Selecteer pagina

Wederom gelijkspel

Wederom gelijkspel

Na een gelijkspel op vrijdagavond stond zondag de tweede en laatste wedstrijd van het Zebratoernooi op het programma tegen sc Emma.
De promovendus versloeg op de eerste avond de gastheren van SSW met 3-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd zien we SSW met 3-1 winnen van RCD en dus moet Dubbeldam met twee doelpunten verschil van Emma winnen om toernooiwinnaar te worden.

Naast dat we door vakantie en blessures nog vele spelers misten, gaf de trainer ook enkele spelers vrij om overbelasting te voorkomen en zo kon hij ook weer enkele jeugdspelers aan het werk zien.

De volgende elf spelers begonnen om 15.00 uur aan de derby: Robin van Dijk, Mika Gutierrez Oliva, Rick de Graaf, Dennis Stam, Sven Weijts, Jeffrey Stam, Wesley Borsboom, Kjeld Koster, Marlon Springvloed, Corné Pellikaan en Tim van den Enden.

Dubbeldam begint sterk, alleen in de laatste fase gaat het nog al eens mis. Of de laatste bal op de spitsen is niet goed of de afronding laat te wensen over. Zo zien we vele schoten die veel te zacht zijn om het de keeper ook maar enigszins lastig te maken.
Na een kwartiertje profiteert Jeffrey Stam bijna van slecht uitverdedigen van sc Emma, maar schot wordt ternauwernood tot corner verwerkt.
De mooie corner van Kjeld Koster wordt door de defensie van Emma weggekopt.

Halverwege de eerste helft komt sc Emma iets meer in het spel, doordat wij slordig worden in de passing.
Eerste gaat een schot hoog over en daarna redt Robin van Dijk goed bij een lange bal van sc Emma.

Na iets meer dan een half uur komt Fabian Kaljee in het veld voor Marlon Springvloed. Hij neemt zijn vertrouwde plaats links achterin in waardoor Mika Gutierrez weer voorin komt te spelen. Ook als back kwam Mika geregeld sterk mee op en leverde enkele knappe voorzetten af.
Helaas moet Jeffrey Stam zich ook nog in de eerste helft laten vervangen. Na een forse overtreding speelt hij nog even verder, maar er wordt geen risico genomen en dus komt Enzo van de Vossenberg voor hem in het veld.

Nog voor de onderbreking komt Dubbeldam op een verdiende voorsprong. Eerst raakt Tim van den Enden met een bekeken schot de paal. Enkele minuten later verrast Enzo van de Vossenberg de defensie van sc Emma met een vrije trap.
Daar waar zij zich instellen op een direct genomen, stuurt hij back Sven Weijts de diepte in. Hij geeft strak en hard voor en vervolgens is het een verdediger van sc Emma die de bal achter zijn eigen doelman werkt.

Met een ruststand van 1-0 is Dubbeldam dus halverwege de opdracht.

Kjeld Koster blijft na de pauze in de kleedkamer achter en zijn plaats wordt ingenomen door Mischa Brassien die vrijdag maar liefst twee keer scoorde voor Dubbeldam.
In de tweede helft zien we dat Dubbeldam de tegenstander weer snel onder druk probeert te zetten en dit levert ook direct mogelijkheden op, maar zoals eerder gezegd laat de afronding deze middag te wensen over.

In de 60ste minuut komen Ricardo Arkes en Rory van der Weijden binnen de lijnen en mogen Corné Pellikaan en Sven Weijts gaan douchen.
Ook deze middag is Mischa Brassien aanvallend sterk aanwezig, maar minder gelukkig in de afwerking dan vrijdag. Enkele schoten gaan net over of naast en een mooie voorzet gaat net over Mika Gutierrez heen.

Defensie van Dubbeldam met centraal het sterke duo Dennis Stam en Rick de Graaf geeft nauwelijks kansen weg en blijft het dus wachten tot de tweede treffer gescoord wordt.
Maar als je zelf vergeet te scoren, dan valt ‘ie aan de andere kant; luidt een bekend gezegde en deze gaat ook deze middag op.
Door nonchalance leidt Dubbeldam heel slordig balverlies op het middenveld juist op het moment dat iedereen vooruit gaat om een aanval op te zetten.
sc Emma profiteert direct van dit buitenkansje. Eerst schieten ze nog op de paal, maar in de rebound is het wel raak 1-1.

In de resterende 20 minuten krijgt Dubbeldam nog voldoende mogelijkheden om de wedstrijd toch nog winnend af te sluiten, maar bij de meeste spelers zie je de krachten wegvloeien en zo eindigt ook de tweede derby in een gelijkspel.
Door dit resultaat wint sc Emma het toernooi waarvoor onze hartelijke felicitaties en eindigt Dubbeldam op een derde plaats.

Dinsdag traint de volledige selectie en donderdag nemen we deel aan het Jan Stam Toernooi van Wieldrecht.
Om 19.15 uur spelen we tegen promovendus De Zwerver