Voor clubs is het mogelijk om wedstrijden te verplaatsen. Naast het verplaatsen van de datum en/of tijd kunnen de wedstrijden ook verplaatst worden naar het terrein van de tegenstander.

Verenigingen kunnen zowel in de categorie A als de categorie B tot acht dagen voor de wedstrijd via de accommodatiebezetting van Sportlink eenzijdig de aanvangstijd aanpassen. Dit geldt voor alle wedstrijden in de categorie A, met uitzondering van de standaardteams heren en vrouwen tot en met de eerste klasse, en alle divisiewedstrijden in het jeugdvoetbal. Alle betrokkenen krijgen achteraf via de wedstrijdwijzigingen bericht. Is de termijn korter dan acht dagen, dan kan een wedstrijd alleen worden verplaatst in onderling overleg en met goedvinden van de competitieleider.

Categorie A

Wedstrijden in de categorie A mogen in onderling overleg tussen beide teams, met goedvinden van de competitieleider, alleen worden verplaatst naar een datum gelegen vóór de oorspronkelijke wedstrijddatum. Binnen de periode van de flexibele winterstop (19/20 januari 2019 t/m 09/10 maart 2019) mag een wedstrijd ook naar achteren worden verplaatst.

Categorie B

Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 22 september t/m 31 december mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten uiterlijk 31 januari 2019 gespeeld zijn. Wedstrijden die vastgesteld staan in de periode van 1 januari t/m 1 juni mogen in onderling overleg verplaatst worden, maar moeten gespeeld zijn vóór 17 juni 2019. De onderlinge afspraak moet zijn gemaakt vóór de oorspronkelijke speeldagdatum.

Het is ook mogelijk om wedstrijden in Sportlink Club zonder tussenkomst van de KNVB te verplaatsen naar het terrein van de tegenstander! Poulewedstrijden in de beker kunnen verplaatst worden tot uiterlijk 20 september 2018.

Digitaal verplaatsen van wedstrijden

Het is mogelijk om wedstrijden digitaal te verplaatsen.Ook is het mogelijk om wedstrijden te verplaatsen naar zogenaamde inhaalweekenden.

Wedstrijden kunnen worden aangepast zodra ze definitief door de KNVB zijn vastgesteld. Dat is ongeveer drie weken voorafgaand aan de wedstrijddag. De in Sportlink Club roze gekleurde wedstrijden kunnen dus niet worden aangepast.

De KNVB streeft er naar om de wedstrijden zo snel mogelijk vrij te geven.

Bron: knvb.nl