Selecteer pagina

Voorbeschouwing Gilze – Dubbeldam

Voorbeschouwing Gilze – Dubbeldam

Op 11 augustus startte Dubbeldam de voorbereiding en aanstaande zondag begint dan eindelijk de competitie. We begonnen de oefenwedstrijden met twee gelijke spelen tijdens het Zebratoernooi. De “nieuwe” trainer Brasco Tuvaljevic gaf in deze wedstrijden zoveel mogelijk spelers speelminuten.
Een week later op het Jan Stam Toernooi wisten de Dubbeldammers te stunten tegen tweedeklasser De Zwerver. In de slotfase deden zij nog wat terug maar Dubbeldam was duidelijk veel beter. Zaterdag in de finale waren de gastheren van Wieldrecht veel te sterk, maar vervelender was dat we tijdens deze wedstrijd ook spelers met blessures af zagen haken.

Daarna begon het bekertoernooi. Door vakanties en werkverplichtingen op de zaterdagen konden we nooit in eenzelfde opstelling spelen. Van Alblasserdam werd nipt verloren, terwijl een gelijkspel de verhoudingen beter weer zou geven. Vervelender was de blessure van Jerry van Ingen. Net een kwartier in het veld werd zijn hij geveld door een forse charge en moest zich enkele minuten later ook laten wisselen. Een week later tegen ZBC’97 waren we er in het begin niet bij en speelden ongeconcentreerd. ZBC’97 profiteerde hier optimaal van en stond na vijftien minuten op een 0-3 voorsprong. Dubbeldam toonde karakter en vocht zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk deelden beide ploegen na 90 minuten de punten na een 5-5 score, maar verloren we ook Mischa Brassien met een blessure. In de laatste bekerwedstrijd speelde Dubbeldam een goede eerste helft waarin we met 0-2 voor kwamen tegen FC Dordrecht. Een foutje op slag van rust gaf FC Dordrecht weer hoop voor de tweede helft 1-2. In de tweede helft begon Dubbeldam nog aardig, maar werden we twee keer in de omschakeling verrast. Gelukkig maakte invaller Youri de Bruijn vlak voor tijd de gelijkmaker. Maar ook deze wedstrijd kwamen we niet ongeschonden door want in de eerste helft haakte Dennis Stam af met een blessure. Hopelijk ziet onze medische staf kans om iedereen weer op te lappen voor zondag want we zullen iedereen hard nodig hebben

Na twee seizoenen uitgeleend te zijn geweest aan het district west 2 keren we weer terug naar Zuid 1. Dit betekent ook dat we de kracht van de verschillende teams moeilijk in kunnen schatten.

Tegenstander Gilze begint aan het vijfde seizoen in de derde klasse. Na een drie jaar in de middenmoot te hebben meegedraaid, speelden ze vorig seizoen mee om het kampioenschap. Na een nederlaag half april tegen Bavel waren de kampioenskansen verkeken. Bavel nam een 2-0 voorsprong, maar Gilze toonde veerkracht en kwam terug tot 2-2. Bavel krabbelde weer op en won de wedstrijd met 3-2. Wel werd de derde periodetitel gepakt. Dit leidde echter niet tot de gewenste promotie naar de tweede klasse.

Deze zomer waren er geen mutaties in de selectie van Gilze en konden ze met de spelersgroep van vorig seizoen verder werken. Hierin speelt onder anderen oud-prof Joep van den Ouweland (lees ook: speciaal duel van de Ouwenland

Op de laatste dag van augustus begon Gilze op indrukwekkende wijze aan het bekertoernooi. Op eigen veld versloegen ze zaterdag vierdeklasser Oosterhout met maar liefst 11-0. Een week later hadden ze het in Terheijden een stuk lastiger. Toch werd de plaatselijke vierdeklasser op een 2-5 nederlaag getrakteerd. Hierdoor hadden ze in de laatste bekerwedstrijd genoeg aan een gelijkspel of de wedstrijd op zaterdag moest gunstig uitvallen dan zouden ze zelfs door het sterke doelsaldo mogen verliezen. De wedstrijd op zaterdag tussen Terheijden en Oosterhout haalde echter het einde niet door wanordelijkheden en dus moest Gilze op eigen kracht de tweede ronde halen.
Dit was een eenvoudige opgave zo bleek later want afgelopen zondag wonnen ze op eigen veld met maar liefst 25-0 van vijfdeklasser Advendo.
We kunnen dus gerust stellen dat we een zondag een makkelijk scorende ploeg treffen die ongetwijfeld overloopt van het zelfvertrouwen.

Wij rekenen dan ook zondagmiddag om half drie op de steun van vele Dubbeldammers

Details

DatumTijdLeagueSeizoenSpeler van de Week
22/0914:303e klasse2019 - 2020Roy de Graaf

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Gilze 11Loss
Dubbeldam 15Win

Gilze 1

Dubbeldam 1

Rory van der Weyden Middenvelder
Roy de Graaf Keeper
Dennis Stam Verdediger
Kevin Bosman Verdediger
Stan van Pelt Verdediger
Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Jordy Wouters Middenvelder
Rick de Graaf Verdediger
9Dennis Geschiere Aanvaller
Jurgen Abrahamse Aanvaller
Wesley Borsboom Middenvelder
Kjeld Koster Middenvelder
Roy Schrauwen
  5 5 3

Hoofdtrainer: Wim Wouters
Hoofdtrainer: Brasco Tuvaljevic
Leider: Gerard Schrauwen
Verzorger: Suzanne van de Vossenberg
Leider: Rik Klootwijk

Officials

Scheidsrechter KNVBAssistent scheidsrechter
D.R.H. DrostHarry Swart

Locatie

Sportpark Verhoven
Ridderstraat 98, 5126 BH Gilze, Nederland