Details

DatumTijdLeagueSeizoenSpeler van de Week
28/1011:30reserve 2e klasse2018 - 2019Sjors Volder

Vorige week had Dubbeldam 2 door het afzeggen van sc Gastel onverwachts een vrij weekend. Nu hervatten we de competitie met een uitwedstrijd tegen Terheijden. 

Dubbeldam staat op een gedeelde derde plaats met Groen Wit en heeft zeven punten gehaald uit vier wedstrijden. Tegenstander Terheijden staat tiende met vier punten uit vijf wedstrijden.

In het bekertoernooi strandde Terheijden in de poulefase door een minder doelsaldo. Terheijden en Madese Boys hadden allebei hun eerste twee wedstrijden gewonnen en speelde in de laatste ronde tegen elkaar. De ploegen waren zoals te verwachten viel aan elkaar gewaagd en dus eindigde de wedstrijd in 2-2. Beiden hadden tegen Irene’58 en Right’oh in totaal zes keer gescoord, alleen de ploeg uit Made hoefde maar 1 tegentreffer te incasseren terwijl Terheijden drie keer de bal uit het net moest halen. Afgelopen zondag won Madese Boys overigens in de tweede ronde met 1-3 van Waspik.

Terheijden had het vorig seizoen net als Dubbeldam erg lastig in de eerste klasse. Maar ook dit seizoen begonnen ze ondanks een goed bekertoernooi met een teleurstelling. De eerste wedstrijd in Zevenbergen tegen Virtus werd met 3-0 verloren. Een week later herstelden zij zich knap. Tegen het sterke Groen Wit waar Dubbeldam met ruime cijfers van verloor, pakte Terheijden een punt door met 3-3 gelijk te spelen.

Dit gaf de ploeg duidelijk vertrouwen want een week later werd met 5-2 van Steen gewonnen.

De laatste twee weken is er wel verval gekomen in de prestaties van Terheijden. Twee weken geleden verloren zij de uitwedstrijd tegen sc Gastel met 5-3 en afgelopen zondag leden zij een nederlaag van maar liefst 2-6 tegen de nummer zeven van de competitie Steenbergen.

Dubbeldam kent een heel goed begin van de competitie met zeven punten uit vier wedstrijden. Zeker als je je bedenkt dat we al gespeeld hebben tegen de nummers twee en drie van de competitie resp Zundert en Groen Wit.

Dubbeldam opende het seizoen tegen Zundert en was eigenlijk veel beter. Door heel veel kansen onbenut te laten, maakte Dubbeldam het zichzelf moeilijk. Zundert was veel effectiever en dat leverde hen een punt je op 1-1.

Dubbeldam heeft er dit seizoen sowieso wel een handje van om veel kansen niet af te maken en een wedstrijd onnodig spannend te laten worden. In de tweede speelronde tegen VVR uit Rijsbergen scoorden we weliswaar vier keer maar dat had veel meer kunnen en wellicht ook moeten zijn. Toen de ploeg uit Rijsbergen in de slotfase nog terugkwam van 4-1 naar 4-3, werd het voor de vele volgers van het tweede toch nog spannend. Heel terecht kwamen Paul Wols en zijn mannen wel met drie fantastische punten terug naar Dordrecht.

Een week later was Groen Wit beter en leed Dubbeldam zijn eerste nederlaag van het seizoen.

De thuiswedstrijd tegen Roosendaal moet je ook gezien hebben om hete te kunnen geloven. Ondanks dat we wederom vele kansen misten, kwamen we net voor rust op een 3-0 voorsprong. Onze mannen dachten waarschijnlijk dat ze er al waren. Daar waar doelman Roy de Graaf in de eerste helft werkeloos kon toekijken, hield hij in de tweede helft zijn ploeg nog lang overeind. Maar bij een schitterend afstandsschot moest ook hij het antwoord schuldig blijven. Dubbeldam bleef in tussentijd kansen verspelen en zag Roosendaal steeds dreigender worden. sterker zij kwamen terug tot 3-2 en 3-3.

Gelukkig zorgde Jurgen Abrahamse vrij snel na de gelijkmaker weer voor een voorsprong en drie minuten later besliste  Sjors Volder de wedstrijd in Dubbeldam voordeel.

Wij wensen Dubbeldam 2 veel succes tegen Terheijden