Selecteer pagina

Zege op rood aangelopen HOV/DJSCR

Op Zondag 20 september jl was het zo ver, de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen! Na een goede voorbereiding, met 2 overwinningen en een gelijk spel door in de beker, begon Steeds Hooger aan de wedstrijd tegen HOV/DJSCR.

Al snel was de intentie van Steeds Hooger duidelijk. Hoog druk en de tegenstander niet aan voetballen toe laten komen. Dit resulteerde in de eerste 20 minuten tot wat kleine mogelijkheden voor Steeds Hooger, die niet goed werden uitgespeelden. Ondanks het overwicht van de Kanaalwegbewonders was het echter HOV/DJSCR met de eerste grote kans. Door een lange bal achter de verdediging van Steeds-Hooger ging de tegenstander alleen op de zwart-witte sluitpost Derkx  af. De ervaren goalie bleef fier overeind in de 1 tegen 1. Na 25 min was het raak! Een goede steekbal van Robin Pauptit op Geert Lonterman, die oog in oog met de Crooswijkse keeper niet faalde en knap de 1-0 maakte. Na 35 minuten zou Steeds in rustiger vaarwater moeten komen. De centrale verdediger van de Spetter-brigade kreeg van de goed leidende scheidsrechter Lopes de rode kaart voorgehouden voor een elleboogstoot. De wedstrijd kabbelde naar de rust. Steeds Hooger lukte het niet en HOV/DJSCR wilde niet. De rust werd met een stand van 1-0 bereikt.

Met de man meer situatie zou je denken dat Steeds Hooger het zou uitspelen. Niks was echter minder waar. De tegenstander kwam fel uit de kleedkamer en kregen 1 min na rust een penalty vanwege een aangeschoten handsbal. Deze werd  zonder twijfel achter Stefan Derkx tegen de touwen geschoten, 1-1. Ondanks een aantal kleine kansjes raakte Steeds Hooger steeds meer de grip op de wedstijd kwijt. Clement Geferts die de bal er net niet in kreeg en een kopbal van Antonio Thomas die op de lat eindigde. Na 70 min was het dan toch raak, een goede pass van Antonio Thomas op Robin Pauptit die de bal met zijn fovoriete linker goed binnenschoot 2-1!

In de 80ste min kregen de Bosdreefbewoners de volgende teleurstelling te verwerken. Een veel te harde overtreding op middenvelder Jeffrey Duijst werd terecht met rood bestraft door scheidsrechter Lopes. Steeds Hooger bleef slordig spelen en waren erg onrustig. De gifbeker was voor HOV/DJSCR nog niet leeg. In de 90ste min kreeg de uitploeg een 3e rode kaart en kabbelde de wedstrijd naar het einde. Een goede eerste 30 minuten en worstelen met een overtalsituatie. Een terechte maar zeer moeizame overwinning voor de mannen van Ruud Spierings die stof tot nadenken geeft. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 27 september tegen Slikkerveer.

Opstelling Steeds Hooger: Derkx, Houtman (’75 Roozen), De Vries, Quint, Hagens (’60 Pompert), Heezen ( ‘45Geferts), Duijst, Lonterman, Thomas, Pauptit, Wolfs.

Volgende wedstrijd