Selecteer pagina

Wat een doelpunt..

Wat een doelpunt..

Zondag 29 september ontvangt Dubbeldam aan de Schenkeldijk TSV Gudok. Beide ploegen hebben hun eerste wedstrijd van deze competitie gewonnen, want de ploeg uit Tilburg was in de eerste ronde met 3-1 te sterk voor RCD. Tot 12.00 uur is het onzeker of het duel door de hevige regenval wel door kan gaan, maar dan wordt het veld toch goed gekeurd.

Eindelijk wat goed nieuws uit de ziekenboeg want Jerry van Ingen is voldoende hersteld van zijn enkelblessure om op de bank te beginnen. Mischa Brassien daarentegen zou vandaag zijn eerste minuten in het tweede maken na zijn blessure, maar moest na 25 minuten toch weer geblesseerd het veld verlaten.
Doelman Roy de Graaf, vorige week nog verkozen tot man of the match, is met vakantie en zijn plek in het doel wordt ingenomen door Robin van Dijk.

Zo verschijnen de volgende elf spelers om twee uur op het veld voor de aftrap van de eerste thuiswedstrijd van het seizoen:
Robin van Dijk, Stan van Pelt, Dennis Stam, Rick de Graaf, Roy Schrauwen, Enzo van de Vossenberg, Kjeld Koster, Wesley Borsboom, Jordy Wouters, Jurgen Abrahamse en Dennis Geschiere

Was het in de morgen nog enige tijd droog tot bijna droog, tijdens de wedstrijd komt de regen ruim negentig minuten met bakken uit de hemel. De spelers moeten hier duidelijk aan wennen want veel passes zijn te hard en komen dus niet aan.
De eerste kans in de wedstrijd is na tien minuten voor TSV Gudok. Na een snelle combinatie weten zij een goede kans te creëren maar gelukkig niet te benutten. De eerste echte mogelijkheid voor Dubbeldam is wel gelijk raak. Dennis Geschiere passeert enkele spelers van TSV Gudok maar eindige in een moeilijke hoek op de achterlijn. Hij houdt goed overzicht en vindt bij de tweede paal Jordy Wouters die onberispelijk hard binnenschiet 1-0.

Dubbeldam wordt daarna iets dreigender zonder echte kansen te krijgen. Aan de andere kant houdt Robin van Dijk zijn team enkele keren sterk op de been. Zo reageert hij heel alert als Stan van pelt onderuit glijdt op het gladde veld waardoor zijn tegenstander vrije doorgang heeft. Niet veel later weet hij met een katachtige reflex alsnog de nul op het scorebord te houden, terwijl iedereen al een doelpunt verwacht voor TSV Gudok.

Daarna neemt Dubbeldam het initiatief over, maar ziet de scheidsrechter in een aanval tot twee keer toe een handsbal van TSV Gudok binnen de zestien niet. Een lange bal van laatste man Dennis Stam komt bij Jurgen Abrahamse, maar zijn schot is te zacht om het de doelman echt lastig te maken. Niet veel later legt Dennis Stam een mooie corner van Kjeld Koster terug op Dennis Geschiere, maar hij ziet zijn schot geblokt worden.

Een minuut voor rust krijgt een speler van TSV Gudok zijn tweede gele kaart. Zijn eerste kreeg hij vijf minuten eerder voor een overtreding op Wesley Borsboom en nu protesteert hij te hevig bij de scheidsrechter en kans dus even eerder dan de andere spelers de kleedkamer opzoeken.

Met een numerieke meerderheid wat in het verleden niet altijd een voordeel is gebleken voor Dubbeldam beginnen we aan de tweede helft. Direct neemt Dubbeldam het initiatief, maar we zijn veel minder effectief in het benutten van de kansen dan een week eerder tegen Gilze. Wel zijn we heer en meester in deze periode. We vergeten echter afstand te nemen en vaak valt de treffer dan aan de andere kant en ook deze middag gaat helaas dat gezegde op.

In tien minuten tijd lijkt Dubbeldam de wedstrijd helemaal weg te geven en met lege handen achter te blijven. Eerst mag TSV Gudok  een corner nemen en bijna koppen we deze in eigen doel. nu wordt Rory van der Weijden in het veld gebracht voor Wesley Borsboom. Net bekomen van de schrik mogen de Tilburgers nogmaals een corner nemen. Deze lijkt in eerste instantie goed weggewerkt te worden, maar vanaf een meter of 25 schiet een speler van TSV Gudok snoeihard  binnen.

Na deze tegenslag komt Jerry van Ingen in het veld voor de aangeslagen Jurgen Abrahamse. Na een forse overtreding heeft hij het nog even geprobeerd maar kan niet verder.

Twee minuten na de tegentreffer moet onze aanvoerder met een rode kaart van het veld. Met een sliding probeert hij een lange bal voor de speler van TSV Gudok weg te tikken. Door het natte veld glijden beiden ver door waardoor het veel erger lijkt dan het was. De scheidsrechter bepaalt dat de speler al was doorgebroken en dus kan onze aanvoerder ook naar de kleedkamer.

Dubbeldam is duidelijk aangeslagen en er wordt niet sterk ingegrepen bij een uitbraak van TSV Gudok. Speler mag enkele spelers van Dubbeldam passeren en van de achterlijn krijgt hij alle vrijheid om terug te leggen. Uiteraard is doelman Robin van Dijk vervolgens kansloos als de spits vrij uit mag halen in de zestien. 1-2

Youri de Bruijn komt voor Enzo van de Vossenberg en daarmee zijn we door onze wissels heen. Deze spelers moeten zien toch nog een resultaat te behalen. Niet lang naar deze laatste wissel wordt Dennis Geschiere hard geraakt, maar de scheidsrechter besluit niet te fluiten. Wel blijft onze spits liggen en moet lange tijd  verzorgd worden. Hij komt later wel terug in het veld. Je ziet dat hij nog altijd last heeft, maar geeft alles om toch nog een resultaat te halen met zijn team. Even lijkt hij de frustratie van zich af te kunnen schieten als hij mag aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot gaat net naast.

Zeven minuten voor tijd lijkt Stan van Pelt voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn schot spat snoeihard op de kruising. Twee minuten later valt dan toch de gelijkmaker. Een mooie corner wordt door invaller Youri de Bruijn met een schitterende omhaal achter de volledig verraste doelman geschoten.

Na deze gelijkmaker krijgen wij via Rory van der Weijden nog een kans, maar zijn schot gaat naast. Ook TSV Gudok krijgt nog een hele grote kans maar tot opluchting van alle Dubbeldammers gaat de bal voorlangs en sluiten we met een gelijkspel af en dat is gezien het beeld van de wedstrijd ook een terechte uitslag.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
29/0914:003e klasse2019 - 2020

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 1112Draw
TSV Gudok022Draw

Dubbeldam 1

Jerry van Ingen Aanvaller
Stan van Pelt Verdediger
Dennis Stam Verdediger
Rick de Graaf Verdediger 64'
Roy Schrauwen 83'
Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Wesley Borsboom Middenvelder
Kjeld Koster Middenvelder 86'
Jordy Wouters Middenvelder 17'
Jurgen Abrahamse Aanvaller
9Dennis Geschiere Aanvaller 30'
Rory van der Weyden Middenvelder
Robin van Dijk Keeper
Youri de Bruijn Aanvaller 85'
  2 1 3 1

Hoofdtrainer: Wim Wouters
Hoofdtrainer: Brasco Tuvaljevic
Leider: Gerard Schrauwen
Verzorger: Suzanne van de Vossenberg
Leider: Rik Klootwijk

TSV Gudok

Officials

Scheidsrechter KNVBAssistent scheidsrechter
H. RamcharanHarry Swart

Locatie

Sportpark Schenkeldijk
Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland