Selecteer pagina

Tim van den Enden

RCD

20200816
15:00:00
Zeehavenlaan
liveblog: https://bit.ly/3awCPr8

Dubbeldam

Voorbeschouwing RCD – Dubbeldam

Na een dag rust staat de tweede oefenwedstrijd van Dubbeldam op het programma. Op de finaledag van het zebratoernooi van SSW speelt Dubbeldam tegen stadsgenoot RCD. Aftrap van de wedstrijd is om 15.00 uur

Beide ploegen hebben een rijke historie van onderlinge wedstrijden. Na een periode waarin RCD vaak de bovenliggende partij was, trekt Dubbeldam de laatste jaren vaak aan het langste eind. De laatste twee ontmoetingen eindigden echter in een gelijkspel. Morgen is het exact een jaar geleden dat beide teams elkaar troffen op de openingsdag van dit toernooi. Dubbeldam nam een 2-0 voorsprong, maar RCD vocht zich terug en wist een gelijkspel uit het vuur te slepen.
Onder erbarmelijke omstandigheden speelden beide teams op 1 december hun laatste derby. Door hevige regenval had het veld aan de Schenkeldijk meer weg van een moeras waarop combinatiespel erg lastig was. Een wedstrijd met weinig kansen en geen doelpunten.

Dubbeldam opende het toernooi tegen gastheer SSW en keek bij rust tegen een kleine voorsprong aan door een treffer van Mischa Brassien. Na de hervatting verdubbelde de van sc Emma overgekomen Maikel Steenbakker de score. Ondanks de nodige wissels liep Dubbeldam uit naar een 5-0 zege door treffers van Jerry van Ingen 2 keer en ook Mischa Brassien tekende voor zijn tweede treffer.

RCD begon het zebratoernooi tegen competitie- en stadsgenoot sc Emma. Volgens het verslag van sc Emma hadden zij een veldoverwicht, maar leden ze toch een kleine 2-1 nederlaag

Trainer Ries Fok zal op de tweede dag van dit toernooi ook veel andere spelers aan het werk willen zien om van iedereen een goed beeld te krijgen. Max Bresser maakte afgelopen vrijdag zijn rentree na ruim een jaar blessureleed en als hij geen reactie heeft, zal hij ook tegen RCD speelminuten maken.

MEER NIEUWS DUBBELDAM 1

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een...

Lees meer

Volg Dubbeldam op social media

Op onze social media kanalen vind je live video’s, foto’s en ook updates van live verslagen op deze website. Volg ons ook en mis niets van deze leuke teams.