Na het doelpuntenfestijn tegen FC Blankenburg moest Dubbeldam deze week aantreden tegen Pretoria R. Vorig seizoen wonnen we de uitwedstrijd onder erbarmelijke weersomstandigheden met 1-10. Op de Schenkeldijk had Dubbeldam beduidend meer moeite met de Rotterdammers. Mede door een uitstekende doelman werd het toen ‘maar 2-0″

In vergelijking met vorige week een wijziging in de basisopstelling van Dubbeldam. Jim Voll viert vakantie en zijn plaats werd ingenomen door Enzo van de Vossenberg. Enzo moest vorige week nog geblesseerd toekijken.

De 22 spelers betraden even na half drie het veld van Pretoria, waar inmiddels weer gras is gegroeid. Tot eind september mochten zij niet op het eigen veld spelen omdat door droogte en hitte er bijna geen grasspriet opstond.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan ons erelid Dhr W van de Merwe trapte Pretoria R af, maar had Dubbeldam het initiatief. Als je de uitslag ziet, denk je dat het ook deze middag een continue stroom doelpunten is geweest. Maar niets is minder waar, de supporters moesten lang wachten op het eerste doelpunt. Dit werd mede veroorzaakt door vele blessures. Al vroeg in de wedstrijd werd er een forse overtreding gemaakt op Dennis Geschiere en even vreesden we dat het optreden van onze topscoorder van korte duur was. Na een lange behandeling door Joey Bakker kon hij verder al was het zeker in het begin niet van harte.

In de tiende minuut lijkt Dennis op weg naar zijn eerste treffer van de middag. Juist op het moment dat hij uit wil halen, stuitert de bal net hoog op door een polletje waardoor zijn schot hoog over gaat. Enkele minuten later is Jerry van Ingen nog dichterbij. Naeen prachtige actie komt hij in een moeilijke hoek uit. Toch besluit hij een poging te wagen en raakt de paal.

En zo is het nog altijd wachten op de eerste treffer. De supporters moeten steeds langer wachten omdat bij de tegenstander regelmatig lange blessurebehandelingen noodzakelijk zijn. Gelukkig worden we vermaakt met een speciale uitvoering van de Voice of Rotterdam en een hok met tientallen kippen, die gelukkig nu wel achter het gaas blijven.

Als we eindelijk weer verder kunnen, zien we een mooi schot van Jerry van Ingen maar die wordt voortreffelijk gekeerd door een sterke doelman. Enkele minuten later biedt Rory van der Weijden Enzo van de Vossenberg een uitgelezen mogelijkheid op een treffer. Ook nu werkt het veld niet helemaal mee en zijn inzet gaat net nast het doel.

En als even later wederom een speler van Pretoria R behandeld moet worden, zijn we al 25 minuten onder weg en is het nog altijd 0-0. Dit tot opluchting van vele Dubbeldam supporters die allemaal voor een kapotte Papendrechtse Brug hebben gestaan.

Nadat de doelman heeft gered op een schot van Jerry van Ingen, is het in 35ste minuut de eerste keer dat Roy de Graaf voor het eerst in actie moet komen. Effectief hebben we dan zo’n kwartier gevoetbald, maar toch. Hij redt knap op een schot van de Rotterdammers en dat is tevens het enige moment van activiteit op onze speelhelft.

Het schudt de Dubbeldammers in ieder geval wakker want een minuut later zet Enzo van de Vossenberg na een snelle aanval Dubbeldam op voorsprong 0-1 en daarna gaat het snel.
Een minuut later wordt een doelpunt van Dennis Geschiere nog ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel.

Twee minuten later stuurt Enzo van de Vossenberg zijn maatje Jerry van Ingen met een schitterende pass de diepte in. Jerry kapt zijn tegenstander uit en rondt heel netjes af.
Uiteraard kan Dennis Geschiere niet achterblijven. Een minuut later raakt hij de bal  helemaal verkeerd maar daardoor draait hij tergend langzaam toch het doel in.

Jordy Wouters haalt even voor de rust vanaf de rand zestien uit, maar zijn schot gaat net over. Juist op het moment dat Dennis Geschiere vrij baan heeft naar zijn tweede treffer van de middag besluit de scheidsrechter te fluiten voor de rust. Gelukkig kunnen onze spelers het snel relativeren, zodat we niet vanwege praten tegen onnodige kaarten aanlopen die later in het seizoen tot schorsingen kunnen leiden.

Gelukkig hoeven we in de tweede helft niet zo lang te wachten op de eerste treffer. Al raakt Jordy Wouters in de eerste aanval na de onderbreking nog de paal.
Een paar minuten later gevolgd door een mooie snelle aanval die een beter resultaat had verdiend. Nu wordt het schot van Wesley Borsboom net aangeraakt waardoor deze naast gaat.

Een minuut later is het dan alsnog raak als Jordy Wouters met een schitterende pass zijn topscoorder weet te vinden. Dennis Geschiere rondt vervolgens netjes af 0-4.

En dan komt de doelpuntenmachine van Dubbeldam echt op gang. Kevin Bosman weet met een prachtige pass Jerry van Ingen vrij te spelen, die daarna heel koelbloedig afrondt 0-5.
Een minuut later misschien wel het mooiste moment van de middag als Dennis Stam een diepe bal geeft en zijn naamgenoot de bal met een prachtige voetbeweging in een keer uit de lucht plukt. Jammer dat hij vervolgens diezelfde controle niet in zijn schot kan leggen, want het had een beter lot verdiend.

Een paar minuten later stuurt Stan van Pelt Dennis Geschiere diep met een hele mooie pass. Onze topscoorder krijgt heel veel tijd om na te denken en twijfelt tussen een lob, schot of toch de keeper uitspelen. Hierdoor krijgt Pretoria R toch nog de kans om de aanval onschadelijk te maken.

Maar niet te lang getreurd want een minuut later kunnen we toch het zesde doelpunt van Dubbeldam noteren. Jerry van Ingen is niet zelfzuchtig maar ziet Jordy Wouters er beter voor staan. Hij geeft af en Jordy schiet netjes binnen 0-6.

Enkele minuten later speelt Jerry van Ingen de gehele verdediging van Pretoria R om ver en biedt vervolgens Dennis Geschiere de kans om te scoren. Hij profiteert hier optimaal van en tilt de score naar 0-7.

Weer een minuut later lijkt de altijd hardwerkende Wesley Borsboom zijn goede optreden te bekronen met een treffer. Hij scoort ook wel maar even daarvoor stond een Dubbeldammer al buitenspel. Dus hoe jammer ook, maar deze keer wordt het doelpunt terecht geannuleerd .

Met nog zo’n 20 minuten te spelen komen Ricardo Arkes, Damian Pomper en Sjors Volder in het veld voor Enzo van de Vossenberg, Rory van der Weijden en Dennis Stam.

En nadat Dennis voor buitenspel wordt afgevlagd terwijl hij van eigen helft komt, lijkt de organisatie in de Dubbeldamse defensie even weg te zijn door de wissels. Het is met grote dank aan geweldig ingrijpen tot drie keer toe van Roy de Graaf te danken dat we geen tegentreffer hoeven te incasseren.

Maar dan trekt Dubbeldam het initiatief weer naar zich toe. Eerst legt Sjors Volder nog terug na een mooie voorzet van Jordy Wouters, een minuut later laat hij zien een echte goaltjesdief te zijn. Uit een mooie voorzet van Jerry van Ingen kopt Sjors Volder knap binnen 0-8.

Twee minuten later is Sjors Volder ook gelijk dicht bij zijn tweede treffer tijdens zijn invalbeurt, maar de keeper weet redding te brengen. Hij krijgt zijn inzet echter niet volledig onder controle en in de rebound is Dennis Geschiere er als de kippen bij om 0-9 binnen te schieten.

En ook in deze editie van Pretoria R – Dubbeldam weten we de dubbele cijfers te halen. Na een reeks mooie snelle combinaties speelt Wesley borsboom met een mooie pass Jordy Wouters vrij, die vervolgens nummer tien binnen schiet.

Dan vindt de scheidsrechter het wel mooi geweest en sluit gelijk voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week wacht weer een uitwedstrijd en wel tegen sv Charlois. Een tegenstander van een geheel ander kaliber. Vorig jaar verloren we daar volledig kansloos met 3-0, dus we hebben er wat  recht te zetten.

Hopelijk kunnen we dan weer op de steun van vale Dubbeldammers rekenen

Pretoria 1

Dubbeldam 1

Roy de Graaf Keeper
Dennis Stam Verdediger
Enzo van de Vossenberg Middenvelder 36'
Stan van Pelt Verdediger
Sjors Volder Aanvaller 77'
Max Bresser Verdediger
Jerry van Ingen Aanvaller 38', 58'
Jordy Wouters Middenvelder 61', 85'
Kevin Bosman Verdediger
Damian Pomper Middenvelder
9Dennis Geschiere Aanvaller 40', 55', 64', 80'
Rory van der Weyden Middenvelder
Wesley Borsboom Middenvelder
Ricardo Arkes Verdediger
  10 7