Op deze Groen Wit dag voor Dubbeldam speelt Dubbeldam 2 om 12.00 uur uit tegen de ploeg uit Breda.

Voor zover in ons archief bekend speelde Dubbeldam 2 vier keer eerder tegen Groen Wit en kwam daarbij drie keer als winnaar uit de bus. Alleen vorig seizoen werden we in een van de eerste wedstrijden in Breda volledig weggespeeld. Gelukkig wist topscorer Sjors Volder toen de eindstand nog enigszins draaglijk te maken door drie keer te scoren. Maar het krachtsverschil was toen nog groter dan de 6-3 al doet vermoeden. Op 19 mei van dit jaar herstelden we ons volledig op eigen veld. Na een 7-0 ruststand wonnen we de kampioenswedstrijd met 9-1 terwijl Groen Wit als nummer twee ook nog alle kans had om de titel te grijpen. Uiteindelijk promoveerde de ploeg uit Princenhage via de nacompetitie met Dubbeldam mee naar de eerste klasse.

De eerste ontmoeting met Groen Wit 2 dateert van 29 september 2013 toen we met 0-1 wonnen in Breda. Later dat seizoen in februari lieten we op eigen veld niets heel van Groen Wit en wonnen we met maar liefst 15(!)-1.

Dubbeldam 2 begon het seizoen met een ijzersterke poulefase van het bekertoernooi. Na drie ruime zeges plaatste Dubbeldam 2 zich voor de knock-outfase waarin we later stuiten op hoofdklasser Sarto.
De competitie werd geopend tegen het sterke JEKA. Helaas konden we de 0-1 voorsprong niet vasthouden. Op slag van rust maakte JEKA gelijk en binnen vijf minuten na de onderbreking sloegen ze nogmaals twee keer toe. Deze tegenslag kwam Dubbeldam niet te boven.
Afgelopen zondag werd gelijkgespeeld tegen Hoeven waar een overwinning zeker mogelijk was geweest gezien het spelbeeld. Aan de andere kant is het bijzonder knap van de mannen van Paul Wols dat ze na de 1-3 in de 80ste minuut niet opgaven en toch een punt aan het duel wisten over te houden. 3-3

DatumWedstrijdTijd/resultatenCompetitieSportparkArtikel
JEKA 2 vs Dubbeldam 21e klasse
Sportpark Tussen de Leijen
Dubbeldam 2 vs Hoeven 21e klasse
Sportpark Schenkeldijk
Groen Wit 2 vs Dubbeldam 21e klasse
Sportpark Groen Wit
Dubbeldam 2 vs MOC’17 21e klasse
Sportpark Schenkeldijk

Groen Wit 2 begon het bekertoernooi met een 2-1 zege op Moerse Boys 3, maar daarna volgden nederlagen tegen Zundert 2 met 4-2 en Roosendaal 2 moet 3-0. Drie punten waren niet voldoende om zich te plaatsen voor de knock-outfase en dus kunnen zij zich volledig richten op de competitie.

Ook in de competitie heeft Groen Wit zijn draai nog niet gevonden. In de eerste speelronde verloren ze in Oosterhout met 3-1 van TSC 2 en afgelopen zondag was MOC’17 2 met maar liefst 1-5 te sterk voor de ploeg waardoor zij evenals DESK 2 nog op nul punten staan.

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
06/10 Afgelast 1e klasse 2019 - 2020

Sportpark

Sportpark Groen Wit
Postillonstraat 45, 4813 EV Breda, Nederland

Groen Wit 2

Dubbeldam 2

Scheidsrechters

Scheidsrechter KNVBAssistent scheidsrechter
D. BoodtsJohan Kayen