Selecteer pagina

Voorbeschouwing Groen Wit – Dubbeldam

Voorbeschouwing Groen Wit – Dubbeldam

Aanstaande zondag gaat Dubbeldam 1 evenals het tweede en vierde op bezoek bij Groen Wit in Breda, mits uiteraard de weer- en veldomstandigheden meewerken. De club heeft geen kunstgras en met de grote hoeveelheid regen valt te bezien of er gespeeld kan worden. Zodra hierover informatie is, zullen we dit zo snel mogelijk melden.

vanaf seizoen 2000-2001 speelden beide teams acht keer tegen elkaar. Vier keer kwam Dubbeldam als winnaar uit de strijd en vier keer was de ploeg uit Breda de sterkste. De eerste ontmoeting waar we informatie over hebben was op 5 september 2004 toen we op eigen veld met 3-0 wonnen, dankzij twee treffers van Charles de Vries en een van Rick Klootwijk. In december van dat jaar liet Dubbeldam zich ringeloren door Groen Wit dat toen maar de helft van het aantal punten van Dubbeldam had verzameld, maar we verloren wel met 2-0. De laatste twee ontmoetingen dateren uit ons laatste kampioensseizoen 2014-2015, sterker op het terrein van Groen wit haalden we de titel middels een 0-7 zege binnen. Eind november wonnen we op eigen terrein met 4-0 van de ploeg uit Breda onder andere door doelpunten van Jerry van Ingen en Rick de Graaf.

Rick de Graaf zal zondag ontbreken in de selectie van Dubbeldam. Afgelopen weekend ontving hij na een uur spelen een rode kaart en moet een duel missen. Jerry van Ingen keerde na enkele weken blessureleed juist weer terug. Hij begon tegen TSV Gudok weliswaar op de bank maar speelde het laatste half uur mee.
Verder ontbreekt uiteraard Max Bresser die binnenkort wordt geopereerd en dus nog enige maanden zal moeten toekijken.
Daarnaast zijn enkele spelers niet ongeschonden uit de strijd met TSV Gudok gekomen. Zo moest Jurgen Abrahamse gewisseld worden na een forse overtreding. Dennis Geschiere speelde de wedstrijd wel uit nadat hij flink geraakt was maar dat ging niet van harte.

Na het goede openingsduel speelde Dubbeldam afgelopen weekend tegen TSV Gudok en kwam door Jordy Wouters op voorsprong. In het eerste kwartier na rust hadden we de wedstrijd moeten beslissen maar waren we onzorgvuldig. In tien minuten tijd leken we vervolgens de wedstrijd uit handen te geven door twee tegentreffers en een rode kaart te incasseren. Gelukkig zorgde Youri de Bruijn met een schitterende omhaal nog voor een punt

Voetbalinbreda.nl verwachtte voorafgaand aan dit seizoen veel van Groen Wit. De ploeg uit Princenhage heeft vooral voorin pareltjes rondlopen zoals de verslaggever van dit medium het noemt. “Zakaria Zerouali en Mouhcine Zerouali zijn klasbakken, dat is een publiek geheim. Maar om hen heen komen spitsen Chafik Boushaba en Koen Vaas te spelen. Dat is op dat niveau een enorme luxe. Promotie is toch bijna verplicht zou je zeggen met nog andere prima spelers in het team zoals Jonathan van Haperen en Imad Zriouil?

In het bekertoernooi maakten zij de hoge verwachtingen waar door als winnaar van de poule uit de strijd te komen, al was het niet heel overtuigend. Zo werd het op eigen veld tegen vijfdeklasser DVVC “slechts” een 3-2 zege. Een week later in de uitwedstrijd tegen vierdeklasser Sprundel was het veel overtuigender en kwamen ze met een mooie 0-5 zege terug naar Breda. Het 3-3 gelijkspel in het laatste duel tegen zaterdag vierdeklasser The Gunners was genoeg om zich te plaatsen voor de knock-out fase van het bekertoernooi. In de tweede ronde spelen ze op 17 november in en tegen Schijf, eveneens een derdeklasser.

De seizoensopening op eigen veld tegen sc Emma liep uit op een grote teleurstelling. Groen Wit speelde zonder twee van zijn sterspelers. Twee keer kwamen de Dordtenaren op voorsprong door treffers van Johan Versluit, maar Qualid Saadouni en Abdil Zarai vanaf elf meter wisten even zo vaak gelijk te maken. Diep in blessuretijd maakte uiteindelijk wederom Johan Versluis de winnende treffer al werd het doelpunt eerst nog afgekeurd maar later telde de scheidsrechter hem nog en bleef Groen Wit met lege handen achter.

Afgelopen weekend was Groen Wit vrij doordat de competitie uit 13 teams bestaat.

Wij hopen zondag weer op de steun van vele supporters te mogen rekenen.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
06/1014:303e klasse2019 - 2020

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Groen Wit 1112Win
Dubbeldam 1000Loss

Groen Wit 1

Dubbeldam 1

Sven Weijts Verdediger
Jerry van Ingen Aanvaller
Roy de Graaf Keeper
Stan van Pelt Verdediger
Dennis Stam Verdediger
Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Wesley Borsboom Middenvelder
Kjeld Koster Middenvelder
Jordy Wouters 9 Middenvelder
9Dennis Geschiere Aanvaller
Rory van der Weyden Middenvelder
Kevin Bosman Verdediger
Mika Gutierrez Oliva Aanvaller
Fabian Kaljée Verdediger
 

Officials

Scheidsrechter KNVBAssistent scheidsrechter
L.J. UitterhoeveHarry Swart

Locatie

Sportpark Groen Wit
Postillonstraat 45, 4813 EV Breda, Nederland