bever. De een kan het wel maar is er niet. De ander kan het niet maar blijft stug zichzelf in de basis zetten. Een dubbelzijdig probleem dus! Errory was vandaag weer in geen velden of wegen te bekennen. In ieder niet in een dubbeldamshirt. Wel in een Kek Balr jasje overigens. Ziet er heel mooi en warm uit, Rory. Waarvan akte. Maar invallen of meedoen zat er vandaag voor Errory niet in. Errory had zaterdag weer wat drankjes op. En als Errory was drankjes op heeft heeft Errory het heel erg zwaar. En dan kan je beter niet tegen Errory praten. Want dan is Errory echt Errory. Iets waar broertje Bever dan weer geen last van heeft. Die leeft op katers. Hij is het uitgesproken voorbeeld waarin je kan concluderen dat Alcoholisme en Insomnia niet lekker hand in hand gaan. Wel een verklaring van zijn loop, praat en algemene gedrag natuurlijk. Dat dan weer wel. Het was nog even spannend trouwens of Bevertje uberhaupt mee mocht doen. Er is in de kamer ook nog een plan voorgesteld waarin Polio vaccinaties ook moeten worden getoond. Dan had Nick natuurlijk in geen enkele mogelijkheid kunnen meespelen. Maar dit werd woensdag teruggedraaid. En dus groen licht voor onze Ivoorhoedespeler om weer een staaltje zelfverheerlijking te tonen en zichzelf wederom op te stellen in de basis. Ondanks een aantal wanvertoningen. Gewoon weer in de basis. “Ik kan mezelf als geen ander in zo’n wedstrijd bijten”, legt Jaws uit. “De Gnoe kan je beter later brengen als ik ze allemaal al stuk heb gespeeld. “ Met deze woorden toont John natuurlijk aan alle realiteit in dit leven kwijt te zijn. Nick komt tegenwoordig nog geen conifeer of lantaarnpaal voorbij. Hijzelf verwijt dit aan blessures. Ook dit zegt wel weer hoe Bevertje in elkaar zit. Hoe dan ook; geen Rory wel  Nick. Dat is de conclusie. 

Laten we maar gewoon overgaan naar de wedstrijd want over de afwezige kunnen we wel 1000 woorden schrijven. Oh, dat heb ik ook gedaan. We begonnen vandaag met de volgende 11: 

Petertje in de goal, Pietertje , Jeroen, Wappie en Arne achterin. Op het middenveld Tak, Enzo, Weijden en Sven en voorin Michel. Ohja en Nick. 

De wedstrijd werd gespeeld op veld B. Oke ik ben nooit van velden de schuld geven want je hebt er immers allebei last van maar veldje B is niet best. Op zich wel passend bij de 23 andere acteurs van deze middag. Metaforisch bijna hoe goed het veld paste bij het spel wat de spelers lieten zien. Bijna poëzie. Iets wat je niet kan zeggen van de rest van de wedstrijd trouwens. Maar misschien een tip voor Pietje P. Onze grasmaaijert. Veld B is geen kunstgras. Dus dit gras groeit zeg maar wel. Misschien zo nu en dan even met de maaiert eroverheen. We hebben nog overwogen om Rob Scheurwater mee te laten doen want ook dan is er na na 90 min wel zo’n beetje alles gemaaid maar na overleg met scheidsrechter en tegenstander hebben toch besloten dit niet te doen. 

De wedstrijd begon niet best. Beiden teams maakte een hoop fouten en hanteerde beiden vooral de lange bal. Maar op dit veld was een lange bal eigenlijk direct balverlies. Er kwamen wel wat kansjes voor beiden teams maar beiden keepers konden hun doel nog schoonhouden. Gillis pakte nog een bal heel knap toen hij de vrij snelle buitenspeler van DIA op zich af zag komen. Maar de spits ondervond dat je de bal niet zo makkelijk langs onze doelman krijgt. 

We kregen maar weinig grip op de wedstrijd ook al hadden we wel het meeste balbezit. We kwamen na een half uur wel voor door een droge knal van Enzo die na goed doorzetten van Weyden de bal in de 16 kreeg en niet lang nadacht en de bal erin knalde. 1-0. Even leek het erop dat we de voorsprong gingen uitbouwen. Maar toen Nick de kans kreeg was het voor iedereen duidelijk dat het 1-0 zou blijven. Helaas kregen we voor rust nog wel een tegengoal. Na een bal van de zijkant kopte iemand van DIA hem langs de keeper. Althans kopte, hij wist zelf niet hoe hij de bal erin  kreeg maar het was wel een doelpunt. 1-1 gingen we de rust in. 

Het klinkt als een hele korte beschrijving van de eerste helft maar er valt verder gewoon heel weinig te melden. Het was een saaie eerste helft met niet veel kansen en een hoop gepruts. Dit is de kort en bondige versie. In de rust ging het dan eindelijk gebeuren. Bevertje kreeg een vleugje zelfinzicht. Hij offerde zichzelf op en Wols kwam er voor hem in. Uiteraard ook de aanvoerdersband voor Dennis. Want betere voorbeeldprofs zijn er niet. 

Ook kwam Stefan er in voor Enzo. Enzo had de laatste weken even goed gekeken naar het niveau van het derde en had besloten zich hier aan aan te passen. “Ja de eerste weken had ik nog teveel het niveau van toen ik in het eerste speelde. Dat moet eruit. En vandaag heb ik in de eerste helft een hele goede stap gezet denk ik”, aldus Enzo.  

De trouwe supportersgarde onder bezielende leiding van Ries van A en Ron de B moesten er snel bij zijn om Stefan nog te kunnen zien spelen. De tweede helft was nog geen minuut onderweg of hij vroeg al een wissel aan. “Je moet de andere ook speeltijd gunnen”, zegt Young Jesus. “Nee zonder gekheid, ik heb een gevoel gehad wat ik niet vaak voelde. Bij het kaatsten van de bal schoot het erin.” Nu weet een ieder die Stefan ooit wel eens heeft zien spelen wel waar het mis is gegaan vermoed ik. Kaatsen. Stefan, Kaatsen? Hier is het misgegaan denk ik. Stefan zijn lichaam is meer gebouwd op minimaal 5x raken. Blijf gewoon jezelf, Stefan. Zie onder. 

Touch 1: verkeerde aanname

Touch 2: poging om die aanname nog te herstellen op snelheid

Touch 3: bal even paar keer kort aanraken 

Touch 4: tegenstander passeren

Touch 5: inkappen – terugdraaien – 

Conclusie na touch 5: balverlies

Tot zover dus het optreden van Stefan. Helaas maar kort. Enzo kon dus weer vrij snel zijn rentree maken. De tweede helft was wel ietsje beter dan de eerste. Dennis was al vanouds aan het slalommen en dartelde over het veld als een tevreden spelende Gnoe. Helaas ging er nog wel een mooie stiftbal net over het vangnet. Maar een 8 voor de poging. We kwamen dan ook vrij snel weer op 2-1 voor. Een afgeslagen cornerbal kwam voor de voeten van Weyden. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal schitterend binnen. Dit keer dus niet met mijn waterhoofd maar gewoon met de rechterwreef. Hij lijkt dit seizoen patent te hebben op mooie goals. Het wordt weer eens tijd voor een paar missers. Want op deze manier is er voor de redactie natuurlijk niks aan 😉 

Na de blessure heeft Stefan besloten wel te kunnen vlaggen. Dit lijkt natuurlijk een hele mooie geste van onze Stefan. Ware het niet dat onze Stefan een beetje TE eerlijk is. Ofwel: 2-2. Een bal met randje buitenspel werd door onze vlagger niet als zodanig ingeschat en onze Stefan Fairplay hield de vlag dus omlaag. Ik weet een ding heel zeker. Aan de andere kant was deze identieke situatie zeker met vlaggen bestraft. Maar goed het siert de persoon Stefan natuurlijk wel. Het is een goudeerlijke kerel. Met een schitterend volle bos haar en dito baard. Maar dat geheel terzijde. 

We toonde vandaag wel aan niet op te geven en op karakter door te knallen tegen een zeer fanatiek en fit DIA. Zij bleven ook voor iedere meter strijden dus we hadden onze handen vol! Gelukkig vond DIA ook dat wij erg ons best deden en besloten zelf maar de 3-2 binnen te schieten. Een mooie actie van Michel op de linker flank werd door de verdediger van DIA zelf binnen geschoten. 3-2 dus. 

Hierna kregen we meer controle en beter veldspel. Geen toeval dat op dit moment Nick eruit was. De Gnoe hield de bal lekker vast en had met een aantal acties telkens gevaar. Niet vreemd dus dat het ook hij was die de 4-2 binnenschoot. Na een mooie schijnbeweging schoot hij de bal hard binnen in de korte hoek. Dit leek wel het einde van de strijd te zijn van DIA. TD besloot dan ook te gaan wisselen en Nelis (u weet wel die aankoop) erin te brengen. Torenhoge verwachtingen. Veel thuispubliek. Lekkere tussenstand. Dit kon wel eens een topoptreden gaan worden van onze Nelis. En zo geschiedde. Hij kwam erin in de 76e minuut. En ….ging er weer uit in de 77e minuut. Ook Nelis werd neergeschoten door iemand uit de bosjes. “Ik voelde het bij de eerste sprint meteen al. Dit wordt niks. Dan kan je natuurlijk nog een minuut gaan rondlopen. Maar zo ben ik niet. Genoeg is genoeg”, aldus Nelis. “gewoon weer een minuutje in Dubbeldamse dienst hoor!!” zegt hij trots. “Ik denk dat ik over 2 weken misschien wel 5 minuten kan volmaken. En als dat goed gaat kunnen er in 2022 wel eens hele mooie dingen gaan gebeuren.” Besluit Nelis. We kunnen dus concluderen dat deze aankoop nog niet helemaal uit de verf is gekomen. Maar buiten het veld is hij zijn sporen  zeker aan het verdienen. Als we thuisspelen tenminste. En er geen verjaardag is. Of een jetlag. 

De 5-2 kwam niet veel later ook nog tot stand. Een vreemde goal. Een te harde terugspeelbal op de keeper was het teken voor Michel even druk te zetten en door te rennen. En niet zonder succes. Onze ToverPinda zetten zo veel druk op het keepertje dat die het even niet meer wist. En schoot de bal tegen Michel zijn satestokjes aan zo de goal in! Lekker! 5-2. Dit was wel echt het einde van het verzet van DIA. Wederom 3 puntjes voor de mannen! Een mooie winning streak! 9 uit 3. Komende week zijn wij vrij en kunnen we dus allemaal (behalve Jespertje ) weer herstellen en over 2 weken uit tegen PCP weer gaan knallen. 

Nogmaals: als je echt de pest aan je leven of vrouw hebt komt gerust kijken. Zo niet dan spelen de 28e weer thuis. Wij verwachten dan weer massaal de steun van onze harde kern. Tot dan!

Dubbeldam 3 

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Dubbeldam 3 wint doelpuntrijke derby

Er is natuurlijk veel nagepraat en geschreven over de afgelopen weken. Twee keer verloren met 4-3. De teleurstelling was merkbaar. De koppies hingen flink na beneden na afgelopen zondag. SC Gastel was ons de baas geweest in eigen huis. Niet alleen is verliezen...

Voor Ron

Related Articles

Afwezigheid Enzo kost Dubbeldam 3 punten

De week na de zure verliespartij tegen Madese boys stond er alweer direct een nieuwe topper te wachten aan de Schenkeldijk. De vrienden uit Brabant waar wij zo’n warme band mee hebben opgebouwd in de loop der jaren. SC Gastel alias FC Engnek. De afgelopen 6...

Strijd om plek een

Related Articles

Dubbeldam 3 onterecht onderuit in kraker

De week na de ruime winst van vorige week op Internos stond er deze week een onvervalste topper op het programma. De minimale tegenstand van vorige zal deze week van een andere kaliber zijn. We zullen dus uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten tappen om vandaag...