Selecteer pagina

Voorbeschouwing sv Charlois – Dubbeldam

Voorbeschouwing sv Charlois – Dubbeldam

Na de topper tegen de koploper staat nu de uitwedstrijd tegen de nummer vijf van de competitie Charlois op het programma.
Ziekenboeg
Jeffrey Stam en Noah Speelmeijer zijn al lange tijd uitgeschakeld.
Vorige week bleek dat de blessure van Rick de Graaf opgelopen in de uitwedstrijd tegen Pretoria R te ernstig was om deel uit te maken van de wedstrijdselectie.
Dennis Geschiere raakt een de topper tegen RCD geblesseerd en liet de uitwedstrijd tegen Pretoria aan zich voorbij gaan. In de topper stond hij er weer met een treffer en assist. Helaas raakte hij bij de laatste actie voor de assist wederom geblesseerd en is de vraag in hoeverre hij voor zondag hersteld is.
Schorsingen
Jurgen Abrahamse kreeg tegen Virtus een rode kaart en zal in ieder geval deze wedstrijd toe moeten kijken.
Charlois
opgericht: 1 juli 2014 als fusie tussen CVV Mercurius en sv DEHMusschen
adres en route:
Charlois, Oldegaarde 665 te Rotterdam (27 km)
Randweg richting Breda nemen en vervolgens A16 richting Rotterdam. Na 6 km op knooppunt Ridderkerk de A15 aanhouden richting Ring Rotterdam Zuid. Na 720 meter links aanhouden en Ring Rotterdam Zuid blijven volgen. Na 2,5 km afslag S103 richting Rotterdam-Zuidplein nemen. Bij afrit 19a Rotterdam-Zuidplein blijven volgen. . Na 2,5 km linksaf slaan S124 de Oldegaarde op. Na 1800 meter ( u bent al onder de metrolijn door) bent u bij het veld van Charlois.
Historie
Daar de club pas in 2014 is opgericht is er geen uitgebreid archief. 
Bij oprichting zijn zij in de vierde klasse begonnen en pakten gelijk de tweede periodetitel. De nacompetitie bleek geen succes zodat zij ook in seizoen 2015-2016 in de vierde klasse speelden.
Dat seizoen eindigden ze op de ranglijst op de tweede plaats en pakten ze de eerste periodetitel. Nu werd de nacompetitie wel succesvol afgesloten en promoveerden zij naar de tweede klasse.
Dit avontuur duurde echter maar 1 seizoen. Afgelopen jaar wonnen zij slechts 3 van de 28 wedstrijden en werd vijf keer gelijk gespeeld en werd het seizoen afgesloten met een doelsaldo van 32 voor en 114 tegen. Bovendien kreeg de ploeg van de KNVB een straf van drie wedstrijdpunten en degradeerden zij rechtstreeks naar de derde klasse
Beker
Charlois kende een zeer succesvolle groepsfase van het KNVB bekertoernooi waarin alle wedstrijden werden gewonnen. De eerste uitwedstrijd tegen zondag derdeklasser Cabauw werd een 2-3 overwinning. Een week later werd thuis tegen een eveneens zondag derdeklasser DHL met 2-1 gewonnen. En hoewel het nipt was wonnen ze ook de laatste wedstrijd in de groepsfase. Ditmaal werd zondag derdeklasser Stompwijk met 2-3 verslagen. 19 November speelden zij in de knock-out fase van het KNVB bekertoernooi tegen zaterdag eersteklasser Brielle. Zoals te verwachten bleek deze ploeg veel te sterk en werd Charlois op een 5-0 nederlaag getrakteerd.

Competitie

Charlois is de competitie na een succesvol bekertoernooi zeer slecht begonnen met drie nederlagen op rij. De ploeg heeft echter wel veerkracht getoond, want de volgend zes wedstrijden werden allen gewonnen waardoor zij nu zijn opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst
COAL – Charlois
In de derde klasse D trad Charlois aan bij ‘buurman’ Coal voor weer een heuse ‘Oldegaarde-derby’. Coal, dit seizoen gepromoveerd, zorgde misschien wel voor een surprise. Het versloeg Charlois met 3-1.
Het eerste kwartier was Charlois heer en meester. Het creëerde twee goede doelkansen. Helaas voor Charlois konden Dimitri van den Hoed en aanvoerder Jeffrey Pols de geboden kansen niet verzilveren. Coal herstelde zich ietwat en bleef gelijkwaardig met Charlois tot aan de rust, die doelpuntloos bleef.
Na de pauze zag je gelijkwaardige teams opereren om een voorsprong te creëren. Waar een ieder een doelpunt voor Charlois verwachtte was het juist Coal, die heel gemakkelijk op voorsprong kwam. Een klein kwartier voor tijd werd de voorsprong verdubbeld door slecht verdedigen. Charlois zette alles op alles en postte Pols extra in de spits. Uit een corner van Rick Kakiailatu kopte Pols fraai raak; 2-1. In de slotminuut zorgde Coal voor de eindstand van 3-1. Achterin lag het helemaal open om toch nog een gelijkmaker te fabriceren. Helaas voor Charlois was dit niet gegund.
Coal-sv Charlois 3-1 (0-0)
Scheidsrechter: R.Wesdorp.
Bijzonderheden: In deze zeker niet onsportieve wedstrijd trok de strak leidende Wesdorp acht maal geel. Voor Coal waren er vijf en voor Charlois drie de ‘klos’
1 charloisCharlois – FC IJsselmonde
In de derde klasse D trad Charlois op het eigen sportpark Charlois aan voor een ‘Zuid-derby’ tegen de nieuwe fusieclub FC IJsselmonde. Na vorige week tegen Coal verloren te hebben leed het opnieuw een nederlaag. IJsselmonde was met 2-4 te sterk.
Een aantal ingrediënten waren aanwezig voor een mooi ‘potje’. Twee teams, die elkaar goed kennen en pas nog tegen elkaar geoefend te hebben bij het toernooi van de thuisclub en de oud-trainer van Charlois op de bank bij de gasten. De eerste vijfentwintig minuten was het aftasten aan beide kanten. Beide teams kregen een aantal kansjes maar werden niet verzilverd. Charlois hielp IJsselmonde in het zadel na een te zacht teruggespeelde bal van Odair Delgado op doelman Patrick Fortes was het een koud kunstje voor Mo Bensadik en zei “dank je wel’ en hielp zijn team op voorsprong; 0-1. Een paar minuten later werd de stand verdubbeld. Robin Pauptit zag zijn achterwaartse kopbal achter de vertwijfelende Fortes in het doel belanden; 0-2. Charlois werd ‘wakker’ en zocht weer de aanval voor de aansluitingstreffer. Die kwam er. Rick Kakialaitu werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en de matig leidende Durgunsu lag de bal op ‘de stip’. Aziz Azzaoui benutte deze kans; 1-2. De stand werd tot aan de rust niet meer veranderd. Na de pauze kwam weer een fel Charlois uit de startblokken en een dikke vijf minuten later was het aanvoerder Jeffrey Pols, die Charlois koppend op gelijke hoogte bracht; 2-2.
ROOD
Twintig minuten voor tijd kreeg Jack Punselie voor de tweede maal geel en moest uiteraard het veld verlaten. Charlois met tien spelers en diende deze score te behouden om minimaal een punt over te houden. Dat lukte niet. Een persoonlijke fout bracht Dylan Veesaert in scoringspositie en faalde niet; 2-3. In de slotminuut werd het zelfs nog 2-4 door Rhoandy Fabies. Charlois kon zijn wonden likken en wacht op de eerste punten. IJsselmonde daarentegen staat nu met zes punten fier op kop. Rinus Schrijver, voormalig hoofdtrainer van Charlois vorig seizoen en nu verantwoordelijk bij IJsselmonde glom van oor tot oor: „Ja, dit is wel fijn natuurlijk. Na vorige week gewonnen te hebben en nu weer leveren na twee competitieduels al zes punten op. Een mooie start”. Collega Rene Brevé was uiteraard in mineur en was kort met zijn commentaar: „Wij zijn afgetroefd in de duels en persoonlijke fouten hebben ons uiteindelijk de das omgedaan”.
sv Charlois-FC IJsselmonde 2-4 (1-2)
27. Mo Bensadik 0-1, 30. Robin Pauptit 0-2, 37. Aziz Azzaoui 1-2, 51. Jeffrey Pols 2-2, 57. Dylan Veesaert 2-3, 89. Rhoandy Fabies 2-4.
Charlois: Fortes, Pols, De Miranda, Punselie, Delgado De Bungo, El Ouazizi (65. Ekici), Kakiailatu, Wezer, Oner, Azzaoui, Schmidt.
FC IJsselmonde: Bencharef, Nyali, Martina, Zaouki, Veesaert (75. Mota), Bensadik, Pauptit, Fabies, Kabongo, Oumansour, van Es.
Scheidsrechter: Y.Durgunsu.
Bijzonderheden: De warrig leidende Durgunsu strooide met gele kaarten voor beide teams. Punselie was ‘de klos’ van Charlois door twee maal geel te ontvangen. Foto ©Han Steenbeek.
Virtus – Charlois
In de derde klasse D trad Charlois aan bij het Brabantse Virtus in Zevenbergen. Nog nimmer kwamen de verenigingen tegen elkaar uit in zowel competitie of vriendschappelijk verband. Charlois eindigde de wedstrijd met acht spelers en delfde het onderspit met 2-1.
Deze wedstrijd zal niet gauw vergeten worden. Scheidsrechter Hermans uit Ooltgensplaat eiste de hoofdrol voor zich op. In deze sportieve wedstrijd (vriend en vijand o.a. bestuur en spelers beaamden dit) vond hij het nodig om een grote hoeveelheid gele kaarten te tonen aan voornamelijk Charlois, waarvan drie spelers binnen vijf seconden de tweede ontvingen en gelijk konden gaan douchen. Ook spelers van de thuisclub ontvingen geel om niets. De man was gewoonweg niet capabel om deze wedstrijd te leiden. Gewoonweg een schande voor het voetbal en dat uit naam van de KNVB. Na vijfentwintig minuten spelen eiste hij de eerdergenoemde hoofdrol op, nadat beide teams aan elkaar gewaagd waren en een heerlijke ‘pot’ voetbal op de mat legden. Odair Delgado beging een overtreding en kreeg pardoes geel. Na een ‘dank je wel’ kon hij binnen vijf seconden vertrekken met twee maal geel. Charlois met tien spelers verder, maar haalde ongeschonden de rust.
BOEKHOUDER
Charlois kwam met tien spelers goed uit de kleedkamer en na vijf minuten was het aanvoerder Jeffrey Pols die zijn team op een fraaie 0-1 voorsprong zette. Hierna kon ‘de boekhouder’ zijn administratie verder uitbreiden. Steven De Miranda en Pols ontvingen ook beiden binnen luttele seconden twee maal geel en konden uiteraard ook vertrekken. Een hoongelach viel de arbiter ten deel van alle aanwezige toeschouwers. De thuisclub kreeg eerst nog een penalty cadeau voordat De Miranda en Pols moesten vertrekken. Een bal werd in een mêlee van spelers tegen een hand aangeschoten van een Charlois verdediger. Hermans wees naar de stip en aanvoerder Michael Oomen bleef kalm en zorgde voor de gelijkmaker. Nadat Charlois met acht spelers de wedstrijd moesten uitspelen bracht Juanito Hoffman Charlois bijna in vervoering. Zijn boogbal over keeper Rick Luykx vanaf vijfentwintig meter zorgde dat Charlois met een punt verdiend naar de Oldegaarde terug zouden gaan. De lat bezorgde Charlois echter een kater. Moe en dapper gestreden moest Charlois toch haar derde nederlaag erkennen en konden de tranen met moeite bedwingen om zo’n nederlaag te moeten ondergaan. Na afloop was assistent-trainer Aad Broekhuizen natuurlijk niet blij, maar was toch de rust zelve: „Dit is natuurlijk onverdiend. De spelers hebben een geweldig karakter getoond. In sommige delen van de wedstrijd had Virtus totaal geen vat op ons, ondanks, dat wij met minder spelers speelden. Het vervelende is natuurlijk, dat er zondag door zo’n man gelijk drie spelers geschorst zijn. Dat is erg en waardeloos. Een punt hadden wij zeker verdiend vandaag, maar dit was vechten tegen de bierkaai”.
Virtus-sv Charlois 2-1 (0-0)
50. Jeffrey Pols 0-1, 78. Michael Oomen 1-1 (strafschop), 85. Thom van Santbergen 2-1.
Virtus: Luykx, Tak, Van den Bosch, Oomen, Ok, Kucuk, Boelens, Van Santbergen, Heeren (60. Kwaaijtaal), Samler (56. Klok), Reniers.
Charlois: Fortes, De Miranda, Congalves, Pols, Kakiailatu, Hoffman, Ayvaz (81. Ekici), Delgado, Wezer, Schmidt, Van den Hoed (31. El Ouazizi).
Scheidsrechter: H. Hermans.
Bijzonderheden: In deze sportieve wedstrijd trok de slecht leidende Hermans ontelbare gele kaarten. Voor Virtus o.a. Ok en Kwaaijtaal en bij Charlois waren met twee maal geel Pols, De Miranda en Delgado de klos.
Charlois(zo) verslaat ‘buurman’ FC Pretoria/R
In de derde klasse D trad Charlois op het eigen sportpark Charlois aan voor een ‘buren-derby’. Van de Schulpweg ontving het FC Pretoria/R. Met een nipte overwinning van 2-1 behaalde Charlois de eerste drie punten in deze competitie.
Beide teams waren nog puntloos en dus was er alles aangelegen om de eerste overwinning te pakken om niet verder achterop te geraken. De thuisclub ‘knoopte’ dat goed in de oren en ging goed van start. Al na een paar minuten had het team van Rene Brevé op voorsprong moeten komen. Halit Ayvaz faalde jammerlijk. Niet veel later kreeg Charlois weer een riante mogelijkheid, maar ook Dimitri van den Hoed had zijn vizier niet op scherp. Na een dik kwartier was het Juanito Hoffman, die de ban brak voor de thuisclub. Uit een afgeslagen corner volleerde hij de bal met een fraaie wreeftrap richting doel en liet keeper Vincent Satimin kansloos; 1-0. Waar een ieder dacht, dat Charlois snel de score zou uitbreiden kwam bedrogen uit. Vele kansen werden onbenut gelaten en mede hierdoor liet het Pretoria in de wedstrijd blijven. Na de pauze worstelde Pretoria zich beter uit onder het juk van Charlois.
BUITENSPELVAL
Ook zij kregen een aantal goede kansen, maar lieten dat onbenut. Tot de 73e minuut. Johhny Ferreira ontliep de buitenspelval en scoorde beheerst; 1-1. Niet veel later moest Ferreira de 1-2 maken, maar zijn kopbal vloog hoog over het doel. Charlois gooide het roer om en ging duidelijk op zoek naar haar tweede treffer. Invaller Ferat Ekici werd de matchwinnaar. Zes minuten voor tijd zag hij kans in een mêlee van spelers de bal koppend doel te treffen; 2-1. Vlak voortijd had de score eventueel hoger uit kunnen vallen. Bobby Schmidt werd onderuit gehaald in het strafschopgebied De arbiter vergiste zich en lag de bal buiten het strafschopgebied. Na afloop verontschuldigde hij zich, maar gelukkig voor Charlois bleef de stand 2-1 en begroette het de eerste overwinning van dit seizoen. Een blije Brevé na afloop was toch niet tevreden: „Wij hebben zeker vijftien kansen gecreëerd, maar faalden in de afwerking. Het vertrouwen gaat dan knagen en dan maak je je het zelf moeilijk. Uiteraard ben ik natuurlijk heel blij met de drie punten en gaan wij ons opmaken voor de volgende wedstrijd”.
sv Charlois-FC Pretoria/R 2-1 (1-0)
17. Juanito Hoffman 1-0, 73. Johnny Ferreira 1-1, 84. Ferat Ekici 2-1.
Charlois: Fortes, Congalves, Punselie, Flater, Wezer (79. Breinburg), El Ouazizi, Kakiailatu, Hoffman, Ayvaz, Schmidt, Van den Hoed (72. Ekici).
FC Pretoria/R: V.Satimin, Hussain, Chauti, Lopes, Ferreira Varela, Ferreira, Sambo, Aftab, M.Satimin, Saidi, Pisas.
Scheidsrechter: I.Buitenman.
Bijzonderheden: De bevlogen arbiter trok gele kaarten voor Flater en Wezer van Charlois. Bij Pretoria kreeg Sambo geel.
Charlois (zo) pakt zege in ‘Oldegaarde-derby’
In de derde klasse D trad Charlois aan bij buurman BZC/Zuiderpark voor weer een heuse
‘Oldegaarde-derby’. Charlois pakte na de overwinning op FC Pretoria/R van vorige week door. De gastheren werden met 2-4 verslagen.
Een pikant duel. Coach Frans van Helden van BZC/Zuiderpark, die ad-interim de zieke Bert Kamp vervangt, is ook Hoofd Jeugdopleidingen bij Charlois. Op zijn verzoek wilde hij vandaag niet coachen, waarbij het bestuur van BZC/Zuiderpark er mee instemde om belangenverstrengeling te voorkomen. Een mooi gebaar van Van Helden, die met gemengde gevoelens de wedstrijd volgde ‘op grote hoogte’ in een portocabin. „Ik kan dat niet maken. Ik ben bij Charlois goed bezig en dan door trieste omstandigheden heb ik deze functie overgenomen als coach van BZC/Zuiderpark. Ja, dit is moeilijk voor mij. Het is in goed overleg besloten om mij afzijdig te houden deze wedstrijd. Ook de heenwedstrijd”. De thuisclub stond er al niet te rooskleurig voor door alle wedstrijden deze competitie met verlies afgesloten te hebben. Toch zag het er een tijdje in de eerste helft ernaar uit, dat er misschien een ommekeer was. Nadat Charlois via Dimitri den Hoed op voorsprong was gekomen lukte het BZC/Zuiderpark daarna op voorsprong te komen via tweemaal Raishelon Rosa. Echter vlak voor rust was het wederom Den Hoed, die voor een gelijke stand zorgde. Na de pauze kwam Charlois vanaf de aftrap op voorsprong. Een eigen speler van BZC/Zuiderpark was hier debet aan. Niet veel later was het invaller Aziz Azzaoui, die Charlois op 2-4 zette met een laag schot over de grond.
TIEN SPELERS
De thuisclub moest ook nog eens vanaf minuut 72 met tien spelers verder. Scheidsrechter Lochtenberg toonde Said El Haddouti zijn tweede gele kaart. Lochtenberg: „Hij vroeg er zelf om. Hij had al geel en bleef maar mekkeren. Ik gaf zelfs nog aan om hem te wisselen. Dat gebeurde niet en bij de zoveelste maal was de maat vol”. De score had aanzienlijk hoger kunnen uitvallen voor Charlois, maar zij verzuimden in de afwerking. Een score van 2-7 of 2-8 behoorden zeker tot de mogelijkheden. Trainer Rene Brevé beaamde dit: „Het positieve vandaag is, dat wij zeker tien kansen gecreëerd hebben. Het negatieve is het niet afwerken om dit tot doelpunten uit te drukken, maar niettegenstaande ben ik blij met deze overwinning”. Van Helden was minder blij met deze nederlaag voor zijn team: „Na het ongelukkige eigen doelpunt zag je de ‘koppies’ gaan hangen. Dat is gewoon een mentaliteitskwestie. Maar vanaf deze plaats feliciteer ik Charlois met de overwinning”.
BZC/Zuiderpark-sv Charlois 2-4 (2-2)
15. Dimitri den Hoed 0-1, 21. Raishelon Rosa 1-1, 27. Raishelon Rosa 2-1, 41. Dimitri den Hoed 2-2, 46. Eigen doelpunt 2-3, 51. Aziz Azzaoui 2-4.
BZC/Zuiderpark: Marchena, Brandt, R.Visser, El Haddouti, Melissant, Manuel, Santos, Babel, Slieker, Rosa, Y.Visser.
Charlois: Fortes, Congalves, Punselie, Pols, Flater, Kakiailatu, Ayvaz (75. Hoffman), El Ouazizi (46. Azzaoui), Ekici (46. Schmidt), Van den Hoed, Delgado.
Scheidsrechter: R.Lochtenberg.
Bijzonderheden: In deze sportieve wedstrijd trok de goed leidende Lochtenberg twee maal geel voor El Haddouti van BZC/Zuiderpark. Bij Charlois ontvingen Ekici en Congalves geel
Charlois (zo) verslaat Kethel Spaland
In de derde klasse D trad Charlois op het eigen sportpark Charlois aan tegen de Schiedamse fusieclub Kethel Spaland. Na een ruststand van 2-0 werd de eind uitslag 3-1. Charlois won nu voor de derde maal op rij.
Vanaf het begin was de thuisclub de betere ploeg, maar kon het niet echt een vuist maken om de tegenstander ‘bij de strot’ te pakken. Veel aan de bal, maar echte kansen werden ook niet gecreëerd en er werd in een te laag tempo gespeeld. Toch kwam het op voorsprong en zeker niet onverdiend. Met ‘een dwarrelbal’ opende Bobby Schmidt de score; 1-0. Een paar minuten later was het Juanito Hoffman, die de voorsprong verdubbelde na een pass van Dimitri van den Hoed. Dit was ook de ruststand.
WIND TEGEN
Na de pauze met de wind tegen kreeg Charlois het wat moeilijker en in de 72e minuut kwamen de Schiedammers door een doelpunt van Remco Wuister terug tot 2-1. Charlois regde de rug en vier minuten later was het Halit Ayvaz, die de score opvoerde naar 3-1. Hierna was de wedstrijd gespeeld en de Rotterdammers konden hun derde zege op rij vieren. Assistent-trainer Aad Broekhuizen was tevreden over de eerste helft: „Wij waren beter en sterker dan Kethel Spaland. Het probleem was, dat wij de score niet verder opvoerden naar 4-0. De tweede helft met wind tegen vond ik de gasten beter als wij, maar zij konden niets creëren. Het duurde gelukkig lang voordat zij een doelpunt konden scoren. Bot erop scoorden wij weer en was de wedstrijd klaar. Al met al een goede winst en moeten wij voortborduren op het spel uit de eerste helft”.
sv Charlois-Kethel Spaland 3-1 (2-0)
27. Bobby Schmidt 1-0, 31. Juanito Hoffman 2-0, 72. Remco Wuister 2-1, 76. Halit Ayvaz 3-1.
Charlois: Poulisse, Congalves, Punselie, Pols, Flater, De Miranda (82. El Ouazizi), Hoffman, Ayvaz (86. Ekici), Schmidt, Van den Hoed (63. Fernandes Costa Neto).
Kethel Spaland: Van Leeuwen, Speekenbrink, De Lange, Den Haan, Troost (46. Hersbach), Can, De Bruin (67. Adrichem), Wuister, Staveren, Vogelezang, Potuyt.
Scheidsrechter: H.Ozkulluk.
Bijzonderheden: De prima fluitende Ozkulluk had geel op zak voor Ekici van Charlois.
Charlois (zo) pakt in slotfase winst op HWD
In de derde klasse D trad Charlois aan tegen het ‘Overschiese HWD’. De promovendus was lange tijd gelijkwaardig, maar delfde toch het onderspit met 0-1.
Charlois begon met een bliksemstart. Vanaf de aftrap dachten de ’Oldegaarde bewoners’ al te kunnen juichen. De kopbal van Bobby Schmidt werd door de keeper van HWD echter met een magnifieke reactie tot hoekschop verwerkt. Een paar minuten later was het Halit Ayvaz, die een riante kans onbenut liet liggen en dus ook niet voor een voorsprong kon zorgen. Charlois was veel aan de bal, maar kon verder ook niet echt veel creëren. HWD’s eerste wapenfeit was na eenentwintig minuten spelen, maar doelman Justin Poulisse was attent. Na een half uur gooide de thuisclub haar schroom af en kwam wat meer aan voetballen toe, maar konden het Charlois niet echt moeilijk maken.
GELIJKWAARDIG
Na de pauze was het spelbeeld gelijkwaardig. Zowel HWD als Charlois wilden graag scoren, maar konden niet veel creëren. Vijf minuten voor tijd werd dan uiteindelijk de ban gebroken. De doelman van de thuisclub haalde in de zestienmeter Ayvaz onderuit en scheidrechter Hamer, die half geblesseerd de wedstijd leidde, kon niet anders doen dan een strafschop geven. Invaller Aziz Azzaoui benutte dit buitenkansje en bezorgde zijn team de vierde overwinning op rij. Assistent-trainer Aad Broekhuizen van Charlois was natuurlijk blij met de drie punten: „De eerste helft en met name het eerste halfuur speelden wij vrij goed, maar hadden wij het ook moeilijk met de defensieve tegenstand. Daarna werd het wat minder en ook de tweede helft was niet goed. Moet zeggen, dat beide teams aan elkaar gewaagd waren de tweede helft, maar beiden konden niet veel creëerden. Je kon ook aan het spelbeeld zien, dat beide teams niet wilden verliezen, maar gelukkig trokken wij aan het langste eind en eerlijk gezegd over de hele wedstrijd genomen vond ik het ook wel verdiend”.
HWD-sv Charlois 0-1 (0-0)
85. Aziz Azzaoui 0-1 (strafschop).
Scheidsrechter: H.J.Hamer.
Bijzonderheden: Hamer trok voor beide teams tweemaal geel.
Charlois (zo) pakt in extra tijd de winst naar zich toe
In de derde klasse D trad Charlois aan tegen Besiktas aan de Charloisse Lagedijk. Ver in blessuretijd werd de volle winst behaald met 2-3.
Scheidrechter De Bruijn was niet te vermurwen. Voor allerlei futiliteiten trok hij gedecideerd extra tijd erbij. Dit leidde tot meer als een kwartier extra speeltijd in de tweede helft. Charlois profiteerde hiervan en met twee doelpunten in die extra tijd werd de zesde zege op rij behaald. Assistent-trainer Aad Broekhuizen was een gelukkig man: „Natuurlijk hebben wij ook wat geluk gehad, maar de strijdlust was goed en pakte toch een niet meer verwachte zege”. Charlois was slap aan de wedstrijd begonnen en achterin was het niet helemaal zeker. Na twee minuten profiteerde de thuisclub hiervan. Sezgin Atalan was ‘het goudhaantje’ en scoorde beheerst de 1-0. Vier minuten later was het weer gelijk. Halit Ayvaz profiteerde van een goed opgezette aanval via Fernandes Neto. Iets na het halfuur kwam Charlois weer op achterstand. Weifelend verdedigen werd afgestraft door middel van een vrije trap en die vrije trap leverde de thuisclub de voorsprong van 2-1 op. Na de pauze was het spel niet echt goed van beide teams. Er was een fase, dat Charlois goed druk zette, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Scheidsrechter De Bruijn liet zoals vermeld de wedstrijd langer duren vanwege de vele blessurebehandelingen aan Besiktas zijde. Neto, een van de kleinste mannen op het veld, maakte hier dankbaar gebruik van. Tweemaal uit een vrije trap wist hij tweemaal met het hoofd te scoren en bezorgde zijn team de zege van 2-3.
GRIMMIG EN DREIGEND
Na het winnende doelpunt werd de sfeer grimmiger en dreigender. Zeker nadat de assistent-scheidsrechter van Charlois door de verzorger van Besiktas omver werd gelopen. Hoop tumult op het veld, waarbij diverse mensen het veld oprenden, maar gelukkig, nadat de rookwolken figuurlijk waren opgetrokken, zegevierde het verstand en kon de wedstrijd naar het einde toe uitgespeeld worden. Broekhuizen: „Inderdaad creëerden wij niet veel en wij speelden zeker niet goed, maar de spanning vergoedde veel. Het was van onze kant een ware ‘Houdini’ act, waar ik natuurlijk wel blij mee ben”.
Besiktas-sv Charlois 2-3 (2-1)
2. Sezgin Atalan 1-0, 6. Halit Ayvaz 1-1, 34. 2-1, 90. Fernandes Neto 2-2, 90. Fernandes Neto 2-3.
Scheidsrechter: R.de Bruijn.
Bijzonderheden: De Bruijn had een aardige administratie met geel en rood
Alle wedstrijdverslagen Charlois geschreven door Dhr Han Steenbeek.
Supporters opgelet want ook deze uitwedstrijd begint om 14.00 uur; hoofdveld van Charlois is kunstgras