Selecteer pagina

Laatste nieuws

 

Bekerwedstrijd

Dubbeldam

9 oktober 2022
14.30 uur
Sortpark Schenkeldijk

TSV Gudok

Wederom een zware tegenstander

DD1-vb-2022-2023 | 0 Reacties

Aanstaande zondag staat wederom een thuiswedstrijd op het programma voor Dubbeldam. Na twee Dordtse derby’s ontvangen wij TSV Gudok uit Tilburg. Een sterke tegenstander die we drie jaar geleden ook in competitieverband tegen zijn gekomen. Om 14.30 uur zal scheidsrechter Reijne het startsignaal geven voor deze wedstrijd.

TSV Gudok (Tilburgse Sport Vereniging Goed Uit de Ogen Kijken) heeft zich in de voorbereiding op dit seizoen niet weten te plaatsen voor de knock-out fase van het bekertoernooi. Vier punten uit drie wedstrijden was niet toereikend Vierdeklasser Blauw-Wit’81 werd groepswinnaar. Tegen deze tegenstander speelde TSV Gudok in de eerste ronde en verloor de uitwedstrijd met 2-0.
Een week later tegen eveneens vierdeklasser Chaam werd het eerste punt binnengehaald na een 1-1 gelijkspel. 
De afsluitende 1-2 zege tegen hoofdklasser Sarto 2 was goed voor het moraal richting de competitie maar zoals gezegd niet genoeg om verder te gaan in het bekertoernooi.

In de competitie vinden we TSV Gudok momenteel terug op de achtste plaats na twee gelijke spelen. 
In de eerste speelronde kwamen ze ook naar Dordrecht om aan te treden tegen FC Dordrecht amateurs. FC Dordrecht nam in deze wedstrijd de leiding, maar moest na een rode kaart met lede ogen toezien dat de ploeg uit Tlburg toch langszij kwamen. 
Afgelopen zondag speelde TSV Gudok op het eigen kunstgrasveld tegen Terheijden. 
Al na zeven minuten stond TSV Gudok op een 2-0 voorsprong en een ruime zege leek in de maak. Niets bleek minder waar want Terheijden wist zich knap terug te knokken naar een 2-2 eindstand. 

Omhaal van Youri

Drie jaar geleden speelden we in de competitie ook tegen TSV Gudok. We troffen destijds een sterke tegenstander, maar waren wel de ploeg die op voorsprong kwam. Na een kwartier gestreden te hebben tegen een overwicht van TSV Gudok vond Dennis Geschiere een vrijstaande Jordy Wouters de snoeihard de 1-0 tegen de touwen schoot. Na de openingstreffer werd de wedstrijd gelijkwaardiger waarbij wij verzuimden de score verder op te voeren, maar Robin van Dijk ook een aantal keren handelend moest optreden om de gelijkmaker te voorkomen.
Op slag van rust kreeg een speler van TSV Gudok zijn tweede gele kaart en kon dus al vroegtijdig gaan douchen. In overtal begon Dubbeldam sterk aan de tweede helft, maar we lieten na het overwicht in doelpunten uit te drukken. Dat kwam duur te staan, want halverwege de tweede helft werd een afgeslagen corner schitterend binnengeschoten 1-1. Enkele minuten later krijgt Dubbeldam een nieuwe klap te verwerken. Door de stromende regen is het veld spekglad geworden en als Rick de Graaf dat een sliding inzet, krijgt hij van de scheidsrechter de rode kaart gepresenteerd. Dubbeldam is het spoor bijster en de ploeg uit Tilburg profiteert en komt op een 1-2 voorsprong. Met aanvallende wissels probeert trainer Brasco Tuvaljevic het tij te keren en vijf minuten voor het einde krijgt Dubbeldam de verdiende gelijkmaker. 
Invaller Youri de Bruijn zorgt met een schitterende omhaal dat Dubbeldam toch nog een puntje overhoudt aan het duel. Vooraf zou hiervoor getekend zijn, maar achteraf had er veel meer in gezeten. De uitwedstrijd werd ook afgespeeld in de stromende regen en bleek achteraf de laatste wedstrijd voor de eerste corona lockdown. In de allereerste minuut kreeg Xander Staphorst een kans op de 0-1, maar zijn inzet ging voorlangs. Na een half uur spelen was het de ploeg uit Tilburg dat op voorsprong wam. Roy de Graaf redde eerst nog maar was in de rebound verslagen. Dubbeldam kreeg volop kansen op de gelijkmaker, maar deze viel pas net na rust toen Dennis Geschiere beide partijen weer op gelijke hoogte bracht. Halverwege de tweede helft kwamen we toch weer op achterstand, maar niet veel later had een schitterende combinatie tussen Mischa Brassien, Tim van den Enden en Mika Gutierrez een beter lot verdiend. Dubbeldam bleef aandringen totdat tien minuten voor tijd de scheidsrechter ineens naar de stip wees. Een voorzet van TSV Gudok had de arm van Dennis Stam geraakt, althans de scheidsrechter was de enige die dit gezien had. TSV Gudok maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje en zo dropen wij zonder punten af. 

Related Articles

Related

Voorbeschouwing Dubbeldam – HZ’75

Voorbeschouwing Dubbeldam – HZ’75

Laatste nieuws  BekerwedstrijdZondag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander is HZ'75 uit Hooge Zwaluwe. Om 14.30 zal scheidsrechter Van Velthoven het startsein geven voor de laatste test alvorens de competitie start en daarmee de...

Lees meer
Voorbeschouwing Terheijden – Dubbeldam

Voorbeschouwing Terheijden – Dubbeldam

Laatste nieuws  BekerwedstrijdAanstaande zondag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma/ Tegenstander is Terheijden. Beide teams wonnen hun eerste duel, dus een grote uitdaging voor de mannen van Ries Fok. Scheidsrechter Dhr. Van Mierlo zal om 14.30...

Lees meer
Dubbeldam – VCW

Dubbeldam – VCW

Voorbeschouwing op de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Tegenstander is vierdeklasser VCW uit Wagenberg waar Dubbeldam in het verleden vijf keer eerder tegen speelde.

Lees meer