Selecteer pagina

Zakelijke overwinning Sterren van Dubbeldam 3

Zakelijke overwinning Sterren van Dubbeldam 3

Na een zeer succesvolle bevercampagne stond deze week de eerste competitiewedstrijd op het programma. In de bever waren we nog door ook. Na een sterk laatste half uur wisten we nog gelijk te maken in en tegen Steenbergen.  Een goede aanloop naar de competitie dus. Vandaag wachtte ons Boeimeer 4. Ook die hadden een succesvolle  beverrronde gekend. Met grote en duidelijke uitslagen dus we waren gewaarschuwd. 

Waar we vorige week nog in een zonovergoten Steenbergen speelde was het vandaag een hele grijze dag. De ene stortbui na de andere en dat was ook te merken aan de opkomst van de supporters vandaag want slechts een handjevol supporters wisten de weg te vinden naar de Schenkeldijk. Volgens Olierhoek was No Show Johan bewust thuisgebleven. “ Hij is eindelijk van die enkelband af en kan zich weer vrij bewegen en hoeft zich niet iedere zondag te melden op het politieburo van Dubbeldam.” Licht Olierhoek toe. 

Verder waren er een aantal afwezigen vandaag. Helaas was BALRRory afwezig. Die was samen met RoccoVenelli ( de grijze baltovenaar) naar de kuip om hun zo geliefde clubje aan te moedigen. Ook Jeroen Burgers was afwezig. Die was 25 jaar samen met zijn geliefde InsTamara . “ Het is pas 13 jaar hoor, legde ze later uit. “ Het voelt wel als 25 legde de dordtse Viergever uit. “ Voor een dubbele moord krijg je minder” waren de liefkozende woorden van onze verdediger.  Voor zover de afwezige van vandaag. 

Goed nieuws was er ook te melden op spelersfront. Zoals eerder al gemeld in de “Even Voorstellen” (voor wie het gemist heeft even kijken op www.dubbeldamzondag.nl )is onze sterspeler van weleer De Gnoe weer terug. Hij is 3 weken op toernee geweest op Rhodos en heeft daar een streng dieet gevolgd om weer helemaal fit aan het nieuwe seizoen te verschijnen. De verwachtingen waren hooggespannen met de comeback van “ Der Bomber”.  Ook Roberto Schellibacci, onze italiaanse aankoop was er vandaag weer bij dus we hadden een ijzersterke selectie vandaag.  We begonnen in de volgende basisopstelling:

Sweetyman in de goal uiteraard, Achterin stonden Axel, Wappie En Stolk en linksback good old Dicky die als enige met een rouwband speelde vandaag en ook in de 13e minuut als enige op het veld een minuut stilte in acht nam. Niemand heeft dit overigens gemerkt maar hij wilde het toch even gezegd hebben. Op het middenveld speelde vandaag Stefan, Scellibacci, Tak, Michel, Gokinho en in de spits onze Ivoorste pion Nick Willemstijn. 

U mist hier een bekende naam hoor ik u denken. Inderdaad, Jankovic. Wat treft nu het illustere toeval : Jankovic is geblesseerd geraakt. Hij weet niet hoe (nee niet het liedje van Benny Neyman)Hij weet niet wanneer, hij weet niets van het ontstaan van dit overigens zeer pijnlijke voorval. Een blessure van dien aard moet je niet mee sollen,. “ Als ik nu ga spelen, zit ik binnen een maand in een rolstoel” waren de analytische woorden van Jankie Jankovic de Bruijn. Er werd dus geen enkel risico genomen en alleen in absolute noodgevallen kon die dan eventueel wel even spits spelen waren zijn woorden. 

De wedstrijd begon zoals het de hele ochtend al was. Niet al te best. Het weer was klote, de wedstrijd was niet al te best. De tegenstander had maar tien man, iedereen gleed uit, hoop foute passes. Een echte kelderklasse partij dus. Wonder boven wonder kwamen we vrij snel op 1-0 voor.  En dat zelfs na een vrij behoorlijk aanval.  Schellibacchi wist Michel te bereiken die hem direct doorgaf op Nick die geen moment twijfelde en keihard toebeet. 1-0. Lekker! 

De gastheren hadden weliswaar maar 10 man maar de beste kansen waren toch voor Boeimeer. Gelukkig waren ze niet zo scherp in de afronding anders hadden er zeker 2 a 3 ballen in kunnen vliegen. Ook heldhaftig en goed optreden van onze keeper Cleansheet Hesses hielp ons een aantal keer de wedstrijd door. Erg slordig in de keuzes en passing ploeterde we voort in de natte voetbalpot. Gelukkig viel iets later een beetje gelukkig de 2-0. Nick slingerde de bal voor en de bal ging ( al dan via Jeff zijn gok) de goal in. De meeste supporters hadden het idee dat de gok van Gokinho de bal nog toucheerde. De scheidsrechter is normaal dan leidend in dit soort situaties. “ Er zijn twee zaken die mij opvielen, de bal liep vrijwel meteen na die goal leeg. Dat duidt op contact met de GigaGok van Gokinho en er stond duidelijk 2 neusgaten in de bal gedrukt. Neusgaten die exact de vorm hadden van de gok van Gokinho.  Al met al duidelijk dus. Doelpunt Gokinho! Nick wilde nog perse de beVAR erbij halen maar daar wilde de scheidsrechter niet in mee. Doelpuntje Jeffrey dus.

Na de 2-0 kregen we wel wat kansjes op de 3-0 maar er werd niet zuinig omgegaan met de ruimtes die we kregen en via gevaarlijk counters kwam Boeimeer er telkens weer goed uit. Een afgeslagen cornerbal werd dan ook schitterend binnengeschoten door de Nani van Boeimeer. 2-1 dus. Dat was ook meteen de ruststand. 

In de rust werden er wat omzettingen gedaan. Tak ging eruit zodat de Gnoe zijn opwachting kon maken. Dit werkte goed aan twee kanten. En een kwaliteitsinjectie middels De Gnoe en Tak zat er niet helemaal lekker in vandaag, Met een balletje of 6 verkeerd kan je dan ook gewoon je conclusies trekken dat het gewoon een goed idee is langs de kant te staan en de tweede helft te gaan vlaggen. Overigens wel van vele kanten gehoord zelden een vlagger te hebben gezien die zoveel uitstraling had. Dit geheel terzijde. 

De tweede helft was eigenlijk een stuk makkelijker. (wellicht door de wissel ;-)) Met dennis erin kwam er meteen dreiging en via een paar fraaie acties wist die zichzelf steeds vrij te spelen. Het lichaam stond alleen nog in de strandstoelstand en zo schoot die alles een kleine 200 meter over. Maar er was in ieder geval dreiging. En niet veel later lag die er wel in via de koning van de schaar. Via een perfect een tweetje met Michel maakte Dennis de bal perfect af. 3-1 dus. 

Hierna volgde legio aan kansen. De grootste was waarschijnlijk voor Geer. Axel wist de bal 4 meter voor een leeg goal over te krijgen. De vorige nog zo bewierookte Axel was niet de schlemiel. Hij had de lachers wel op zijn hand. “Zo’n kans kan je gewoon missen, nat veld, harde bal, gladde schoenen zijn allemaal factoren. “ aldus Geer. Een gebrek aan kwaliteit kan het ook zijn maar dat laten we maar in het midden. 

Ook twee vrije trappen van Nick waren niet echt geweldig genomen. En waren beiden kansloos en hopeloos slecht genomen. “ Ik weet ook niet wat ik had. Ik baal nog steeds van die goal die me ontnomen is in de eerste helft. “ Ik zit me echt te verbijten” aldus CetaBever. “ Je staat gewoon met een bek vol tanden als dit je overkomt” aldus de aanvoerder.  Patrick Stolk wilde ook nog een poging doen om op de goal te schieten maar helaas eindigden zijn poging op de stevensweg. Jammer Patje, niet geschoten is altijd mis. Gewoon proberen! 

Dan misschien wel de mooiste poging van de dag. Die komt op naam van Ferdy Overduin. Hij viel de tweede helft in voor Michel. Een poging op doel verbaasde vriend en vijand. De manier waarop Ferdy het doel bestookte was van eenzame klassen. De bal kwam voor Ferdy zijn  standbeen. En vervolgens probeert Ferdy “Jason Standbeen” Overduin de bal met datzelfde standbeen op goal te schieten. Voor een ieder de nu leest en in bezit is van een bal. Pak hem even en probeer met je standbeen te schieten. Succes! 

Al met al weer een prima zondag. Gewoon de punten in de knip. Mooie momenten wisselde hele slechte momenten af. Maar wat vooral belangrijk is zijn de 3 punten. “  Ieke benne blij met die 3 poenten” aldus Robert Schellibacchi. De italiaanse aanwist was tevreden over de eerste wedstrijd.  Ook de Gnoe was niet ontevreden over de wedstrijd. “ Het is toch even afwachten zo zonder Koentje spelen. Het blijft onwennig en lastig spelen maar we moeten door. De Gnoe wacht op niemand” aldus Dennis.

Verder willen we Rocco hartelijk bedanken voor de nieuwe tenue’s. En ook Arjan bedankt voor de broek bijdrage. We lopen er zo weer keurig netjes bij. Hartelijk dank! 

Volgende week wacht ons een uitwedstrijd tegen Beek Vooruit. Hopelijk verloopt het wat soepeler dan vorig seizoen toen het na 9 minuten gestaakt werd. We spelen al om 10:00 uur dus alle supporters kunnen gewoon komen kijken. We zien uit naar jullie steun.  Tot volgende week en anders de week erna weer gewoon om 12:00 thuis. 

Tot snel!