Selecteer pagina

Voorbeschouwing Oosterhout – Dubbeldam

Voorbeschouwing Oosterhout – Dubbeldam

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
01/0314:303e klasse2019 - 2020

Op 9 februari werd deze wedstrijd afgelast vanwege storm Ciara. Daarna speelden beide teams maar 1 wedstrijd. Oosterhout won de uitwedstrijd tegen Virtus met 0-4, terwijl Dubbeldam op eigen terrein een mindere periode afsloot met een 4-1 zege op Groen Wit.

Hieronder volgt de voorbeschouwing die we voor de eerste ontmoeting hebben geschreven.
Na de afgelasting van vorige week staat aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen Oosterhout op het programma. Op de nieuwe accommodatie beschikt de club over kunstgras op het hoofdveld. Oosterhout had afgelopen zondag een vrij weekend.
Het wordt een belangrijk duel want de winnaar houdt aansluiting met de top en heeft nog kansen op nacompetitie, de verliezer haakt voorlopig even af.
Oosterhout kwam beter uit de winterstop met een 8-0 zege tegen ZIGO, terwijl Dubbeldam heel onnodig drie punten liet liggen in Hank.
Door deze resultaten kwam Oosterhout in punten gelijk met Dubbeldam, beiden tellen na 12 wedstrijden 21 punten. Het doelsaldo van Oosterhout is door de monsterzege op ZIGO ineens +14, terwijl Dubbeldam op +6 staat, waardoor Oosterhout naar de vierde plaats steeg ten koste van Dubbeldam.

Dubbeldam bewaart wel goede herinneringen aan het thuisduel met Oosterhout.
In een gelijkopgaande wedstrijd met over een weer kleine kansen, kwam Oosterhout na 35 minuten spelen onverwachts op voorsprong. Met een kopbal wisten zij onze doelman te verschalken.
In de tweede helft claimde Oosterhout een strafschop, maar de scheidsrechter wees dit resoluut af. Dit leidde tot commentaar door supporters waardoor de leidsman de wedstrijd dreigde te staken. Gelukkig hervatte hij snel de wedstrijd en bracht onze trainer een kwartier voor tijd Tim van den Enden in de hoop alsnog het tijd te keren.
Zeven minuten voor tijd tekende Rick de Graaf met een schitterende lob voor de verdiende gelijkmaker. Daarna lieten we nog grote kansen op de winnende liggen en juist op het moment dat iedereen rekende op een gelijkspel was daar nog een snelle uitbraak van Mika Gutierrez Olive. Hij vond vervolgens bij de tweede paal Tim van den Enden die zorgde dat de drie punten op de Schenkeldijk bleven. Hij werd nog lang toegezongen door de vele Dubbeldamse toeschouwers.

In de periode tussen 2008 en 2012 speelde Dubbeldam vier keer een uitwedstrijd tegen Oosterhout. In het eerste jaar na terugkeer in de tweede klasse won Dubbeldam de uitwedstrijd met 0-2. Dat bleek een hele belangrijke zege want alle ploegen stonden destijds dicht bij elkaar. Rory Willemstijn en Charles de Vries zorgden met hun treffers voor de zege.
Een jaar later speelden beide teams na een lange winterstop op een heel slecht en hobbelig veld tegen elkaar. Na een 0-0 ruststand, kwamen we snel na de onderbreking op achterstand en ook in numerieke minderheid. Zoals vaak toonde het team wel veerkracht en enorme werklust. Twee treffer van Patrick de Kievit brachten Dubbeldam weer op voorsprong. Daarna volgde een tumultueus slot waarin Dubbeldam toch nog de punten verspeelde en met een 3-2 nederlaag naar huis keerde.
Een jaar later speelde Dubbeldam gesteund door vele supporters met 0-0 gelijk. Dubbeldam werd in deze geplaagd door vele blessures en moest snel in de tweede helft met tien man verder toen Rob Kanters zijn tweede gele kaart kreeg getoond. Desondanks kregen we nog wel kansen, maar moest er ook keihard gewerkt worden om het punt mee naar Dordrecht te kunnen nemen.
De laatste keer dat we in Oosterhout speelden verloren we kansloos met 3-1.

Op basis van de statistieken uit het verleden wordt de kans op een zege op slechts 9% ingeschat, terwijl een zege voor Oosterhout op 73% staat.
Wordt er gekeken naar dit seizoen dan wint Oosterhout 57% van zijn thuiswedstrijden en Dubbeldam slechts 26% van de uitwedstrijden. Het scoren verschilt bij beide teams niet veel. Oosterhout scoort mede door de grote zege tegen ZIGO gemiddeld 2,6 doelpunten per wedstrijd, voor Dubbeldam is dat 2,5.
Opvallend is wel dat Oosterhout weinig tegendoelpunten hoeft te incasseren. Anderhalf doelpunt gemiddeld per wedstrijd, terwijl dit gemiddelde voor Dubbeldam op 2,2 ligt.

Wij rekenen zondag weer op de steun van vele supporters.
lees ook: route naar nieuwe accommodatie Oosterhout