Selecteer pagina

WCR speelde vorig jaar in 2e klasse

WCR speelde vorig jaar in 2e klasse

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
04/1220:153e klasse2018 - 2019

Na een week rust staat zondag de uitwedstrijd tegen WCR uit Rhoon op het programma. Aangezien wij deze tegenstander zeker de laatste jaren niet zijn tegengekomen hebben we wat informatie over WCR opgezocht in de archieven

Algemene informatie

Sportvereniging Willibrordus Club Rhoon
Sportpark De Omloop
Omloopseweg 6e
Rhoon

tenue:

shirt: geel
broek: blauw
sokken: geel

De club is op 1 juli 1946 opgericht als zondagsverenging. Sinds 2009 hebben zij ook een zaterdagtak dat bij oprichting in de vijfde klasse begon. Toen deze een jaar later werd opgeheven werden ze vierdeklasser en dat zijn ze tot op heden gebleven.

zondagafdeling

De geschiedenisboeken van de zondagafdeling gaan terug tot 1966. Daar kunnen we in terugzien dat zij vanaf 1966 tot het kampioenschap in 2003 in de vierde speelden. In seizoen 87/88 en 88/89 hebben ze helemaal niet deelgenomen aan een competitie.

In 2001 en 2002 waren ze al dicht bij een plaatsje in de derde klasse. Met een resp derde en tweede plaats haalden zij de nacompetitie, maar konden net geen promotie afdwingen. Maar in 2003 kon de kampioensvlag in top en volgde promotie naar de derde klasse.

Na twee seizoen heel knap in de top van de middenmoot te hebben meegedraaid in de derde klasse volgde in 2006 een nieuw kampioensfeest. Veertien zeges, vijf gelijke spelen en drie nederlagen leverde 47 punten op en dus een eerste plaats op de ranglijst.

Eindigden ze in 2007 nog als achtste in de tweede klasse, een jaar later werden slechts 23 punten verzameld in 22 wedstrijden en dat leidde tot degradatie uit de tweede klasse.

Een jaar later wonnen ze in de derde klasse 13 van de 22 wedstrijden en werd 4 keer gelijk gespeeld. Uiteindelijk bleek het weer genoeg voor een kampioenschap en zo keerden ze snel weer terug naar de tweede klasse.

Weer duurde dit avontuur niet langer dan 2 jaar, want in 2011 eindigden ze als dertiende en volgde rechtstreekse degradatie.
Het volgde seizoen in de derde klasse leverde de derde periodetitel op, maar strandden ze in de nacompetitie.

Daarna volgde twee jaren waarin ze wel in de top van de derde klasse meedraaiden, maar geen prijs in de vorm van periodetitel of kampioenschap wisten te pakken.

In 2015 eindigde de ploeg als tweede met 59 punten uit 26 wedstrijden, maar werd ook de eerste periodetitel gepakt. Een succesvolle nacompetitie bracht WCR terug in de tweede klasse.

Dat feest duurde niet lang want een jaar later volgde een rechtstreekse degradatie. Slechts vier wedstrijden werden in winst omgezet en vier keer werd gelijk gespeeld. Maar 16 nederlagen waren er net iets te veel. Zestien punten waren te weinig om in de tweede klasse te blijven.

Maar daarmee was het jojo-en tussen de tweede en derde klasse nog niet over.
Want na een jaar derde klasse keerde WCR ook weer terug naar de tweede klasse. Het kampioenschap ging net aan hun neus voorbij, maar via de derde periode en de nacompetitie promoveerde WCR weer naar de tweede klasse.

Ook nu duurde het avontuur in de tweede klasse maar 1 seizoen. In 26 wedstrijden werden slechts negentien punten verzameld en moesten zij proberen via de nacompetitie in de tweede klasse te blijven maar dat is niet gelukt.
Vandaar dat zij dit seizoen bij Dubbeldam in de 3e klasse Q4 spelen