Selecteer pagina

Wethouder Marco Stam kan verder met het uitwerken van het plan dat er ligt voor Sportpark Schenkeldijk. De oppositie pleit echter wel voor een eigen hal voor de Tafeltennisvereniging.

Onderwerp van de commissievergadering van vanavond was voornamelijk het onderkomen van Tafeltennisvereniging Dordrecht (TTVD). In het voorstel dat het college vorige maand voorlegde aan de raad, ontbreekt een hal voor deze vereniging, waar ze deze wel graag had gezien. De tafeltennisvereniging moet in het plan zoals het nu op tafel ligt ‘samen gaan wonen’ met andere clubs op Sportpark Schenkeldijk in een nieuw te bouwen sporthal.

Wethouder Marco Stam.

 
Wethouder Marco Stam. © Rinie Boon

Dat is bij een aantal partijen van de Dordtse gemeenteraad in het verkeerde keelgat geschoten. ,,We mogen er toch vanuit gaan, dat als we vragen verenigingen te verhuizen, ze er niet slechter op worden?” zo droeg Durk Jan Tabak (D66) aan. TTVD moet weg van de Corridor in verband met nieuwbouwwoningen. D66 zou graag zien dat wethouder Marco Stam (sport) het scenario dat er nu ligt om het sportpark aan te pakken aanpast. ,,TTVD moet een eigen sporthal houden.”

Daar sloot een groot deel van de oppositie zich bij aan. ,,Als dit is wat nodig is om de verenigingen achter het plan te krijgen, dan moeten we daar voor gaan”, aldus Saskia Rutten-Alberts van de PVV. ,,Het sportparkendrama heeft nu lang genoeg geduurd.”

De dupe

De SP hekelde de manier waarop de sportclubs die gebruik maken of gebruik moeten gaan maken van sportpark Schenkeldijk zijn meegenomen door de wethouder in de ontwikkeling van het nieuwste plan. ,,Een aantal verenigingen is niet gekend in de plannen, maar is wel de dupe. Het scenario dat er nu ligt wordt acceptabel geacht, maar niet voor TTVD. Je kunt niet zomaar iemands huis afpakken en zeggen, trek maar bij iemand anders in.”

Ook de ruimte die in het plan is ingetekend voor Voetbalvereniging Dubbeldam stond ter discussie. Het college heeft een eigen sporthal voor de club voor ogen. De vereniging is daar op zich blij mee, maar zegt minder vierkante meters terug te krijgen voor meer geld. De oppositie vraagt de wethouder nog eens om tafel te gaan met de verenigingen die gebruik moeten gaan maken van het sportpark, om tot een plan te komen waar iedereen zich in kan vinden. ,,Kijk wat nodig is en heb vertrouwen in de verenigingen”, aldus Necdet Burakcin (GroenLinks).

,,Ik ga met de verenigingen om tafel om te kijken wat de beste oplossing is”, zei wethouder Marco Stam tijdens de commissievergadering.

Bron: AD