Selecteer pagina

DORDRECHT – Voorzitter van voetbalvereniging Dubbeldam, Arie in ’t Veld is zwaar teleurgesteld in het gemeentebestuur en sportwethouder Marco Stam. Gisteren zou er na tien jaar onderhandelen eindelijk een intentieverklaring getekend worden voor nieuwbouw van een sportcomplex voor vv Dubbeldam, Tafeltennisverenging Dordrecht (TTV) en korfbalvereniging sc Movado, samen de Paraplu. Op het laatste moment heeft wethouder Stam hier wederom vanaf gezien. In ’t Veld zegt nu dat zijn club zelf gaat verbouwen en niet meer wacht op de gemeente.

De voetbalvereniging schrijft op Twitter dat zich meer sportclubs, die op de Schenkeldijk gevestigd zijn, bij de gemeente hebben gemeld om mee te mogen doen met een gezamenlijk multifunctioneel gebouw. Het zou gaan om een nieuwe sporthal voor TTV en sc Movado op de plek van de huidige sporthal De Dijk welke voornamelijk gebruikt wordt door Next Volley. Volgens voorzitter van TTV, Mike Schram stonden zijn vereniging en sc Movado daar niet onwelwillend tegenover. Deze nieuwe plannen waren echter nog niet goed uitgewerkt. Reden voor het college om de wethouder te vragen eerst meer details voor dit plan aan te leveren voor er getekend zou gaan worden.

Eigen koers

Dit nieuwe uitstel is voor vv Dubbeldam, dat al zo’n tien jaar in onzekerheid verkeert over de locatie van de club en het noodzakelijke onderhoud aan de gebouwen, de limiet. Voorzitter Arie in ’t Veld stelt nu: “Wij gaan onze eigen koers varen zonder nog verder te wachten. We gaan ons richten op het uitwerken van het verbouwen van onze huidige accommodatie. Het bestuur realiseert zich heel goed dat dit niet de beste oplossing is en dat het een slechte zaak is voor de breedtesport in Dordrecht, maar we hebben geen keus. De gemeente heeft het voor elkaar gekregen onze vereniging bijna tien jaar met loze beloftes en valse hoop aan het lijntje te houden en de schoffering van 11 december 2018 is echt de laatste keer geweest.”

Teruggefloten

Volgens TTV voorzitter Schram had de intentieverklaring niks om het lijf in juridische zin. “Toch heeft het college de wethouder teruggefloten en in zijn hemd gezet tegenover de Paraplu en de anderen. We vermoeden dat het onderling niet botert tussen de coalitiepartners en dat het beschikbare budget inmiddels door zo’n beetje alle sportclubs in Dordrecht wordt geclaimd. De wethouder heeft beloofd door te gaan met uitwerken van de plannen die er nu zijn, om te zien wat het gaat kosten. Dat verandert niets aan het feit dat we nu al weten dat het budget wat de gemeente heeft vrijgemaakt niet voldoende is. Zolang de politiek daar niks aan wil doen, blijven we aanmodderen.”

Schram stelt dat het uitstel zijn vereniging nog niet schaadt en ze gewoon blijven zitten waar ze zitten. “De kachel werkt, we hebben wifi en binnenkort het kersttoernooi. Dat is wel iets leuks om naar uit te kijken!” De gemeente wil echter zelf dat TTV vertrekt vanaf de Visserstuin.

Bron: Dordt Centraal