Selecteer pagina

Wedstrijd van de Week

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

DORDRECHT – Zondag staat in de derde klasse B opnieuw een stadsderby op het programma. Op Sportpark Reeweg gaat om 14.00 uur de bal rollen bij SC Emma, dat Dubbeldam ontvangt.

Beide ploegen presteren ronduit wisselvallig en hadden ongetwijfeld verwacht hoger op de ranglijst te staan. Emma is met één overwinning, twee gelijke spelen en vier nederlagen derde van onderen op de ranglijst. Dubbeldam doet het met twee overwinningen en drie nederlagen niet veel beter en staat slecht één plek boven de stadgenoot. En dat is in een seizoen met een versterkte degradatieregeling zorgwekkend. Eric van de Merwe, assistent-trainer bij SC Emma, stelt dat het niet de resultaten zijn waarop gehoopt werd. “We hebben alleen van RCD gewonnen. Wat je bij ons ziet is dat we geen negentig minuten lang ons niveau halen. Voor rust gaat het vaak prima bij ons, maar als ploegen er na rust meer strijd tegenaan gooien, dan hebben we daar niet het juiste antwoord op. Wij hebben een ploeg die altijd wil voetballen, maar deze afdeling vraagt soms om een andere aanpak. Verliezen doet iets met het zelfvertrouwen en het enige medicijn is winnen. Je moet als speler een houding hebben dat je er bij tegenslagen een extra stapje bij doet in plaats je schouders laten hangen. Dat moet je met elf man doen en dat willen Roy en ik zien. Bij overwinningen groeit het zelfvertrouwen, wordt alles makkelijker in het veld en ben je ook eerder bereid extra meters te maken. Als speler ging ik moeilijk met verlies om, als trainer relativeer ik meer, dat heeft ook met leeftijd te maken, maar wennen doet het nooit”, stelt de vijftigjarige Van de Merwe die lang bij FC Dordrecht speelde en Tatabanya in Hongarije.

Ook Dubbeldam-trainer Ries Fok is niet tevreden over de resultaten. Hij is echter wel vol vertrouwen: “Alleen tegen Bavel waren we echt de mindere. Het is wisselvallig. Dat heeft ook te maken met de jeugdigheid van mijn ploeg, maar die gastjes leren snel. Het is gewoon een zwaar seizoen, maar ook heel leuk met al die derby’s. Zoals iedere week gaan we voor de winst.”

 

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer