Selecteer pagina

zege door wilskracht na curieuze slotfase

zege door wilskracht na curieuze slotfase

Evenement: eerste training 1 augustus 2020 om 11.00 uur

PosClubGGDPts
1153238
2153136
3152334
4152128
515626
615424
715-521
814-216
915-1716
1015-1313
1115-2511
1216-1410
1316-415

 

zege door wilskracht na curieuze slotfase

SC Emma leek de Dordtse derby in 3B bij Dubbeldam gistermiddag vrij eenvoudig te gaan winnen, maar bleef aan de Schenkeldijk uiteindelijk toch met lege handen achter: 3-2.

Bij één van de sporadische kansen voor de gastheer promoveerde Jeffrey Stam goed voorbereidend werk van Sven Weyts in de 64ste minuut tot de gelijkmaker. Maar een minuut later had Emma, tot gisteren gedeeld koploper, de schade alweer gerepareerd. Dubbeldam-keeper Roy de Graaf kon een afstandsschot van Maikel Steenbakker niet klemmen en Shendro Cristina was er als de kippen bij om de 1-2 binnen te tikken.

Vreemd

Dubbeldam toonde echter veerkracht en pakte op curieuze wijze nog de volle winst. Met een fraai hard geplaatst schot tekende Stan van Pelt voor de gelijkmaker. Daarna volgde een vreemd moment, waarbij het de vraag was of de bal de achterlijn was gepasseerd. De tot dan toe goed spelende centrumverdediger Roystone Wawoe trok Dubbeldams Mika Gutierrez Oliva onderuit en tot verbijstering van de Emma-spelers ging de bal op de penaltystip. Invaller Rory van der Weijden liet zich deze buitenkans niet ontnemen en tekende voor de winnende treffer: 3-2.

 

Als we ooit de kans hadden hier te winnen, was het nu

Randy van Eden, speler sc Emma

,,Ongelofelijk, hè’’, was het eerste dat SC Emma-aanvoerder Randy van Eden uitbracht. ,,Volgens mij dachten wij er te makkelijk over en ook de scheidsrechter (Tim Visser uit Dinteloord, red.) speelde een te grote rol. Die bal was al lang over de achterlijn toen Roystone die overtreding beging. Als we ooit de kans hadden hier te winnen, was het nu’’, baalde Van Eden.

Over het voetbal was ik niet tevreden, maar een gelijkspel hadden we zeker verdiend

Roy de Bruin, trainer sc Emma

Zijn collega-aanvoerder Rick de Graaf had het een stuk beter naar zijn zin. ,,In de eerste helft speelden we niet goed, maar we bleven wel geloven in een goed resultaat. We hebben een smalle selectie en kampen ook met de nodige blessures. Dit is een overwinning die we op basis van wilskracht binnenhalen.’’

De afwezigheid van oud-profvoetballer Johan Versluis (werkzaamheden met FC Dordrecht) was voor de ploeg van trainer Roy de Bruin een fikse aderlating, maar volgens de Emma-coach niet de reden van de nederlaag. ,,Voor rust kwamen we voor door een mooie goal. Over het voetbal was ik niet tevreden, maar een gelijkspel hadden we zeker verdiend. Bij die penaltysituatie ging er te veel mis. Volgens mij maakte die jongen van Dubbeldam de eerste overtreding, maar als Roystone die bal weg had geknald, was er nog niets aan de hand geweest. Nu ik hoor dat die bal al achter was, is het dubbel zuur, maar het is niet anders.’’

Dubbeldam (zo): Roy de Graaf; Weyts (68. Borsboom) ,Dennis Stam, Rick de Graaf; Van Pelt, Wouters (56. Van der Weijden), Guiterrez Oliva, Koster, Bosman; Jeffrey Stam, Van Ingen (23. Van de Vossenberg).

Volg Dubbeldam op social media

Op onze social media kanalen vind je live video’s, foto’s en ook updates van live verslagen op deze website. Volg ons ook en mis niets van deze leuke teams.