Selecteer pagina

Willemstijn verkiest Barendrecht boven EBOH

Willemstijn verkiest Barendrecht boven EBOH

DORDRECHT . Dubbeldam-aanvaller Rory Willemstijn had zijn jawoord al aan EBOH gegeven, maar kiest toch voor een avontuur bij zaterdagtopklasser Barendrecht. Hij wordt komend seizoen dus niet herenigd met zijn oude trainer Gradus Roeland.

,,Ik heb inderdaad ja gezegd tegen EBOH. Ik heb er echter ook bij verteld dat als er spelers van de huidige selectie zouden vertrekken dat ik die beslissing zou kunnen terugdraaien. Ik heb ook nergens een handtekening onder gezet. En er gaan inderdaad spelers weg bij EBOH. Zelfs één van de betere spelers, Remco van Gool, kiest voor het Gorcumse Unitas. Een teken dat het intern bij EBOH intern misschien toch iets niet helemaal goed zit, denk ik dan’’ aldus Willemstijn.

En ineens werd hij benaderd door Barendrecht. ,,Als zo’n club belt, ga je altijd praten. Ik hield een zeer positief gevoel over aan dat gesprek en ik heb inmiddels besloten dat ik naar Barendrecht ga.’’

Willemstijn gaat naar Barendrecht met het doel om het eerste elftal te halen. ,,Of ik daarin slaag, zal voor bijna honderd procent aan mezelf liggen. Hoeveel tijd ik daar in investeer. Ik ben van plan alles te geven om uiteindelijk dat doel te halen. Maar natuurlijk begin ik in het tweede en ik weet ook dat ik veel geduld zal moeten hebben. Bovendien is het geen straf op in het tweede van Barendrecht te voetballen. Ook dat is nog een zeer behoorlijk niveau.’’

Een ander prettige bijkomstigheid van zijn overgang naar Barendrecht is dat hij op zaterdag gaat voetballen. ,,Heb ik een vrije zondag. Kan ik mooi bij mijn oude club Dubbeldam gaan kijken.’’ Maar voor nu heeft Willemstijn nog één klus in Dubbeldam te klaren: ,,Dubbeldam mag niet degraderen. Zondag zal er daarom eerst gewonnen moeten worden van RCD. Ik heb behoorlijke last van een ontstoken achillespees, maar ik wil spelen, de volle negentig minuten, hoeveel pijn ik ook heb.’’