Selecteer pagina

Laatste nieuws

 

Bekerwedstrijd

Terheijden

zondag 11 sept. 2022
14.30 uur
Sportpark Ruitersvaart

Dubbeldam

Voorbeschouwing Terheijden – Dubbeldam

DD1-vb-2022-2023 | 0 Reacties

Aanstaande zondag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma/ Tegenstander is Terheijden. Beide teams wonnen hun eerste duel, dus een grote uitdaging voor de mannen van Ries Fok. 
Scheidsrechter Dhr. Van Mierlo zal om 14.30 fluiten om de wedstrijd in gang te zetten. 

Dubbeldam startte vorige week het bekertoernooi met een ruime 4-0 zege tegen VCW. Na een voorbereiding met wisselende resultaten was het afwachten hoe het team er voor zou staan. Vanaf het eerste fluitsignaal zette Dubbeldam de tegenstander onder druk. Toch moesten we lang wachten op de eerste treffer. Vaak was de eindpass  of scherpte voor het doel nog niet goed, maar ook paal en lat stonden tot vier keer toe een treffer van Dubbeldam in de weg. Uiteindelijk was het toch Xander Staphorst die Dubbeldam nog in het eerste bedrijf op voorsprong bracht. Jerry van Ingen kopte een voorzet terug en vervolgens was het voor zijn jonge compagnon in de voorhoede een makkie om de 1-0 binnen te tikken. Dubbeldam begon de tweede helft met slordigheden waardoor VCW een aantal keren in ons strafschopgebied kon komen zonder gevaarlijk te worden. Halverwege de tweede helft kopte Jerry van Ingen uit een mooie corner van invaller Mika Gutierrez de 2-0 binnen en toen was het verzet van de ploeg uit Wagenberg wel gebroken. 
Met een prachtige lob verschalkte Xander Staphorst de doelman en tekende zo voor zijn tweede treffer van de middag. Het slotwoord was voor Mika Gutierrez die goed naar binnen trok en in de korte hoek de 4-0 scoorde. 

De laatste zeven seizoen speelde Terheijden in de vierde klasse. Afgelopen seizoen wonnen ze de eerste periode waardoor zij deel mochten nemen aan de nacompetitie. Nadat gewonnen werd van Raamsdonk en RWB wachtte een finale tegen GSBW. 
Het werd een bloedstollend gevecht dat uiteindelijk met 4-3 werd gewonnen door Terheijden waardoor we deze tegenstander niet alleen aanstaande zondag in het bekertoernooi tegenkomen maar ook de in de competitie. Want na acht jaar keren ze terug in de klasse waar ze de meeste tijd hebben gespeeld. 

Over de voorbereiding van Terheijden is niet veel bekend. Seizoen 2021-2022 duurde voor hen erg lang door de nacompetitie. Uiteindelijk werd deze op 20 juni afgesloten met promotie na zege op GSBW. 
Terheijden maakte vorige week indruk door met maar liefst 0-12 te winnen bij HZ’75. 
Dus wacht er voor onze mannen een echte testcase. De winnaar van dit duel plaatst zich vrijwel zeker voor de knock out fase van het bekertoernooi. 

Geschiedenis

In het archief zijn tien eerdere ontmoetingen tussen beide teams terug te vinden. Meestal won Dubbeldam, eenmaal werd het in een doelpuntenspektakel een gelijkspel van 4-4.
In verschrikkelijke weersomstandigheden met veel regen en wind golfde het spel op en neer. De mooiste treffer van deze middag was van Reinier Wapperom die vanaf de middellijn wist te scoren. 
In seizoen 2003-2004 had Dubbeldam het erg lastig met Terheijden. Op eigen veld wisten we nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen dankzij treffers van Charles de Vries en Marco Olierhoek. Het uitduel leverde een pijnlijke 7-2 nederlaag op. Rory van der Weijden en Charlies de Vries redden voor Dubbeldam nog een beetje eer met hun doelpunten. Daarna volgde vrijwel alleen overwinningen, alleen het laatste duel tegen Terheijden ging ook verloren.

Twee jaar geleden speelden we op 30 augustus ook in het bekertoernooi tegen Terheijden. Dubbeldam speelde toen een hele slechte wedstrijd en verloor heel terecht met 2-0 

Related Articles

Related

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Lees meer

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Lees meer