Selecteer pagina

Voorbeschouwing Virtus – Dubbeldam

Voorbeschouwing Virtus – Dubbeldam

Morgen, zondag 13 mei staat de topper in de derde klasse D tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst op het programma.Voor alle trouwe supporters van Dubbeldam: de wedstrijd begint om half drie.
Dubbeldam staat tweede op de ranglijst met 1 punt voor op Virtus dat nog wel een wedstrijd in moet halen. In de strijd om de tweede periode is Dubbeldam de trotse lijstaanvoerder met 27 punten uit 10 wedstrijden. De twee achtervolgers Virtus en FC IJsselmonde hebben twee verliespunten meer en loeren met 22 punten uit 9 wedstrijden op de koppositie.

Virtus

De ploeg Zevenbergen begon 2018 met een nederlaag van 2-0 tegen FC IJsselmonde, een week later gevolgd door een nipte zege op Pretoria en een 3-3 gelijkspel tegen Charlois.
Daarna werden veel wedstrijden afgelast. De wedstrijd tegen Charlois was op 18 februari en daarna ging de ene na de andere wedstrijd niet door. Op 25 maart hervatte Virtus de competitie met een 0-1 thuisnederlaag tegen Kethel Spaland.
Na deze zeperd is de ploeg uit Zevenbergen ongeslagen gebleven, sterker alle wedstrijden werden in winst omgezet. Meest opvallende overwinning was de 2-0 zege op eigen veld tegen FC IJsselmonde.
De laatste weken is het druk voor Virtus met een overvol inhaalprogramma. Op 29 april zagen vele Dubbeldammers Virtus met 1-4 zegevieren tegen en bij RCD.
Een week later tegen HWD kon de ploeg de wedstrijd pas in blessuretijd naar zich toetrekken. 2-1.
Ook afgelopen donderdag op hemelvaartsdag speelden zij een competitiewedstrijd uit tegen OHVV in Oudenhoorn.
Wederom een wedstrijd die in de slotfase werd beslist en eindigde in een 2-3 overwinning.
Na deze wedstrijd meldde BN De Stem dat Virtus door deze zege zich heeft geplaatst voor de nacompetitie. Dit zou ook voor Dubbeldam moeten gelden. Maar wat is er mooier dan je te plaatsen voor de nacompetitie met het winnen van een periodetitel. Deze kan morgen al gewonnen worden, dan moeten we zelf winnen van Virtus en FC IJsselmonde verliezen van Meeuwenplaat dat morgen het kampioenschap binnen kan slepen.

Heenwedstrijd

Dubbeldam heeft het altijd lastig uit tegen Virtus. Enkele jaren geleden konden we daar ook periodekampioen worden. En ondanks de steun van vele Dubbeldammers verloren we de wedstrijd in de tweede helft. Dat Virtus vaak een sterk tweede bedrijf speelt, bleek ook de thuiswedstrijd voor Dubbeldam. Dubbeldam had in het eerste bedrijf weinig te duchten van de runner-up en alleen een gebrek aan scherpte zorgde ervoor dat het verschil onvoldoende in de score tot uitdrukking kwam. Direct na de hervatting brak Dennis Geschiere door en hij bediende Jerry van Ingen die heel eenvoudig de 3-1 binnen kon schieten.
Bij deze actie blesseerde onze spits zich en moest vervangen worden. Dit vormde de ommekeer in de wedstrijd en binnen een kwartier keken we tegen een 3-4 achterstand aan.
Gelukkig toonde het team van trainer Brasco Tuvaljevic zich en wist Jerry van Ingen toch nog een puntje uit het vuur te slepen voor Dubbeldam.
Toch zien we het als twee verloren punten en de mannen zullen zich ongetwijfeld willen revancheren.
Ze rekenen hierbij op de steun van vele Dubbeldammers!!

Routebeschrijving

Virtus Sportpark De Meeren aan de Westrand 3 te Zevenbergen (24 km)
Randweg richting Breda nemen en vervolgens A16 eveneens richting Breda. Direkt na de Moerdijkbrug rechts A17 (richting Roosendaal, Bergen op Zoom, Industriegebied Moerdijk, Antwerpen Haven) oprijden. Vervolgens afrit 25 (Zevenbergen, Klundert, Moerdijk 400-700) nemen en aan het einde van de afrit linksaf slaan richting Zevenbergen. Na 1,2 km rechtsaf slaan richting Zevenbergen-West. Na 540 meter op de rotonde slaat u rechtsaf en rijdt zo het parkeerterrein van Virtus op.