Details

DatumTijdLeagueSeizoen
08/1120:00reserve 2e klasse2018 - 2019

Afgelopen zondag won Dubbeldam 2 op magistrale wijze van Virtus. De ploeg uit Zevenbergen was tot zondag nog zonder puntenverlies en trotse lijstaanvoerder. Koploper zijn ze nog altijd maar Dubbeldam is tot op twee punten genaderd. Het slot van de eerste periode kan dus nog spannend worden. Klik hier voor het liveverslag van Dubbeldam 2 – Virtus 2 met dank aan Dennis Oeben

Om het Virtus echt lastig te maken en de druk op te voeren, moet Dubbeldam donderdag winnen van het laaggeklasseerde sc Gastel. Maar juist dat zijn vaak de moeilijke wedstrijden voor een Dubbeldammer.
Deze wedstrijd stond eerst in het programma voor zondag 11 november. Door bekerverplichtingen van Dubbeldam 2 tegen JEKA werd de wedstrijd verschoven naar 21 oktober. Door de herfstvakantie kon sc Gastel deze dag geen team afvaardigen en is dus deze donderdag als alternatieve datum gevonden.

Zoals eerder gememoreerd staat sc Gastel laag op de ranglijst. Zij zijn terug te vinden op de elfde plaats met vier punten uit zes wedstrijden met een negatief doelsaldo van 9. Slechts negen doelpunten gemaakt en 18 tegentreffers moeten incasseren.

Voorafgaand aan het seizoen speelde sc Gastel ook voor de beker. Daarin werd met maar liefst 7-2 gewonnen van sc Emma 2 en 2-1 van Kruisland. Door een nederlaag tegen Victoria’03 hadden ze aan het eind van de poulefase zes punten evenals sc Kruisland. Op basis van het doelsaldo plaatste Kruisland zich voor de knock-out fase.

sc Gastel begon het seizoen met een 1-1 gelijkspel tegen Unitas’30. Een week later volgde de confrontatie met de huidige koploper Virtus. Dat Dubbeldam sc Gastel niet mag onderschatten blijkt wel uit het feit dat het sterke Virtus het heel lastig had in Oud-Gastel en met moeite een 0-2 zege wist binnen te slepen. Na een 5-1 nederlaag tegen Steenbergen, liet Gastel zien over veerkracht te beschikken. Een week later werd de enige overwinning tot nu toe in de competitie geboekt tegen Terheijden met 5-3.

Een week later volgde een 4-0 nederlaag tegen Steen en afgelopen zondag werd op eigen veld nipt met 2-3 verloren van Roosendaal

uitslagen Gastel

Opmerkelijk; in de statistieken van de KNVB valt te lezen dat in de top 3 van lastige tegenstanders voor sc Gastel, Dubbeldam 3 op de eerste plaats staat.
Statistieken sc Gastel

Dubbeldam kent tot nu toe een fantastisch seizoen. In de poulefase van het bekertoernooi werden alle wedstrijden gewonnen, of het nu de uitwedstrijd tegen BSC, de derby tegen GSC/ODS of de derby tegen het een klasse hoger uitkomende RCD was.

Daarna volgde een aarzelend begin van de competitie met een gelijkspel tegen Zundert, een nipte overwinning op VVR en een nederlaag tegen Groen Wit. Maar in alle wedstrijden creëerde Dubbeldam heel veel kansen, maar liet het ook veel mogelijkheden onbenut waardoor we onszelf in de problemen brengen.

Inmiddels weten de mannen van Paul Wols het doel steeds makkelijker te vinden. Al lieten we zondag ook weer veel kansen liggen, wat ons bijna heel duur kwam te staan tegen de koploper.

Voordeel is wel dat Dubbeldam veel spelers heeft die kunnen scoren. Zo maakten Sjoerd Boutens en Davey Geschiere tot nu toe beiden drie treffers, waarbij gemeld moet worden dat Davey al enige weken met een zware enkelblessure langs de kant staat. Voor Mischa Brassien staat de teller op negen en vooral de laatste twee weken is hij enorm op schot. Vorige week tegen Terheijden maakte hij in de eerste helft een hattrick en afgelopen zondag nam hij de volledige productie voor zijn rekening.

Topscorer bij Dubbeldam 2 is echter Sjors Volder. Tot nu toe staat hij op 15 treffers voor dit seizoen. Vorige week maakte hij zowel in de eerste als tweede helft een hattrick en later die middag bij het eerste redde hij de eer voor Dubbeldam. Afgelopen zondag scoorde hij niet, maar was wel belangrijk. Bij de 1-0 had hij ook zelf af kunnen ronden, maar zag Mischa er beter voor staan. Topper als hij is, legde hij af en Mischa verzilverde dit buitenkansje.

Hopelijk zijn onze mannen donderdag weer op schot en kunnen we de punten aan de Schenkeldijk houden.
We rekenen daarbij op de steun van vele Dubbeldammers!!