In de tweede speelronde van de 3e klasse Q4 kwam Steeds Hooger op bezoek aan de Schenkeldijk. Een voor Dubbeldam onbekende tegenstander dat zijn thuiswedstrijden in eenzelfde tenue afwerkt als Dubbeldam.
Wat we wel wisten dat Steeds Hooger in de zomerstop een aantal nieuwe spelers zag komen naar de Kanaalweg en de eerste wedstrijd van Pretoria R had gewonnen.

Toen de spelers het veld betraden werden de supporters verrast door een basisplaats voor Jerry van Ingen. Wie hem al vroeg in de wedstrijd tegen DRL van het veld zag gaan, vreesde voor een langdurige afwezigheid van onze veel scorende spits. Ook na het douchen ging lopen heel erg moeizaam en een dag later had hij nog vreselijk veel pijn.

Dubbeldam heerst vanaf het eerste fluitsignaal, maar we zijn in de eindpass erg slordig. Het was wachten op de openingstreffer, maar onze tegenstander probeerde dit met veel inzet te voorkomen.

De eerste grote kans was voor Kevin Bosman. Na een scrimmage komt de bal voor de voeten van de vandaag op linksback spelende verdediger. Zijn schot gaat echter net over.

Het is wel het moment dat Dubbeldam de duimschroeven nog verder aandraait en de wedstrijd gaat beslissen. Twee minuten later slalomt Dennis Geschiere door de verdediging van de Rotterdammers. Hij haalt keurig de achterlijn en zoals het hoort als je ziet dat je maatje in de spits er beter voor staat, legt hij de bal terug. Het is voor Jerry van Ingen een koud kunstje om Dubbeldam op voorsprong te brengen.

Twee minuten later is Jerry ook dichtbij zijn tweede treffer van de middag. Zijn kopbal na een schitterende voorzet van Kevin Bosman gaat maar net naast. De kansen blijven komen. Stan van Pelt haalt ook de achterlijn, maar zijn voorzet kan net onderschept worden.

Op het moment dat er even rust is voor het doel van Steeds Hooger en zij denken de wedstrijd onder controle te hebben, slaat de jarige Rory van der Weijden toe.
Hij staat net over de middenlijn en ziet de doelman te ver voor zijn goal staan. Met een werkelijk prachtig schot weet hij de doelman te verschalken. 2-0

Steeds Hooger staat nog bij te komen van deze schitterende treffer als onze topscorer Dennis Geschiere de 3-0 maakt voor Dubbeldam en het verzet van de Rotterdammers wordt steeds minder.

Nadat Dennis Geschiere en Jerry van Ingen hun schoten nog net gekeerd zien worden is het in de 39ste minuut de eerste keer dat Steeds Hooger een poging waagt te scoren. Robin van Dijk hoeft niet in actie te komen want het schot gaat hoog over.

In dezelfde minuut moet Enzo van de Vossenberg op de doellijn de 4-0 voor Dubbeldam binnen tikken na een goed uitgespeelde aanval. Zijn inzet is te zacht waardoor de doelman alsnog redding kan brengen voor zijn team.

Toch valt de vierde treffer nog wel voor rust.
Stan van Pelt lijkt laag in te willen passen, maar de bal wordt door iedereen gemist en de keeper verrast. De bal gaat met een mooie streep binnen 4-0 en dit is tevens de ruststand.

Na rust blijft Jerry van Ingen achter in de kleedkamer en neemt Jurgen Abrahamse zijn plaats in de voorhoede van Dubbeldam over.

Mocht Steeds Hooger nog ambities hebben gehad om er in de tweede helft nog iets van te maken, kunnen ze daar al na een minuut een streep door halen. Stan van Pelt haalt nu heel bewust verwoestend uit en scoort 5-0.

De kansen volgen elkaar in rap tempo op en in de 53ste minuut is het wederom raak. Dennis Geschiere heeft een knappe individuele actie in huis en legt vervolgens af. Enzo van de Vossenberg knalt heel droog binnen.

Dennis Geschiere krijgt een goede mogelijkheid om zijn tweede van de middag te maken als Jordy Wouters binnen de zestien onreglementair gestopt wordt. Zijn elf-meter trap wordt echter gekeerd door de doelman.

Dubbeldam neemt in de loop van de tweede helft duidelijk nog meer gas terug. Zij zijn al lang bezig met de derby van volgende week. Een groot compliment voor onze tegenstander want ondanks de ruime achterstand blijven zij keurig voetballen en blijft het een hele sportieve wedstrijd.

Zij krijgen nog een kans als ze vanaf de rand van de zestien een vrije trap mogen nemen. Onze doelman Robin van Dijk laat zich niet verrassen en stopt het schot.

Vier minuten voor tijd maakt Jordy Wouters met een mooi schot de zevenklapper. Door deze treffer hebben we een beter doelsaldo dan onze tegenstander van volgende week RCD en zijn wij de trotse lijstaanvoerder.  We kunnen met een goed gevoel ons op gaan maken voor de derby en dus topper van volgende week tegen RCD.