Selecteer pagina

,,Deze tunnel heeft geen licht meer aan het einde”, zegt Arie in ‘t Veld van voetbalvereniging Dubbeldam. Hij hoorde dinsdagavond hoe de coalitiepartijen zich achter het plan voor de herinrichting van sportpark Schenkeldijk van wethouder Marco Stam schaarden, tot grote teleurstelling van de voorzitter van de club.

En dus komt er geen extra geld voor een grotere accommodatie voor de voetbalclub en ook geen aparte hal voor de tafeltennisvereniging Dordrecht (TTVD), ondanks herhaaldelijk aandringen van de oppositie.

De voetbalvereniging zou in het plan een nieuwe accommodatie krijgen, maar er in vierkante meters behoorlijk op achteruit gaan. TTVD zou op haar beurt gebruik moeten gaan maken van sporthal De Dijk, die wordt verbouwd.

,,Ik heb de wethouder een kans gegeven, maar dit college is gewoon wéér van het pappen en nathouden. Ik wens ze veel succes met het plan, maar wij gaan ons niet meer inzetten”, aldus In ‘t Veld. De club zegt alle vertrouwen in de Dordtse politiek kwijt te zijn. ,,We zullen niet meer in gesprek gaan met de gemeente en ons beraden wat ons nu te doen staat.”

Dit college is gewoon wéér van het pappen en nathouden

Arie in ’t Veld

Geen initiatief nemen

Ook Mike Schram, voorzitter van TTVD, noemt de uitslag teleurstellend. ,,We gaan nu helemaal niets meer doen. De gemeente zal met iets beters moeten komen. We wachten de uitnodiging van de wethouder om te komen praten af, maar we gaan zelf geen initiatief nemen nu.”

Volgens Schram begaat het college een vergissing, door zijn vereniging geen eigen hal op het terrein te geven. De club moet gedwongen verhuizen van de Corridor om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen. ,,Als we in moeten trekken bij De Dijk, kunnen we de vereniging wel opdoeken. Dat is voor ons geen oplossing. Zoals het plan er nu ligt, gaan wij niet naar de Schenkeldijk.”

Wat Schram betreft zijn er nu twee opties: een nieuw plan waarin de club er niet op achteruit gaat, of de zaak uitvechten voor de rechter en een schadeloosstelling eisen en met dat geld zelf op zoek gaan naar een andere oplossing.

Bron: AD