Selecteer pagina

Laatste nieuws

 

Oefenwedstrijd

20-08-2022
14.00 uur
hoofdveld EBOH
Wedstrijd tegen de buren

Vorige week was Dubbeldam actief op het Zebratoernooi van SSW. Mede door de extreme weersomstandigheden lag de nadruk tijdens dit toernooi op wedstrijdminuten maken maar vooral fit blijven. 
De eerste avond speelden we tegen RCD dat goed uit de startblokken kwam. Na een klein half uur spelen namen zij dan ook verdiend een voorsprong. Na de pauze was het spelbeeld volledig gekanteld en was Dubbeldam de bovenliggende ploeg. Dankzij twee treffers van Xander Staphorst en een van Jordy Wouters won Dubbeldam met 3-1. 

Op de laatste dag was eveneens competitiegenoot sc Emma de tegenstander. Ondanks dat de wedstrijd vervroegd was en met 2x een kwartier ingekort was het toch een fysiek zware wedstrijd door de hoge temperaturen. Ook nu was het vooral zaak om fit te blijven. 
Bij rust keek Dubbeldam tegen een nul twee achterstand aan. Bij de stand van 0-1 kregen we een opgelegde kans, maar Dennis Geschiere schoot op de paal. Ook in het tweede deel kregen we nog wat kleine kansen maar toen sc Emma de 0-3 aantekende, lieten vele Dubbeldammers de wedstrijd lopen en werd het uiteindelijk 0-4.

Afgelopen dinsdag startte het Ries Fok sr toernooi van onze buren EBOH. Op de eerste avond stond een wedstrijd tegen Barendrecht o23 op het programma. Een jonge, energieke ploeg die elkaar goed wisten te vinden. Dubbeldam was vaak nog onwennig mede omdat nieuwe spelers inmiddels terug zijn van vakantie en ook minuten mochten maken. Maar Dubbeldam zette er veel strijdlust tegen over en wist ook enkele keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander op te duiken. 

Toch konden wij niet voorkomen dat Barendrecht na een mooie aanval met goed combinatiespel op voorsprong kwam. Een minuut of tien later konden ze zelfs de score  verdubbelen vanaf elf meter. Echter wist doelman Davey van Pelt de strafschop te stoppen. Zo stond er na 45 minuten nog steeds maar 0-1 op het scorebord. 

In de tweede helft ging na een minuut of tien een vrije trap door miscommunicatie volledig de mist in en vervolgende counterde Barendrecht razendsnel naar 0-2. 
Toch lieten de zwart-wit mannen het er niet bij zitten. Uit een schitterende voorzet van Ricardo Arkes kopte Jerry van Ingen fraai de aansluitingstreffer binnen.
Dubbeldam bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar aan de andere kant bleef Barendrecht steeds dreigend met hun snelle mensen voorin en sterke combinaties.
Enkele minuten voor tijd beslisten zij de wedstrijd door de 1-3 binnen te tikken.

Morgen, zaterdag 20 augustus, speelt Dubbeldam nu tegen onze buurman EBOH op hun hoofdveld. Dit is tevens de laatste oefenwedstrijd voordat het bekertoernooi begint. 
De aftrap is om 14.00 uur

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer
Dubbeldam pas laat naast RCD

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Lees meer

Agenda

Ries Fok sr Toernooi:

16 augustus, 19.30 uur: Dubbeldam – Barendrecht o23

Ries Fok sr Toernooi:

20 augustus

Kick Off:

27 augustus: officiele opening van het seizoen