Selecteer pagina

Wervelwind maakt koploper bang maar brengt geen schade toe

Wervelwind maakt koploper bang maar brengt geen schade toe

Op een stormachtige zondag moest Gastel aantreden tegen koploper Dubbeldam. Een koppositie die Dubbeldam aan SC Gastel te danken had door het gelijkspel vorige week tegen mede koploper Virtus. 
Gastel begon stormachtig in de storm en al na enkele minuten was de Jean Pascal van Caam dicht bij de 1-0 maar zijn schot kwam op de binnenkant van de paal en viel terug in het veld. Kort daarna was Dubbeldam dicht bij de 0-1 maar keeper Dijkers kon net redden in de korte hoek. Dubbeldam had daarna meer balbezit en probeerde met combinatievoetbal SC Gastel en de wind te omzeilen. Echt gevaarlijk werden ze echter niet, Gastel moest het van lange ballen hebben en dat was in de storm letterlijk op goed geluk. Toch kwam Dubbeldam op 0-1 na een individuele actie door de Gastel defensie werd beheerst gescoord. Het antwoord van Gastel kwam al snel, het storen op een diepe bal was van Youri Raaijmakers en de afvallende bal werd binnen gejankt door Pascal van Caam. Met een 1-1 ruststand gingen de ploegen naar binnen.
In de tweede helft leek het alleen nog maar meer te stormen. Gelijk na rust kreeg Dubbeldam een kans maar daarna gebeurde er 35 minuten weinig voor beide doelen. Dubbeldam was veel meer aan de bal maar werd niet echt gevaarlijk. Youri Raaijmakers was nog het dichts bij een goal maar zijn kopbal kon net gered worden. In de absolute slotfase dacht keeper Dijkers zich tot held van de dag te kronen toen hij goed redde in een 1 tegen 1 situatie. Echter in de allerlaatste minuut scoorde Dubbeldam alsnog een scherpe voorzet achter de verdediging werd bij de 2e paal binnen geschoten. 
Wat balbezit betreft misschien terecht maar in de laatste minuut zo winnen laat vooral het verschil in geluk tussen koploper en rode lantaarn zien!
Gastel heeft tegen de koplopers twee keer alles gegeven en keihard gewerkt, dit zal het ook de komende weken moeten laten zien om eindelijk eens punten te gaan pakken!

bron: website sc Gastel