Selecteer pagina

sc Emma
live: https://bit.ly/32HGtfq
Dubbeldam
Vrienden vandaag elkaars tegenstander
 
Door Fred van Dongen
Dordrecht – Vorig seizoen speelden ze nog met elkaar, vandaag stonden ze tegenover elkaar. Jelle van der Veeken (20) in het vertrouwde shirt van Emma, Maikel Steenbakker (24) in dat van zijn nieuwe club Dubbeldam. ‘Al drie weken waren we druk bezig met de wedstrijd. Vooral met de vraag wie er zou winnen. En die winnaar zou van de ander een kratje bier krijgen’, aldus Maikel.
De natte aanmoedigingsprijs viel geen van beiden ten deel. De eerste van een langer reeks stadsderby’s in de derde klas van het zondagvoetbal eindigde immers onbeslist (1-1). Een uitslag waarin zowel Maikel als Jelle zich kon vinden. ‘Een terechte uitslag’, oordeelde Jelle die ook nog eens de 1-0 van Emma voor zijn rekening nam maar toch met gemengde gevoelens op de derby zal terugkijken.
Jelle bescheiden: ‘Bij die goal kwam de baltoevallig voor mijn voeten…’. In het tweede bedrijf moest Jelle uitvallen met een pittige knieblessure. ‘In een gewoon duel met Maikel bleef ik twee seconden. later in het gras liggen. In gedachten hoorde ik het kraken. Het voelde en voelt nog steeds zeer pijnlijk. Hoe lang mijn herstel zal duren? Vorig seizoen had ik ook zo’n blessure. Toen aan mijn rechterknie, nu aan de linker. Ik ben er toen heel lang tussenuit geweest…’’
Jelle verwijt zijn vriend Maikel niets. ’Het was een gewoon duel’. Maikel op zijn beurt: ‘Ik hoorde eigenlijk meteen al dat het mis was met Jelle’s knie’. De vrienden die vanmiddag tegen elkaar speelden stonden na afloop gezellig samen een biertje te drinken op het zonnige, geïmproviseerde terras bij de fietsenstalling van het Emma-complex.
Maikel verwoordde wat beiden over de derby vonden: ‘Jammer dat we geen voetbal hebben kunnen laten zien aan het publiek. Het was rommelig van beide kanten en dus een terechte uitslag’.
Gerelateerde onderwerpen :

 

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Titel kan Dubbeldam 3 eigenlijk niet meer ontgaan

Na maanden van voetballoze zondagen moesten de mannen van Dubbeldam 3 vandaag dan eindelijk weer eens spelen. De honger naar de bal was ongekend hoog. De behoefte om te shinen, de lust naar prestatie, de drang om te winnen. Het was daar allemaal. En als klap op de...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...

Vrienden vandaag elkaars tegenstander
 
Door Fred van Dongen
Dordrecht – Deze keer stonden ze voor de verandering eens een keer niet naast maar tegenover elkaar: de broers Davey (Dubbeldam) en Michel (SC Emma) van Pelt. Vanmiddag tijdens de troostfinale van het EBOH-toernooi.
Dubbeldam triomfeerde met 3-1, De enige Emma-treffer kwam van de voet van Michel van Pelt. Vanaf elf meter. Even leek Davey het familiaire duel te winnen. Davey: ‘Hij schoot ‘m niet best in. De bal belandde hier’, aldus keeper Davey wijzend naar zijn onderkin. ‘Zjjn rebound was ook niet best maar de belandde wel tegen net’.
En zo won Dubbeldam met 3-1 van de ploeg die op 20 september de tegenstander is op de openingsdag van de nieuwe competitie. Bij rust leidden de Dubbeldammers met 2-0 door treffers van Jerry van Ingen en Mischa Brassien. Jordy Wouters zorgde na rust voor de derde Dubbeldamse treffer.
Veel geleerd van de wedstrijd van vanmiddag met het oog op de allereerste competitiewedstrijd op 20 september ook tegen Dubbeldam? ‘Weinig of niet veel’, aldus verliezend Emma-trainer Roy de Bruin. ‘Ik beschik nog niet over een aantal spelers. Lichtpuntje vond ik de terugkeer van onze Poolse speler Maciek Dziedzic. Ik vond hem fit, vol energie en dreigend. We hebben in korte tijd nogal wat wedstrijden gespeeld. Het is nu zaak van fit houden, geen blessure laten ontstaan. Nu is het tijd om het even rustig aan e doen’, aldus Roy de Bruin de om die reden het oefenduel van komende dinsdag tegen Dubbeldam-zaterdag heeft afgezegd.
Ook zijn EBOH-collega Ries Fok onthoudt zich van een prognoses op de competitiewedstrijd van 20 september tegen SC Emma op basis van het duel van vanmiddag. ’Iedereen kijkt natuurlijk uit naar die wedstrijd, maar voorlopig blijven wij het accent leggen op het proces van systeemverandering. Spelers moeten nog wennen aan mij en ook omgekeerd – en het beoogde systeem’. Die beoogde speelwijze is wat Fok betreft heilig. ‘Ik zal never nooit dat systeem veranderen of het nou is tegen Emma of wie dan ook…’, aldus de trainer die bekend staat om zijn consequent handelen.. ‘Een wedstrijd als die van va middag is onderdeel an een leerproces. Dat iedereen gaat weten waar hij hoort te staan. Dat is nu het belangrijkste’.
 
Gerelateerde onderwerpen :

Dubbeldam 1 nieuws

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis...

Lees meer