Zundert 2 - Dubbeldam 2Na de terechte nederlaag vorige week tegen VVR was het de vraag hoe de mannen van Paul Wols zich zouden herstellen. Maandenlang waren ze in achtervolging op Virtus en dan in de eerste wedstrijd van 2019 en de eerste als virtueel koploper gaat het mis. Dat is toch een tikkie. Gelukkig bleek later dat Virtus nauwelijks had geprofiteerd van de misstap want zij kwamen in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter sc Gastel niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Met deze voorspiegelingen vooraf vertrokken de mannen gisteren zonder hun grieperige leider Dennis naar Zundert. Daar wachtte een tevreden tweede team hen op. Zundert 2 was net voor de wedstrijd in het nieuw gestoken door hun sponsor.

Na een minuut of vijf liet Zundert een kans op de voorsprong liggen, terwijl Dubbeldam vijf minuten later wel scoorde. Een snelle aanval werd door Sven den Engelsen afgerond. 0-1.
Toch bleef ook Zundert kansen krijgen. Na een terugspeelbal mochten zij een indirecte vrije trap nemen, maar deze leverde geen gevaar op.
Even later is het de spits van Zundert die twee kansen krijgt, maar ook niet weet te scoren.

Scoren kun je wel aan onze topscoorder overlaten. Net voor rust kopt Sjors Volder uit een indraaiende vrije trap de 0-2 binnen. Geweldig moment om gelijk te mogen gaan rusten.

Na een kwartier in de tweede helft beslist Sjors Volder de wedstrijd. Hij draait weg van zijn tegenstander en schiet beheerst binnen.
In de 80ste minuut waait een voorzet van Zundert bijna binnen.
Maar vijf minuten voor tijd maakt Sjors Volder aan alle onzekerheid een einde en maakt zijn derde treffer van de middag 0-4.
De eretreffer een minuut voor tijd wordt voor lief genomen.

Gefeliciteerd mannen met deze knappe zege!!

Foto credits: twitter Roodzwarteharten

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
24/0212:00reserve 2e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Zundert 21Loss
Dubbeldam 24Win

Zundert 2

1

Dubbeldam 2

Roy de Graaf Keeper
Rick de Graaf Verdediger
Sjors Volder Aanvaller
Fabian Kaljée Verdediger
Kjeld Koster Middenvelder
Koen Boutens Verdediger
Sven den Engelsen Middenvelder
Mischa Brassien Middenvelder
Davey Geschiere Aanvaller
Corné Pellikaan Verdediger
Sjoerd Boutens Aanvaller
Tim van den Enden Aanvaller
Mike Behr
Jurgen Abrahamse Aanvaller
  4

Officials

Scheidsrechter KNVBAssistent scheidsrechter
A.J.S.M. VriendsJohan Kayen

Locatie

Sportpark vv Zundert
Wildertsedijk 22, 4881 ET Zundert, Nederland

Twee weken geleden stond deze wedstrijd ook op het programma maar werd door de slechte gesteldheid van het veld afgekeurd. Daar zal na dat prachtige weer sindsdien nu geen sprake van zijn. Dat weekend kwam de grootste concurrent van Dubbeldam wel in actie. Tot een ieders verbazing verloren zij nipt van Terheijden waardoor Dubbeldam 2 de ploeg met de minste verliespunten in de tweede klasse werd.

Tegen het stugge VVR moest deze virtuele koppositie verdedigd worden. De jongens willen heel graag een prijs pakken dit seizoen en hadden afgesproken niet uit te gaan. Alle goede bedoelingen ten spijt, het kwam er in de wedstrijd niet uit en VVR nam heel terecht de punten mee uit Dordrecht. Slechts in de slotfase mocht Sjors Volder de eretreffer aantekenen in het met 1-3 verloren duel.

Het positieve aan het duel was dat Johan Kiele na heel lang blessureleed weer in de basis startte en in de tweede helft kwam Rick de Graaf die dit seizoen nog geen minuut gemaakt had door een blessure in het veld. Hopelijk blijven beide mannen nu een tijd blessurevrij.

Gelukkig profiteerde Virtus maar ten dele van de nederlaag van Dubbeldam. Zij kwamen bij hekkensluiter sc Gastel niet verder dan 0-0 en als we het verslag van Gastel mogen geloven kwamen ze daar nog goed mee weg. Dubbeldam en Virtus tellen na afgelopen zondag evenveel verliespunten.

Daarnaast leidt Dubbeldam de strijd om de tweede periode, maar zag door dit resultaat wel VVR langszij komen. Ons doelsaldo is echter beter. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in deze periode.

Zundert is na een goede seizoenstart met een gelijkspel bij Dubbeldam en zeges op Terneuzen en Roosendaal langzaam afgezakt. Her en der werd nog wel een puntje gesprokkeld maar na drie zeges, vier gelijke spelen en vijf nederlagen staan ze inmiddels op plek 9 van de ranglijst.

Zundert is 2019 begonnen met een 0-0 gelijkspel op eigen veld tegen Terheijden. Maar daar waar ze thuis met 3-2 wonnen van Terneuzen verloren ze afgelopen zondag kansloos in Zeeland.

DatumWedstrijdTijd/resultatenLocatieArtikel
Dubbeldam 1 vs O.D.I.
D.J.S. vs Dubbeldam 1
Dubbeldam 1 vs Progress
Progress vs Dubbeldam 1
Dubbeldam 1 vs D.J.S.
O.D.I. vs Dubbeldam 1
Dubbeldam 1 vs Strijen 1
Dubbeldam 1 vs RKsv RCD 1
sc Emma 1 vs Dubbeldam 1
VVGZ 1 vs Dubbeldam 1
Dubbeldam 1 vs Alblasserdam 1
sc Emma 1 vs Dubbeldam 1
Alblasserdam 1 vs Dubbeldam 1
Dubbeldam 1 vs Noordwijk 1
Dubbeldam 1 vs Rijnsburgse Boys
sc Emma vs Dubbeldam 1
SSW 1 vs Dubbeldam 1
sv De Musschen vs Dubbeldam 1