Selecteer pagina

Voorbeschouwing Pretoria R Fc – Dubbeldam

Voorbeschouwing Pretoria R Fc – Dubbeldam

Dubbeldam
Na een vrij weekend pakken we aanstaande zondag 19 november de draad van de competitie weer op met een uitwedstrijd tegen Pretoria R FC. Dubbeldam heeft in de derby tegen RCD met name in de tweede helft een visitekaartje afgegeven en dat wekt verwachtingen voor de rest van de competitie. Wat een heerlijke derby en erg jammer dat we ons in de slotfase niet wisten te belonen.
Schorsingen
De scheidsrechter was gul met het uitdelen van gele kaarten in de wedstrijd Dubbeldam – RCD. Kevin Bosman, Fabian Kaljee, Jeffrey Stam en Jurgen Abrahamse kregen het gele kartonnetje getoond. Allen konden deze nog hebben en dus zijn er geen schorsingen voor zondag.
Ziekenboeg
In de rust van Dubbeldam – RCD moest Enzo van de Vossenberg zich laten vervangen. Halverwege de eerste helft raakte hij bij een actie op de zijlijn geblesseerd. Hoewel hij de eerste helft wel afmaakte, was het in de pauze al wel snel duidelijk dat hij de wedstrijd niet kon vervolgen.
Na zijn schitterende gelijkmaker en op jacht naar de voorsprong voor Dubbeldam raakte Dennis Geschiere in de tweede helft geblesseerd. Al snel bleek dat hij de wedstrijd niet uit zou spelen. Toen hij later toch wat loopoefeningen deed buiten het veld en zelfs weer binnen de lijnen verscheen, kregen de Dubbeldammers weer hoop. Helaas bleek zijn terugkeer niet voor lange duur en moest hij zich toch laten vervangen.
Laten we hopen dat het weekje extra rust onze mannen goed heeft gedaan en dat de blessures niet al te ernstig waren, zodat ze zondag inzetbaar zijn.
Pretoria R FC
tenue: shirt: wit met rode randen
broek: zwart
Adres en route
Schulpweg 195 te Rotterdam (31 km)
Randweg richting Breda nemen en vervolgens A16 richting Rotterdam. Bij knooppunt Ridderkerk de A15 richting Europoort opgaan. De A15 naar Europoort blijven volgen tot afrit 19 richting Rotterdam-Charlois. Sla rechtsaf S102/Groene Kruisweg richting Charlois. Sla na 2,5 km linksaf de Kromme Zandweg op en na 840 meter ook linksaf de Schulpweg. Het veld van Pretoria komt u aan uw rechterhand tegen.
Historie
Hoewel de club reeds in 1960 is opgericht zijn de statistieken pas bijgehouden vanaf seizoen 1996-1997. Vijf achtereenvolgende jaren speelden zij toen in de vijfde klasse. In 2002 werden zij kampioen en een jaar later herhaalden zij dit kunststukje in de vierde klasse. Zodoende kwamen zij in 2003-2004 uit in de derde klasse en eindigden het eerste jaar heel verdienstelijk op een derde plaats. Een jaar later werd in 22 wedstrijden slechts zeven punten vergaard en volgde een degradatie naar de vierde klasse om direct door de duikelen naar de vijfde klasse. In seizoen 2006-2007 werden 52 punten behaald in 22 wedstrijden en dit resulteerde in een tweede plaats op de eindrangschikking en promotie naar de vierde klasse. Dit bleek geen succes want de tiende plaats noodzaakte de ploeg tot het spelen van nacompetitie om behoud van de vierde klasse. Dit lukte niet en dus zakte Pretoria weer een klasse. Vanaf 2009 speelden zij weer in de vierde klasse. In seizoen 2015-2016 hadden zij wel nacompetitie nodig om zich te handhaven op dit niveau. Vorig seizoen was het een heel ander verhaal. Een derde plaats op de standenlijst en de tweede periode gaf Pretoria recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie. En met succes want de Rotterdammers wisten via dit toetje de stap om hoog weer te maken.

Beker

Pretoria begon het bekertoernooi met een gelijkspel tegen zondag derdeklasser Stolwijk.
Tegen een andere derdeklasser leed de ploeg een week later op eigen terrein een forse 0-5 nederlaag. Het bekertoernooi werd afgesloten met een uitwedstrijd tegen vierdeklasser SVH.
Het werd een echt doelpuntenfestijn, want na 90 minuten stond de stand van 5-5 op het scorebord
Competitie
Pretoria vinden we op de ranglijst terug op plek 11. Van de eerste zeven competitiewedstrijden werd er 1x gewonnen, 1x gelijkgespeeld en de andere vijf duels gingen verloren.
In het openingsduel werd van de huidige koploper Virtus uit Zevenbergen met ruime cijfers verloren 1-5. Daarna volgden nederlagen tegen OHVV, HWD en nipt tegen Charlois. De enige overwinning tot nu toe werd behaald tegen hekkensluiter Victoria’04 met 1-2. Een week later werd verdienstelijk gelijkgespeeld tegen BZC/Zuiderpark 2-2. De laatste competitiewedstrijd voor deze speelronde werd een grote 6-1 nederlaag geleden tegen Besiktas
Uiteraard rekenen wij zondag weer op de steun van vele Dubbeldammers!