Selecteer pagina

Rory van der Weijden
sc Emma
live: https://bit.ly/32HGtfq
Dubbeldam
Voorbeschouwing sc Emma – Dubbeldam

Zondag begint dan toch eindelijk de competitie en direct een mooie wedstrijd, de derby tegen sc Emma. In maart kwam er een abrupt einde aan seizoen 2019-2020 door de uitbraak van het coronavirus en hoewel deze nu weer aan een opmars bezig is hopen we maar dat dit seizoen wel uitgespeeld kan worden. Laten we er met elkaar alles aan doen en de maatregelen opvolgen zodat we de kans om te blijven voetballen zo groot mogelijk maken.

sc Emma werd in mei 1911 opgericht en fuseerde in 1997 met ODS en ASW tot sc Reeland, maar eind 2007 ging sc Emma toch weer zelfstandig verder. In de jaren 50 beleefde sc Emma hoogtij dagen mede door de inbreng van familie Van der Gijp. Op professioneel niveau speelden zij toen in de hoofdklasse en eerste klasse, maar ook eerste en tweede divisie. Vanaf de jaren negentig spelen ze voornamelijk in de vierde klasse en enkel seizoen vijfde. In 2009 werden ze kampioen en promoveerden ze naar de derde klasse. Dat avontuur duurde echter niet lang want een jaar later degradeerden ze toch weer terug naar de vierde klasse. In 2019 promoveerde sc Emma onder leiding van onze oud-trainer Roy de Bruin via de nacompetitie naar de derde klasse. 

Dubbeldam en sc Emma hebben al vaak tegenover elkaar gestaan. De ene periode was Dubbeldam iets sterker dan sc Emma maar de verschillen waren nooit echt groot. Alleen in 2014 was Dubbeldam in de tweede ronde van het bekertoernooi oppermachtig. Op eigen veld versloegen we sc Emma net maar liefst 8-2 door treffers van Enzo van de Vossenberg, Jerry van Ingen 2, Sjors Volder, Rob Kanters, Jeffrey Stam, Michel van Pelt en een eigen treffer. 
In 2012 openden beide clubs ook het competitieseizoen tegen elkaar en was Davey Meijdam de grote kwelgeest voor Dubbeldam. De toen 20 jarige spits scoorde in de eerste helft twee keer en vlak na rust ook nog zijn derde. Via Charles de Vries en Ricardo Arkes kwam Dubbeldam nog sterk terug maar het was net niet genoeg om een puntje mee naar huis te nemen. De laatste officiele editie van deze derby werd vorig jaar op de Schenkeldijk gespeeld en kende een spannend scoreverloop. sc Emma kwam na een half uur spelen uit het niets met op een 0-1 voorsprong. Na rust startte Dubbeldam fel en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Lang konden we hier niet van profiteren want binnen enkele minuten namen de blauw-rode hemden weer een voorsprong. Met nog een kwartier te spelen scoorde Stan van Pelt met een schitterend schot de gelijkmaker. Dubbeldam ging op jacht naar de gelijkmaker en na een overtreding op Mika Gutierrez op de achterlijn, mocht Rory van der Weijden van elf meter aanleggen. Hij faalde niet en tekende voor de winnende treffer van Dubbeldam. 

Ook tijdens de voorbereiding hebben beide teams tegen elkaar gespeeld op het Ries Fok sr toernooi. Aan deze wedstrijden in de voorbereiding kun je weinig waarde hechten. De trainers willen dan toch vaak alle spelers aan het werk zien en spelers met lichte klachten worden gespaard. Dubbeldam won deze ontmoeting met 3-1. 

De derby tegen sc Emma is niet alleen een weerzien met onze succesvolle  oud-trainer Roy de Bruin, ook voor enkele spelers is het een extra bijzondere wedstrijd. Deze zomer kwamen Coen Cleef, Maikel Steenbakker en Michel van Pelt over naar de Schenkeldijk. Echter bedacht Michel van Pelt zich na de eerste oefenwedstrijd en keerde toch weer terug naar het Gemeentelijk Sportpark om zich bij sc Emma aan te sluiten. 

Verder keerde ook zijn broer Davey van Pelt terug op de Schenkeldijk. Na een aantal jaren bij IFC het doel verdedigd te hebben, zijn wij blij dat hij nu weer bij Dubbeldam onder de lat staat. 

Vorig seizoen werd Max Bresser geopereerd en tijdens de voorbereiding heeft hij gelukkig zonder klachten steeds meer minuten kunnen maken. Tegenvaller was wel het geblesseerd uitvallen van Jordy Wouters in de laatste bekerwedstrijd tegen Advendo. Hopelijk is hij op tijd naar de kant gegaan en valt de blessure mee. 

Op 1 augustus startte Dubbeldam met een grote groep de voorbereiding op ditseizoen onder leiding van onze nieuwe trainer Ries Fok en trainer voor Dubbeldam 2 Wim Wouters. Na twee zeges op het Zebratoernooi bij SSW was de eerste prijs van het seizoen binnen. Daarna volgde het Ries Fok sr toernooi bij EBOH en kwamen we tegen DFC al snel op een 2-0 achterstand. de ploeg toonde karakter en kwam terug in de wedstrijd. Nog voor rust maakte Jordy Wouters de aansluitingstreffer en na rust kwamen we op gelijke hoogte door een vrije trap van Dennis Geschiere. In de resterende tijd kregen we genoeg kansen om ook op voorsprong te komen, maar wisten deze niet te verzilveren. Na 90 minuten moesten strafschoppen uitwijzen welk team naar de grote finale zou gaan. Dubbeldam miste 1x terwijl DFC onze doelman kansloos liet en zo ging de oudste club van Dordrecht naar de grote finale en speelde Dubbeldam de kleine finale tegen sc Emma die we zoals eerder gemeld met 1-3 wonnen.

Met vertrouwen begon Dubbeldam dan ook aan het bekertoernooi. Echter liet de ploeg in de eerste wedstrijd tegen Terheijden weinig terugzien van het goede spel tijdens de voorbereiding. Bij een 1-0 achterstand keurde de scheidsrechter nog een zuiver doelpunt af vanwege buitenspel terwijl zelfs de grensrechter van Terheijden niet vlagde. Niet veel later liet hij Harry Swart wel staan en telde een zuiver buitenspel doelpunt van onze tegenstander wel. Maar belangrijker dan de uitslag was dat het veldspel beter kan en moet. Helaas kon dit niet getest worden tegen VCW. Deze bekerwedstrijd ging door een Covid besmetting bij de tegenstander niet door en wordt nu volgende week donderdag gespeeld. De laatste test moest afgelopen zondag zijn tegen Advendo, maar de tegenstander bleek de wedstrijd niet al te serieus te nemen. Met maar net voldoende spelers arriveerden zij aan de Schenkeldijk en spraken al voor de wedstrijd de verwachting uit niet de volle 90 minuten te kunnen spelen. Zij kwamen dan ook niet over de middenlijn en ondanks dat Dubbeldam enkele kansen niet afmaakte en twee treffers werden afgekeurd van buitenspel stond er na 45 minuten toch al 6-0 op het scorebord. Tijdens de onderbreking gaf de trainer aan nog vijf spelers over te hebben en dus restte voor de scheidsrechter niets anders dan de wedstrijd te staken. Dus ook in deze wedstrijd was van een echte test geen sprake.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat met de steun van vele Dubbeldammers een goed resultaat behaald kan worden. Wij wensen trainer, staf en spelers heel veel succes!!

PROGRAMMA

LAATSTE WEDSTRIJD