Selecteer pagina

Zevenklapper voor de sterren van Dubbeldam 3

Zevenklapper voor de sterren van Dubbeldam 3

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 37Win
UVV’40 40Loss

De mannen van Dubbeldam 3 mochten vandaag weer aantreden voor een duel in de competitie. Na de mooie en ruime overwinning van vorige week op aartsrivaal RCD stond vandaag UVV’40 op het programma. Van vorig jaar wisten we dat dit een hele lastige tegenstander is want thuis werd weliswaar 7-1 gewonnen.  Zij hadden toen hoe gek ook, het beste van het spel. En ook uit in Ulvenhout beleefde de mannen een pijnlijke middag vorig seizoen en werd met 3-1 verloren. We wisten dus wat ons te wachten stond. 

Aan een zonovergoten Schenkeldijk werd er door de sterren om 11:15 verzameld. Het aantal mutaties voor vandaag is ook zeer beperkt dus iedereen was vol goede moed dat we vandaag een goed resultaat konden halen. Donderdag is er door een select groepje nog gewerkt aan de afronding in de vorm van een potje –“16-en”, helaas zat Stefan hier niet bij maar daarover later meer.  

Reinier Kapperom alias Wijntje “Noppovic” Gebresewappie was helaas wegens ziekte vandaag niet aanwezig. Zoals u wellicht nog weet is hij vorig seizoen ook al een keertje geveld geweest door een bizarre griep. Op het hoogtepunt van de infectie zat hij toen aan de 37.4 en zelfs 37.5 is toen gemeten. Naar het schijnt tikt hij op het moment van schrijven nu zelfs de 37.7 aan. “ Het is gewoon niet verstandig om nu te komen. Voor hetzelfde geld steek ik bijvoorbeeld Blikkie XXL aan of krijgt Gokinho door mij een loopgok en daar is niemand bij gebaat “ waren de woorden van Wijnier. “ Nou moet ik zeggen dat ik sowieso een beetje klaar ben met samenspelen met Patrick. Als je geen fatsoenlijke pass kan geven hoe moet ik dan met zo’n gozer samenspelen”? vraagt Kappie Wappie zich hardop af. 

Terug van weggeweest is dan wel weer Stefan de Meijer. Na zijn romantische weekendje met zijn vrouw van vorig weekend waar ze volgens zijn horloge 51 KM hebben gelopen in 2,5 dag is hij nu weer terug. “Ik heb er weer ontzettende zin in. Vorige week was voor mij een heel pijnlijk weekend. Weekend niet scoren is eigenlijk een weekend niet geleefd” Aldus Lionel Missie.  Helaas bleek later in de opstelling dat CetaBever hem niet in zijn basisplannen had verwerkt dus dat was een zware domper voor Young Jesus . 

CetaBever was helaas in de voorbereiding er niet helemaal bij. Onze mastermind had helaas 3x de verkeerde pincode van zijn telefoon ingegeven en zelden hebben we iemand in 20 minuten zovaak Puk-Code horen zeggen wat hem de bijnaam Pietje Pukcode opleverde. “ Het is gewoon ontzettend balen. “legt de Bever uit. “ Zondagavond is altijd BeverTinderAvond. “ Nu loop ik misschien wel een leuke vrouw met mooie Ivoren snijtanden mis.” Zegt Nick. Ook Conny ( moeder van Ceta) baalt. Het zou toch wel leuk zijn als die weer een leuke Beverin tegen het lijf zou lopen. Maar helaas willen ze nog niet bijten” vertelt Conny. “ En de zondag maakt die toch de meeste kans op beverTinder. Het zou toch leuk als er met met de kerst iemand zit die de botjes kan doorbijten. “ vult Cockie uit de havuh aan.

Hoe dan ook we moesten toch de wedstrijd beginnen en Nick moet de Puk-modus even omschakelen naar de wedstrijdfocus. Het viel niet mee maar net voor de aftrap wist hij toch de switch te maken. We beginnen vandaag in de volgende opstelling: 

Soeteman uiteraard in de goal. Achterin stond Rocco, Jeroen, Stolk en Jeppie. Op het middenveld waren Dick, Jeff, Balrrory, Michel en Robert Schellibacchi geposteerd en in de spits onze afmaker Nick. 

Jay JaxDan even een speciale ode aan de scheidsrechter. Schijnbaar is er bij Dubbeldam helemaal niemand meer die ons team wil fluiten Wat ons uitermate verbaasd want we hebben eigenlijk geen spelers die oooooit iets tegen de scheidsrechter zeggen. Maar voor vandaag was Bartje Boutens gestrikt. Bartje Boutens. Zelden een scheidsrechter gezien die zo weinig op zijn fluit heeft geblazen als Bartje Boutens. Als een elegant paard draafde hij om en rond de middencirkel alsof die nooit anders heeft gedaan. Eenzame klasse zoals hij de wedstrijd zonder zijn fluit te gebruiken onder controle wist te houden. En tuurlijk Jesper liep een aantal keer te janken maar he Bart dat doet die jongen altijd dus dat zal vast niet aan jou liggen. Bovendien moet je iemand die Jespertje aftrapt belonen en niet straffen. Prima gedaan dus Bartje. Namens Dubbeldam 3 van harte bedankt voor je getoonde diensten en veel plezier op je wereldreis. 

Nu over na de orde van de dag: de wedstrijd.  We kunnen concluderen dat de eerste helft de beste helft was die we dit seizoen hebben gespeeld. Een pessimist (Jesper) zou zeggen dat dat meer zegt over de andere wedstrijden maar zo zie ik het niet. Er werd er lustig op rond getikt en de zwart-wit gestreepte helden van weleer wisten elkaar goed te vinden. Er werden weinig tot geen kansen weggegeven en de scheidsrechter floot nergens voor dus er kon lekker worden doorgespeeld. Het was binnen 5 minuten al raak. Nick wist al heel snel het net te vinden en kon zodoende de 1-0 voor zijn rekening nemen.  Er volgde nog veel kansen voor Dubbeldam maar helaas zonder succes. Na een mooie aanval werd er iemand neergelegd op randje 16 en Bart wist door middel van gebaren duidelijk te maken dat er een vrije trap genomen mocht worden.  Een kolfje naar de hand voor Pietje Puk-code die niet vaak sprint maar zodra er een vrije trap genomen kan worden opeens een witte keniaan schijnt te zijn.  En zoals het de laatste vaker raak was schoot hij ook nu de vrije trap rustig in de verre hoek.  De keeper ging als een zwanger nijlpaard de hoek in  en wist deze bal dus niet te pareren. “Dit is gewoon competitievervalsing” waren de woorden van de Gnoe. “ Dick de Boeff heeft nog een meer soepele tred als deze keeper” waren de lovende woorden van Dennis. 

Dubbeldam heerst op alle fronten in deze op papier lastige wedstrijd. De 3-0 is er een om in te lijsten.  Onze sterspeler Gokinho pikte de bal op en besloot de bal van zo’n meter of  25 verwoestend uit te halen. Hij vloog zo de kruising in. Een beauty! Zelfs zijn zoontje van nog geen jaar klapte voor Papa Gokkie. Gokinho die dit jaar toch als een paar hele fraaie heeft gemaakt was ook zeer tevreden. “ Het is leuk dat ik zoveel vertrouwen krijg sinds ik de gevoelige transfer heb gemaakt. Tuurlijk, in het begin moest ik erg wennen aan het veel hogere niveau van Dubbeldam 3 maar ben blij dat ik goed
aanhaak “ zegt Gokinho.  

Niet veel later ging het pas echt lopen en volgde de ene na de andere goal. Michel wist na een aantal kansen de hebben gemist nu dan ook op het scoreformulier te komen en niet veel later ook direct zijn tweede te maken. Zeker de laatste was een hele mooie. Hij omspeelde op knappe wijze de keeper en vanuit een lastige hoek wist hij toch te scoren. Het was inmiddels dus al 5-0. De tegenstander wist niet wat het overkwamen wist geen raad met de Dubbeldam 3 Tornado. Als een wervelwind raast het over de gastheren heen en voor rust werd het ook nog 6-0. Een fraaie voorzet van Rocco “ Vijftig tinten grijs” Bootsma kwam per ongeluk op de knie van Jankovic terecht en kon zo de 6e goal aantekenen. Even werd er gekeken of Jesper doorkon. De bal kwam met een behoorlijk vaart op zijn knie.  Het had zomaar einde wedstrijd kunnen zijn maar hij verbeet de pijn en speelde de eerste helft uit. 

Niet veel later was het rust en werden er een aantal wisselingen doorgevoerd. De Gnoe kwam erin samen met  Stefan voor Rory en Jesper. Rory was de eerste helft geheel tegen alle verwachtingen in geblesseerd geraakt en Jesper kon de pijn van de bal op de knie helaas niet langer verdragen en ging er ook uit. 

De tweede helft was zoals verwacht stukken minder. Er werd wat slordiger gespeeld en de mooie combinaties van de eerste helft werden helaas niet meer getoond. En als er dan kansen waren kwam de bal voor de voeten van de verkeerde speler :Stefan. Zoals gezegd was hij er donderdag niet bij op de afrondtraining en het zou wellicht wijs zijn deze de volgende keer wel bij te wonen. Twee panklaar gelegde ballen van de zijkant waren helaas niet aan Stefan besteed. Van een meter of 4/5 voor de keeper kon hij het net niet laten bollen. Tweemal schoot hij de bal tegen de keeper aan. Oke gezegd moet worden het was een forse keeper. Maar hij was zeker geen 7 meter 32 breed. Wederom, zonde steef. Maar lekker gewerkt, pik! Helaas wist Nick wel nog een keer het net te vinden middels een ongekend slecht genomen vrije trap.  Maar helaas was het nog slechter gekeept. Een tergend trage, slappe bal richting doel werd door de keepert gepromoveerd tot doelpunt. Ontzetting langs de kant. “ Dit wordt weer een lange, lange middag” waren de woorden van de supporters. “ Dit gaan we vandaag vaak horen van die geep” waren de trotse woorden van PapaCockie.. Terechte conclusie wel van papaCockie want als de bever drie keer scoort wil die dat wel eens herhalen. Helaas is dat na drie keer niet geblokkeerd zoals zijn telefoon. 

De wedstrijd kwakkelde verder een beetje door en op een aantal kansloze pogingen van onderandere ondergetekende en nog een aantal na gebeurde er niet veel spannend meer. Dennis was van spits naar achteren verkast omdat Nick bang is dat Dennis anders te dicht bij komt in het topscorersklassement. Een rol die Dennisie prima lag en dit ook prima invulde. Zodoende kwamen we geen moment in de problemen en hield Danny “Hesses” Sweetyman zijn doel wederom schoon. Een uitstekend resultaat dus. 

Een doelpuntrijke zondag aan de Schenkeldijk want ook Dubbeldam 1 wist het net aardig te vinden tegen het allerslechte team wat ooit op een hoofdveld heeft gespeeld. Maar de supporters waren de grote winnaar vandaag op Dubbeldam. Volgende week spelen we voor de beker tegen Boeimeer 3 uit. Kom ons gerust steunen in deze wedstrijd als je echt niks te doen hebt en anders graag tot over 3 weken. (28 okt spelen we ook uit tegen Rood Wit Willibrord).  4 november spelen we  dus pas weer een thuiswedstrijd. Voor die tijd meld ik mij uiteraard weer met de verslagen van de knotsgekke voetbalpartijtjes die wij altijd op de mat leggen! 

Tot zondag!

Geplaatst door Vv Dubbeldam voor en door leden op Zondag 14 oktober 2018

Dubbeldam 3

Danny Soeteman Keeper
Jesper de Bruyn Verdediger
Michel Nainggolan Aanvaller
Dennis Wols Aanvaller
Stefan de Meyer Middenvelder
Nick Willemstijn Middenvelder
Robert Schellenbach Middenvelder
Rory Willemstijn Middenvelder
Jeroen Burgers Verdediger
Jeffrey Stam Middenvelder
Erik Jan Tak Middenvelder
Rocco Bootsma Verdediger
Patrick Stolk Verdediger
Ferdy Overduin Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
  7 1

UVV’40 4