Selecteer pagina

Voorsprong niet genoeg in beslissingsduel

DD1-media-2022-2023 | 0 Reacties

Dordrecht – Het is Dubbeldam niet gelukt het derdeklasschap te behouden. In de finale van de nacompetitie verloor het vanmiddag in Tilburg met 1-4 van PSV-amateurs dat zich door de zege wél handhaafde in de derde klas. Dubbeldam moet nu net als stadgenoten RCD en FC Dordrecht Amateurs de gang maken naar de vierde klas.
Dubbeldam en PSV waren in hun zuidelijke derde klas als negende geëindigd en zodoende veroordeeld tot de uit drie rondes bestaande nacompetitie om lijfsbehoud. Zowel Dubbeldam als PSV overleefde de eerste twee ronden. PSV na twee ruime overwinningen. Dubbeldam had eerst strafschoppen en daarna een verlenging nodig om zich voor de finale te kwalificeren.
 
*Voorspoedig
Dubbeldam begon vanmiddag voorspoedig aan het beslissingsduel en nam na een kwartiertje de leiding via Wesley Borsboom uit een afgemeten hoekschop van Stan van Pelt. De amateurs van PSV hadden al snel een antwoord klaar. Binnen luttele minuten kantelden ze de wedstrijd (1-2). Zo’n tien minuten voor rust vergrootten ze zelfs de marge met een prachtig genomen vrije trap (1-3). Dubbeldam bleef terecht geloven in een goed resultaat. Het zat Xander Staphorst en Jerry van Ingen echter niet mee in de afwerking.
 
*Op jacht
Na de hervatting ging Dubbeldam meteen op jacht naar de aansluitingstreffer. Xander Staphorst en Jordy Wouters waren dichtbij. PSV kende moeite met het Dubbeldamse offensief en moest al snel met tien man verder na een terechte rode kaart na een pittige overtreding op Bjorn Hulshof. Toen die nog aan de kant voor zijn blessure werd behandeld wist PSV volstrekt onverwacht toch de 1-4 aan te tekenen.
Met diverse wissels probeerde Dubbeldam verwoed alsnog gebruik te kunnen maken van de man-meer-situatie. De PSV-doelman bleek echter een behoorlijke sta-in-de-weg. In de slotfase liep Roy van de Merwe namens Dubbeldam tegen een rode kaart aan waardoor het duel eindigde met tien tegen tien.
*’Tegenstander beter’
‘Hard gewerkt, maar tegenstander bleek beter’, was de algemene reactie na afloop bij Dubbeldam. ‘We hebben in de finale alles gegeven en konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Tegenstander PSV bleek vooral aanvallend veel sterke spelers in de selectie te hebben en eigenlijk was het verrassend dat je met zo’n goede ploeg negende in de competitie eindigt. Tegen de verhouding in kwamen we nog wel op voorsprong. In het tweede deel van de eerste helft draaide PSV de stand volledig om. Voor nu is het heel jammer maar eigenlijk hebben we het al in de reguliere competitie laten liggen. Nu even treuren en d

Related Articles

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer