Selecteer pagina

Voorbeschouwing FC Dordrecht – Dubbeldam

Voorbeschouwing FC Dordrecht – Dubbeldam

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
15/0914:30KNVB Beker2019 - 2020

Morgen, zondag 15 september, staat de laatste poulewedstrijd in het KNVB bekertoernooi op het programma. FC Dordrecht heeft nog een klein kansje om zich te plaatsen voor de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi maar zijn daarbij wel afhankelijk van Alblasserdam. Alblasserdam moet verliezen en FC Dordrecht moet winnen van Dubbeldam en dan bekert FC Dordrecht verder, in alle andere gevallen gaan de felicitaties naar Alblasserdam

Door blessures, vakanties en werk heeft Dubbeldam nog niet een keer in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Met name de blessures spelen deze voorbereiding een grote rol. Max Bresser raakte eind vorig seizoen geblesseerd en zal ook een groot deel van dit seizoen niet kunnen spelen. Jordy Wouters nam eveneens een blessure mee van het vorige seizoen, kon daardoor niet direct spelen in de oefenwedstrijden maar heeft inmiddels de nodige speelminuten gemaakt.
In de bekerwedstrijd tegen Alblasserdam was aanvoerder Rory van der Weijden niet inzetbaar, maar hij speelde wel een groot deel van de wedstrijd tegen ZBC’97. In de laatste oefenwedstrijd tegen Wieldrecht raakte Rick de Graaf geblesseerd, waardoor hij bij beide bekerwedstrijd op de bank moest beginnen.
In de eerste bekerwedstrijd kwam daar na een forse overtreding van Alblasserdam ook een blessure bij voor Jerry van Ingen en het is te hopen dat hij fit aan de competitie kan beginnen.
Vorige week mocht Mischa Brassien na een uur invallen om een minuut later weer uit te vallen. Hopelijk hoeft ook hij niet al te lange tijd toe te kijken.

Dubbeldam speelde tot nu toe twee hele verschillende oefenwedstrijden. Tegen Alblasserdam speelden ze een hele goede eerste helft, maar vergaten ze zichzelf te belonen door vele kansen onbenut te laten. De routiniers van Alblasserdam hadden weinig kansen nodig om wel tot scoren te komen. Direct na rust maakten de Alblasserdammers ook vanuit het niets 2-0, waarna Dennis Geschiere de eer redde 2-1. Helaas wisten wij de verdiende gelijkmaker niet meer te maken, waardoor geheel onnodig de wedstrijd verloren ging.

In de tweede bekerwedstrijd had Dubbeldam een dramatische start met een 0-3 achterstand na vijftien minuten spelen. Wel toonde het team veerkracht en kwam beter in de wedstrijd. Na vele kansen onbenut te hebben gelaten of op de doelman van ZBC’97 te zijn gestuit, bracht Jordy Wouters ons terug in de wedstrijd. Lang duurde de vreugde niet toen enkele minuten later vanuit een vrije trap ZBC’97 het verschil weer naar drie tilde. Doelpunten van Mika Gutierrez Oliva en Jordy Wouters zorgden voor de pauze nog voor de aansluiting en was Dubbeldam helemaal terug in de wedstrijd.
Na de rust maakte Jordy Wouters gelijk en kwamen we door een doelpunt van Dennis Geschiere zelfs op voorsprong. Hoewel ZBC’97 de gehele tweede helft nauwelijks gevaarlijk was geweest, maakten zij wel gelijk. Na het doelpunt van onze spits waren we niet geconcentreerd en daar profiteerde de ploeg uit Zwijndrecht van. 5-5 was uiteindelijk de uitslag van deze boeiende bekerwedstrijd.

Van FC Dordrecht is een oefenwedstrijd bekend. In Rotterdam speelden zij met 3-3 gelijk tegen Charlois. Tegen deze ploeg van de Oldegaarde speelde Dubbeldam e afgelopen twee seizoen voor de competitie en altijd hadden wij het erg lastig. In het eerste jaar wonnen we op eigen terrein terwijl we in de uitwedstrijd kansloos verloren. Vorig seizoen in de halve competitie 3e klasse Q4 verloor Dubbeldam een wedstrijd uitgerekend weer tegen Charlois. De kampioenspoule begonnen we vervolgens weer tegen deze angstgegner en ook nu trok Charlois aan het langste eind.

FC Dordrecht begon het bekertoernooi met een verrassende 2-5 zege bij en tegen ZBC’97.
Afgelopen week kwamen zij al snel op een 0-2 achterstand tegen Alblasserdam. Beide doelpunten kwamen voort uit een strafschop. De eerste werd benut door Leroy Naaktgeboren en de andere door Umut Takac. Nog in de eerste helft produceerde FC Dordrecht de aansluitingstreffer. Tien minuten na rust scoorde FC Dordrecht de gelijkmaker. Diep in de tweede helft zorgde Leroy Naaktgeboren met een schitterende vrije trap ervoor dat Alblasserdam nu een riante uitgangspositie heeft om zich te plaatsen voor de tweede ronde.

Supporters opgelet, de wedstrijd begint om half drie. We kunnen eerst dus nog Dubbeldam 2 steunen in oud-Gastel op weg naar een vervolg in het bekertoernooi zonder een minuut te missen van deze Dordtse derby

Locatie

Sportpark Krommedijk
Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht, Nederland