Selecteer pagina

Voorbeschouwing SVW – Dubbeldam

Voorbeschouwing SVW – Dubbeldam

Over de wedstrijd tegen FC Blankenburg is al genoeg gezegd en geschreven. Dubbeldam heeft ook niet gekozen voor deze competitie-opzet. Als de wedstrijd toch gespeeld moet worden, kan je er maar beter het beste van maken.

Morgen treffen we in een oefenwedstrijd een tegenstander van een geheel ander kaliber. Vorig jaar speelden zij nog zaterdag tweede klasse. Laten we deze wedstrijd even voor beschouwen.

Algemene informatie

SVW

Historie

prestaties SVW

De laatste twintig jaar heeft SVW altijd in de tweede of derde klasse gespeeld. Alleen in het seizoen 2007-2008 moesten ze een stapje naar beneden doen. Maar dat duurde slechts een jaar. SVW werd direct kampioen in de vierde klasse een jaar later gevolgd door een kampioenschap in de derde klasse.

In seizoen 2016-2017 pakte de ploeg uit Gorinchem de derde periode en wist onder andere ten koste van Wieldrecht te promoveren naar de tweede klasse.
Dat was vorig seizoen weinig succesvol. Pas in april werd de eerste en naar later bleek enige overwinning van het seizoen geboekt en wel tegen sv Meerkerk. Eerder op 2 december pakte SVW het eerste punt van de competitie. De stand in de uitwedstrijd tegen Drechtstreek was zoals deze was begonnen met 0-0. Uiteindelijk speelde SVW vijf keer gelijk en gecombineerd met een zege kwamen ze niet verder dan 8 punten en volgde degradatie naar de derde klasse.

Bekertoernooi

SVW heeft zich weten te plaatsen voor de knock-outfase van het KNVB bekertoernooi. Het toernooi werd gestart met een zege op MEC’07 uit Meteren. Ondanks een groot speloverwicht kwam SVW in de eerste helft niet tot scoren. Drie minuten na de onderbreking was het wel raak voor de ploeg uit Gorinchem. Met een steekpass werd Mergim Shala diep gestuurd die vervolgens koelbloedig afrondde. Na deze openingsgoal nam MEC’07 iets meer initiatief maar twaalf minuten voor tijd besliste Michel Vinken de wedstrijd door 0-2 aan te tekenen.
Een week later volgde een galavoorstelling tegen zondagvierdeklasser RKTVC dat met een 6-0 nederlaag terug naar Tiel werd gestuurd. In de laatste wedstrijd volstond een 3-3 gelijkspel om zich te plaatsen voor de tweede ronde.
Daarin staat op 10 november de uitwedstrijd tegen HSSC’61 uit Hei en Boeicop op het programma.

Competitie

In de openingsronde werd de burenruzie tegen Unitas met 3-0 in het voordeel van SVW beslist. Een week later werd met dezelfde cijfers van De Alblas verloren. Vorige week kwam het snelle herstel met een 6-0 zege op VVAC.
Afgelopen weekend kwam SVW door zeer droevige familie-omstandigheden niet in actie en wij wensen vanaf deze plaats iedereen veel sterkte bij het verwerken van het hele grote verdriet.

De wedstrijden van SVW staan dus deze competitie garant voor veel doelpunten. Aangezien ook de Dubbeldammers tot op heden het netje ook makkelijk weet te vinden, belooft het een aantrekkelijke oefenwedstrijd te worden.

vanaf 20.00 uur zullen we supporters die niet naar Gorinchem kunnen komen via een liveblog op deze website op de hoogte houden