Selecteer pagina

Voorbeschouwing Dubbeldam – Virtus

Aanstaande zondag speelt Dubbeldam wederom op eigen veld. Deze week ontvangen wij vv Virtus uit Zevenbergen. 

Afgelopen week werden drie wedstrijden afgelast in de derde klasse vandaar dat de verhoudingen na twee speelronden al scheef zijn. Dit weekend viert de tegenstander van afgelopen zondag sv Slikkerveer het 101 jarig bestaan. Vorig jaar ging het eeuwfeest niet door en daarom wordt dit jubileum wel uitgebreid gevierd. Alle wedstrijden zijn afgelast en dus wordt sv Slikkerveer – sc Gastel in november ingehaald. 

vv Virtus is 1 juni 1932 opgericht en zij spelen hun thuiswedstrijden op Sportpark de Meeren. 
Het thuistenue is wit-blauw verticaal gestreept shirt, witte broek en blauwe sokken. 

 

Geschiedenis

Aan het eind van het seizoen bestaat vv Virtus 90 jaar. Vanaf 1941 zijn de competitiestatistieken bijgehouden. In al deze jaren heeft vv Virtus op vier seizoenen na altijd in de derde of vierde klasse gespeeld. Alleen begin jaren tachtig speelde vv Virtus dus 4 jaar in de tweede klasse. In de eerste twee seizoenen in de tweede klasse eindigde ze knap op een vijfde en zevende plaats. In het derde jaar overleefde men met een tiende plaats ternauwernood degradatie, maar een jaar later volgde alsnog de afzink naar de derde klasse. 
Sinds 2012 spelen ze altijd in de top van de derde klasse mee. 

Dubbeldam heeft de afgelopen seizoenen heel vaak tegen Virtus gespeeld met wisselend resultaat. De wedstrijden worden altijd opgeluisterd door vele doelpunten. de laatste ontmoeting dateert van 3 november 2019 toen wij onder barre weersomstandigheden met maar liefst 0-5 wonnen in Zevenbergen. Een jaar eerder verloren we echter met 7-1. Van de ontmoeting op 2 november 2014 hebben vele Dubbeldammers nog steeds nachtmerries. Dubbeldam kon deze wedstrijd de periodetitel pakken en vertrokken gevolgd door enkele supportersbussen naar Brabant. Dubbeldam startte uiterst stroef maar had vlak voor rust op voorsprong kunnen komen toen we een strafschop toegewezen kregen. Deze werd gemist en in de tweede helft werd ook de wedstrijd uit handen gegeven waardoor de periodetitel ook gemist werd. 

 

 

Mutaties

Henk Vos, o.a. oud spits van Feyenoord staat sinds de zomer van 2020 aan het roer bij vv Virtus.
Afgelopen zomer vertrokken er geen spelers uit Zevenbergen, maar ze konden wel een viertal nieuwe spelers begroeten.
Ricardo de Wit (Victoria’03), Caner Ok (Kruisland) Danny Oomen (Seolto), Tom Kwaijtaal (Unitas’30) zijn deze zomer bij de selectie aangesloten.

Bekertoernooi

vv Virtus heeft de poulefase van het bekertoernooi gewonnen en speelt nu in de eerste knock out fase op 14 november tegen tweedeklasser Kruisland. 

Virtus begon het bekertoernooi overtuigend met een overwinning met dubbele cijfers op HZ’75. HZ’75 komt dit seizoen uit in de vijfde klasse.

Een week later had men aanmerkelijk meer moeite met derdeklasser DSE. Tegen de streekgenoot werd uiteindelijk wel met 2-0 aan het langste eind getrokken. De wedstrijd werd ontsierd door zeven gele kaarten, vier voor Virtus en drie voor de ploeg uit Etten-Leur.

Een week later werd het tegen VCW een zwaarbevochten gelijkspel. Tegen de vierdeklasser uit Wagenberg werd het 1-1. 
Door dit laatste puntje won Virtus de bekerpoule.

 

Competitie

vv Virtus begon het huidige seizoen in Rotterdam tegen sv Charlois. vv Virtus werd vooral fysiek afgetroefd door deze sterke tegenstander, waardoor snel de lange bal werd gespeeld. Pas bij een 3-1 achterstand kwam Virtus beter in de wedstrijd. Ze wisten nog wel de aansluitingstreffer te produceren, maar keerde wel met legen handen terug naar Brabant. 
Afgelopen zondag maakten ze indruk door met 0-5 te winnen van HOV/DJSCR. Dubbeldam kwam in de openingsronde van deze competitie niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de Rotterdammers. Nummer tien Danny Oomen scoorde een hattrick en was dus de gevierde man voor de Brabanders.

De aftrap van deze eerste thuiswedstrijd is zoals gebruikelijk om 14.00 uur. Wij rekenen weer op de steun van vele supporters. Voor wie niet kan komen, verzorgen wij weer een liveblog:

https://bit.ly/3ll4yC3

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied. Xander reageerde het meest...

Dubbeldam pas laat naast RCD

Door Fred van Dongen Dordrecht - De stadsderby in de vierde klas tussen Dubbeldam en RCD eindigde vanmiddag onbeslist (1-1). Hoewel RCD door rode kaarten de gehele tweede helft met tien man opereerde en het aantal manschapen in de ultieme slotfase zelfs tot negen zag...

Bericht van de ledenadministratie

Bericht van de ledenadministratie Vanaf de categorie Onder 13 jaar en ouder ben je verplicht een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas te hebben. Als speler, maar ook als teammanager kan je deze foto in Sportlink toevoegen of wijzigen. Nu zien wij de meest...