Selecteer pagina

Wedstrijd van de Week: RCD – Dubbeldam

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

DORDRECHT – Deze week staat er opnieuw een stadsderby in de derde klasse B centraal in de rubriek Wedstrijd van de Week. Zondag ontvangt RCD stadsgenoot Dubbeldam aan de Reeweg, waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.

Ondanks de vele afkeuringen kwamen beide ploegen afgelopen weekend wel in actie. RCD won met 1-3 bij DIA. Dubbeldam, dat tot nu toe één puntje meer verzamelde dan RCD, kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Wees Klaar. RCD-trainer John de Wit heeft vertrouwen in een goed resultaat zondag. “We staan in de middenmoot. De top is nog niet uit beeld, maar als ik eerlijk ben, horen wij daar nog niet bij. Ik beschouw het als een kampioenschap als wij ons handhaven zonder nacompetitie te hoeven spelen. We doen iedere wedstrijd goed mee, worden nooit weggespeeld, maar hebben ook wel moeite om het spel te maken. Dat is niet zo raar met een hele jonge ploeg die wel iedere week keihard knokt. Dat heeft met motivatie en instelling te maken. Wij spelen altijd voor de winst, omdat ik als trainer niet houd van achteruit lopen en gokken op een puntje. Op de training staat er bij ons straf op als ze gelijk spelen in een partij. Dan kunnen ze nog beter verliezen”, zegt De Wit lachend.

Dubbeldam-collega Ries Fok kwam onlangs terug op zijn besluit om na dit seizoen te stoppen bij Dubbeldam. “Ik had heel vroeg aangegeven dat ik zou stoppen. De lol is af en toe belangrijker dan presteren en daar had ik moeite mee. We hebben daar over gesproken. Ik had er ook moeite mee dat er bij zo’n grote club geen goede structuur staat die zorgt voor een goede doorstroming naar de selectie. Daar is goed naar geluisterd. Dennis Wols en Patrick Stolk gaan op technisch gebied zaken oppakken en de lijn vanuit de jeugd bewaken. Daarom hen ik mijn beslissing herroepen. Zondag weer een derby en dat is altijd leuk. In deze klasse kan iedereen van elkaar winnen. Daar is weinig zinnigs over te zeggen. Maar thuis verloren we met 1-2, dus willen we ons zeker revancheren.”

Bron: Dordt Centraal

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer