Details

DatumTijdLeagueSeizoen
15/0912:00KNVB Beker poule2019 - 2020

Zondag 15 september gaat Dubbeldam 2 voor het twee jaar achtereen proberen zich te plaatsen voor de knock-out fase van het KNVB bekertoernooi. Vorig seizoen plaatsten de mannen van Paul Wols zonder puntverlies zich voor de tweede ronde. In de poulefase werd toen gewonnen van GSC/ODS, BSC en heel verrassend van het toen een klasse hoger uitkomende RCD.

Inmiddels staat de teller voor dit seizoen weer op twee grote zeges in de poulefase, een 100@ score dus.
In de eerste speelronde lieten ze FC Dordrecht 2 volstrekt kansloos. Met een nederlaag in dubbele cijfers werden zij terug verwezen naar de Krommedijk. Mooi was te zien dat de wedstrijd al snel gespeeld was, maar Dubbeldam 2 toch geconcentreerd en goed bleef voetballen, waardoor het ook in de tweede helft genieten was van fraaie combinaties en schitterende doelpunten. De spelers gunden elkaar ook de doelpunten waardoor vele namen op de lijst van doelpuntenmakers stonden.

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd in Zevenbergen tegen Virtus op het programma. Met deze ploeg was Dubbeldam 2 vorig jaar lange tijd in gevecht om het kampioenschap en dus werd veel tegenstand verwacht. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was het Dubbeldam dat de wedstrijd bepaalde. Door pech in de afronding was de ruststand slechts 0-3. Virtus was in het eerste bedrijf een keer gevaarlijk, maar toen bracht Robin van Dijk redding voor Dubbeldam.

In het tweede bedrijf was het twintig minuten wachten op het eerste doelpunt, maar daarna ging het ook weer hard. In de 70ste minuut mocht Virtus de spreekwoordelijke eer redden. De 1-7 eindstand zegt echter genoeg.

Aanstaande zondag gaat Dubbeldam 2 met sc Gastel 3 strijden om een plekje in de tweede ronde van het bekertoernooi.
sc Gastel begon het bekertoernooi met een gelijkspel tegen Virtus. Zij namen al snel een 2-0 voorsprong, maar aan het eind van de eerste helft werd het conditioneel minder, zo schrijven zij zelf, en kan Virtus de aansluitingstreffer aantekenen.
In de tweede helft krijgt Virtus vele kansen en probeert sc Gastel te counteren. Het duurt echter tot de slotfase alvorens Virtus de gelijkmaker scoort en dit is tevens de eindstand.

In de tweede wedstrijd tegen FC Dordrecht waren ze de eerste helft zeker niet minder dan de Dordtenaren, maar keken wel bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Na een sterke wissel van Gastel scoorden zij de aansluitingstreffer, maar een eigen doelpunt bracht het verschil weer op twee. De ploeg blijkt wel karakter te hebben en ondanks deze tegenslag komen ze helemaal terug in de wedstrijd, eerst 3-2 en later zelfs 3-3.
Enkele minuten voor tijd krijgt Gastel ook nog een strafschop die feilloos wordt benut waardoor zij met een 3-4  overwinning terugkeren naar Brabant.

Klik hieronder op verslag voor een uitgebreid verslag van de wedstrijden

Dubbeldam 2 heeft dus aan een gelijkspel genoeg, terwijl Gastel moet winnen om verder te gaan in het toernooi. Onze mannen zullen de wedstrijd ongetwijfeld gewoon willen winnen en er volledig voor gaan.
Veel succes!!

PosClubGWGLVFAGDPts
13300211209
23111101004
3311168-24
43003422-180

Locatie

Sportpark sc Gastel
Schoolstraat 1, 4751 Oud Gastel, Nederland