Selecteer pagina

Voorbeschouwing Dubbeldam – Wieldrecht

Voorbeschouwing Dubbeldam – Wieldrecht

Door een sensationele maar terechte zege van Dubbeldam op tweedeklasser De Zwerver hebben onze mannen zich geplaatst voor de finale van het Jan Stam Toernooi van Wieldrecht.
Daarin treffen zij zaterdag om 16.00 uur in Wieldrecht wederom een tweedeklasser.

Daar waar De Zwerver via nacompetitie het afgelopen seizoen via een succesvolle nacompetitie promoveerde, werd de Dordtse tegenstander kampioen.
In eerste instantie leek Prinsenland met vlag en wimpel kampioen te worden.
Toen zij na de winterstop punten gingen morsen, zag het ernaar uit dat DFC toch nog glans zou gaan geven aan een gitzwart seizoen dat overschaduwd werd door het overlijden van hun back.
In de laatste speelronden konden zij de voorsprong niet vasthouden en werd Wieldrecht lachende derde.
Daar waar het een aantal seizoenen niet was gelukt om via de nacompetitie te promoveren, mogen ze dan nu hun succes gaan beproeven op een niveau hoger.

Na dit kampioenschap veranderde veel in de selectie van de Dordtenaren.
Zo kwam in de persoon van Pippy Pruijmboom een nieuwe oefenmeester maar ook de spelersgroep kende de nodige mutaties:

Gekomen zijn : Robert Versteeg (Oranje Wit), Justin Blaauw (Drechtstreek), Claudio Teneggi (RCD), Ferhat Kemaldar (GSC/ODS zo), Mohammed Salman (EBOH), Jeffrey Beek (Papendrecht)
Gaan: Armando Tuur, Jerremy de Lijster (Oranje Wit), Frank Groeneweg, Vincent van de Koppel (stoppen)

Afgelopen week won Wieldrecht gelijk het ABC Toernooi van DFC.
Op de openingsavond versloegen zij door doelpunten van Aron de Keijzer en Anass Rachida met 2-0 van EBOH.
In de finale maakten zij grote indruk door met maar liefst 6-0 van de gastheren DFC te winnen.
De doelpunten werden in deze wedstrijd gemaakt door Michiel de Groot (2x), Aron de Keijzer, Mark van Agteren, Chakib Lechheb en een eigen doelpunt van een speler van DFC.
Gebleken is, dat trainer Pippy Pruijmboom genoeg keus heeft om een sterke selectie neer te zetten. De nieuwelingen Justin Blaauw, Jeffrey Beek, Claudio Tenneggi, Ferhat Kemaldar en Robert Verbeek (Mo Salman was geblesseerd, maar gaat komende week weer aan de slag) pasten zich moeiteloos aan. Maar ook de overgekomen A-spelers Redouane Hmida, Chakib Lechheb, Anass Rachida en Ricky Nijhoff bleken een aanwinst te zijn.

Gisteren liet Aron de Keijzer in het AD al optekenen graag ook het eigen toernooi op naam van Wieldrecht te schrijven. (lees ook: Wieldrecht wil eigen toernooi winnen )
Zware taak voor de mannen van Dubbeldam om dit te voorkomen.

Vorig seizoen speelden we op de eerste avond van het Jan Stam Toernooi tegen Wieldrecht. Dubbeldam was volstrekt kansloos en we verloren heel terecht met 7-1. Eerdere ontmoetingen eindigden in het bekertoernooi of oefenwedstrijden eindigden vrijwel altijd in een gelijkspel. Alleen op 5 augustus 2006 wonnen we nipt van Wieldrecht.

Een aantal Dubbeldammers genieten nog van een heerlijke vakantie, terwijl we ook enkele geblesseerden in de selectie hebben.
De jeugdspelers hebben de laatste wedstrijden echter ook indruk gemaakt.
Dus wie weet kunnen ze met uw steun opnieuw stunten.

De aftrap van deze wedstrijd is om 16.00 uur