Dubbeldam 2 speelde gisteren de tweede bekerwedstrijd tegen Virtus. Verwacht mocht worden dat ze meer weerstand zouden krijgen dan in de eerste toen met dubbele cijfers van FC Dordrecht werd gewonnen. Dubbeldam 2 streed vorig seizoen lange tijd met Virtus om het kampioenschap in de tweede klasse. De duels wonnen onze mannen twee keer met slechts een doelpunt verschil.

Door een groot jeugd voetbaltoernooi met deelname van profclubs bij SEOLTO en een grote oldtimerbijeenkomst was het een hele uitdaging om een parkeerplek te vinden en daarna volgde nog een zoektocht naar het veld, want de topper was niet op het hoofdveld ingedeeld.

Zaterdag raakte Mischa Brassien een minuut na zijn invalbeurt al geblesseerd, Corne Pellikaan was vorige week al vroeg in de wedstrijd uitgevallen en vandaag ook niet inzetbaar.  Dus was het voor trainer Paul Wols deze morgen ook even puzzelen voor de opstelling. Uiteindelijk stonden de volgende elf spelers aan de aftrap:
Robin van Dijk, Ricardo Arkes, Roy Schrauwen, Fabian Kaljee, Boris Holvast, Stefan Rook, Sven den Engelsen, Jeffrey Stam, Tim van den Enden, Youri de Bruijn en Sjors Volder

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Yilmaz is Dubbeldam heer en meester. Dubbeldam heeft veel balbezit en als Virtus al een keer de bal heeft dan wordt deze snel weer heroverd. Zo wordt de ploeg uit Zevenbergen onder druk gezet en kunnen we al na een minuut de eerste kans voor Sjors Volder noteren. Deze gaat er net niet in, maar lang hoeven de Dubbeldam supporters niet te wachten.
Op het moment dat we al drie grote kansen niet benut hebben, besluit Virtus een beetje te helpen. Zij verdedigen heel slecht uit en dat moet je met een spits als Sjors Volder in de buurt niet doen. Uiteraard weet hij wel raad met de buitenkansje en schiet Dubbeldam op voorsprong.

Ook na deze voorsprong blijft Dubbeldam de aanval zoeken en Virtus komt nauwelijks over de middenlijn. Het is wachten tot Dubbeldam de score verder uitbreidt. Nog voor de teller op twintig minuten staat, beslist Dubbeldam de wedstrijd. Tim van den Enden passeert drie verdedigers en schiet vervolgens schitterend binnen 0-2.

Na deze comfortabele voorsprong verslapt de concentratie bij Dubbeldam waardoor onze doelman Robin van Dijk zowaar in actie moet komen. Van dichtbij redt hij sterk op een schot van Virtus. Als Virtus daarna ook nog de ruimte krijgt om over te schieten, staan de routiniers van Dubbeldam 2 op en nemen we het heft weer in handen.

We hebben pech in de afronding, maar vijf minuten voor de rust is het dan toch eindelijk weer raak voor de mannen van Paul Wols.
Stefan Rook slalomt zich door de Zevenbergse defensie en levert de bal in bij spits Sjors Volder. Hij draait met zijn rug naar de goal zoals alleen hij dat kan en schiet vervolgens in de lange hoek 0-3.

Als Tim van den Enden een mooie voorzet van Boris Holvast naast kopt , fluit de scheidsrechter voor de laatste keer in het eerste bedrijf.

Gedurende de tweede helft voert Paul Wols drie wissels door. Jeffrey Stam, Boris Holvast en Sven den Engelsen gaan naar de kant en voor hen komen Marlon Springvloed, Jordy Wouters en de net van vakantie teruggekeerde Jurgen Abrahamse.

In het tweede bedrijf is het lang wachten op de eerste treffer, maar deze is het wachten wel waard. In de 65ste minuut geeft Youri de Bruijn schitterend voor en Jordy Wouters rond met een stiftje over de keeper prachtig af. 0-4.
Vijf minuten later staat Youri de Bruijn wederom aan de basis van een Dubbeldamse treffer. Hij geeft een schitterende steekpass die door Tim van den Enden wordt afgerond 0-5.

Als Virtus een kwartier voor tijd de spreekwoordelijk eer redt door 1-5 aan te tekenen, laat Marlon Springvloed het er niet bij zitten. Een minuut later haalt hij van afstand verwoestend uit en scoort de 1-6.

In de laatste minuut zien we misschien wel de mooiste aanval. Door een strakke dieptepass heeft Jurgen Abrahamse vrije doortocht naar de doelman van Virtus. Hij kan zelf scoren maar ziet dat Tim van den Enden goed is meegelopen en er eigenlijk beter voor staat. Hij legt de bal keurig af waardoor Tim eenvoudig zijn derde doelpunt van de dag kan maken. Goed uitgespeeld mannen!

Volgende week in de uitwedstrijd tegen sc Gastel Dordt bepaald wie zich plaatst voor de tweede bekerronde. Door het gelijkspel van Gastel in de eerste bekerwedstrijd tegen Virtus, heeft Dubbeldam aan een gelijkspel genoeg. De wedstrijd begint om 12.00 uur, dus we rekenen weer op vele supporters. Het eerste speelt pas om half drie bij FC Dordrecht