Selecteer pagina

VVR 2 – dubbeldam 2 door de ogen van de tegenstander

VVR 2 – dubbeldam 2 door de ogen van de tegenstander

In de week voor de wedstrijd tegen Dubbeldam moesten er helaas keuzes gemaakt worden door onze technische staf.

Eerder viel Alexander al af maar nu moesten er nog eens 3 hun heil elders vinden. Dit werden Antoine, Laurenz en Tommie. Antoine onze Franse vedette was eind vorig jaar al aangehaakt, maar ging dit jaar vol voor zijn kans. Maar 7 jaar geen competitievoetbal te hebben gespeeld was toch net te lang. Laurenz had nogal een drukke zomer met verschillende activiteiten en heeft vanwege werk zelf gekozen om te stoppen.

Na een jaar of 7 selectie stopt de Pauw ook noodgedwongen, niet zijn eigen keus maar zeker niet omdat hij het niveau niet aan kan, maar er waren simpel weg te veel spelers, waaronder heel veel verdedigers. De pauw is jarenlang een gewaardeerd selectiespeler geweest, een speler waar elke verenging blij mee is. Komt altijd 2 keer per week trainen weliswaar altijd met een lange broek maar toch. Ook is Tommie altijd het lievelingetje geweest van de wasvrouw, weer of geen weer zijn broek was altijd even hagelwit. Wat wel wennen is in Rijsbergen is zijn grote liefde voor bloemencorso maar zo heeft iedereen zijn mindere kanten, wel is er respect voor dat hij er openlijk voor uitkomt. Zo zullen veel oud VVR 2 spelers zijn doelpunt herinneren tegen Beek Vooruit 2 maar vooral zijn uitbundige juichen en oerkreet (iets van FUCK YOU ALL) dit was vooral gericht aan zijn buurtschap omdat zijn ontwerp niet is gekozen, of ze het in 597 gehoord hebben lijkt me sterk.                        Tommie heeft vooral naam gemaakt tijdens trainingskampen door zijn wel bekende pauw geluiden en zijn liefdesuiting in de taxi naar zijn vader zal iedereen nog wel weten. Ook zullen veel subleague deelnemers de avond nog wel herinneren dat Tommie gekroond werd tot voorzitter. Pawel en zijn Poolse vrienden werden nog midden in de nacht opgetrommeld om het voorzitterschap te vieren in het Krisje. Goedkeurend keek Karel ook toe hoe de nieuwe voorzitter een shotje nam met tientallen subleague deelnemers. Wat dat betreft heeft hij ook alles meegemaakt: degradaties, kampioenschappen, wedstrijdje als keeper, voorzitterschap en een subleague winst (wel gewonnen op alfabet maar toch). Tommie, Antoine en Laurenz bedankt maar Jens dacht ook gestopt te zijn en stond de 2e competitie toch weer in zijn goal. Jens was ook direct van plan met meer risico te keepen en er een paar aanvallende acties uit te gooien, dit werd nogal snel uit zijn hoofd gepraat tijdens de bespreking voor de wedstrijd.

Verder was er nog de wedstrijd tegen Dubbeldam, en we begonnen met de volgende elf:
Bijna papa Jens, Kroepoek – Gewon Gewon – Baarlo – Joery – Kromme – de voorzitter – Rietje – Bladje – El Frisos de vieze – Tommeke (reserve Koning van de klutst, Gilli en Ex vlagger Thijs).

We begonnen de wedstrijd met volle moed en gingen drukzetten en gewoon lekker voetballen. Vorige week tegen Groen-Wit kwamen we niet verder dan tegenhouden en hopen op een counter. Vandaag was het gelukkig anders en mochten we voetballen en deden dit ook goed. We creëerden een kans of 6 en Dubbeldam 3. Helaas scoorde Dubbeldam er 3 en wij maar 1. Maar het voetbal was goed en er werd hard gewerkt voor elkaar.

In de rust was er nog even een discussie om gelijk 1 op 1 te spelen of om op dezelfde voet door te gaan. De keuze was snel gemaakt en we gingen gewoon door op dezelfde manier.

We creëerden nog een hoop kansen en werkten hard, maar Dubbeldam was een stuk geslepener dan wij (speelde vorig jaar nog 1e reserveklasse, en dat verschil is toch nog te groot). Jappie en Gilli kwamen er nog in voor Friso en Kromme en dit zorgde voor extra gevaar voorin en resulteerde in 2 doelpunten van Jasper. Alleen Dubbeldam scoorde ook nog een keer. Dus het eindigde in 3-4. Ondanks het verlies gaan we toch met een vertrouwen naar Etten-Leur volgende week.

Getekend,

Baarlo

Bron: website VVR