Selecteer pagina

SSW - Dubbeldam; aug 2018

Dubbeldam

20200814
18:15:00
Zeehavenlaan

SSW

Voorbeschouwing Dubbeldam – SSW

Na een gedwongen stop door het coronavirus gaan we eindelijk weer een wedstrijd spelen. Volgens traditie speelt Dubbeldam de eerste oefenwedstrijden van het seizoen tijdens het Zebratoernooi bij SSW. Dit jaar vormt hierop geen uitzondering want 14 en 16 augustus is Dubbeldam aanwezig aan de Zeehavenlaan. Op de openingsavond speelt Dubbeldam tegen gastheer SSW.

De Dordtse ploeg is opgericht in 1919 en heeft meestal in de vierde klasse gespeeld. Alles vanaf 1976 hebben ze 15 achtereenvolgende jaren in de derde klasse gespeeld. Ook daarna speelden ze incidenteel wel eens in de derde maar ook in de vijfde klasse. Ook de laatste drie jaren was SSW in de vijfde klasse actief. Komend seizoen is er geen vijfde klasse en promoveert SSW automatisch naar de vierde klasse. 

De eerste gegevens van eerdere ontmoetingen gaan terug naar 1982. Op 7 november 1982 won Dubbeldam dankzij een treffer van Simon van Brakel met 1-0 van SSW. Verder is Dubbeldam in de competitie niet succesvol geweest tegen SSW. Beter deed Dubbeldam het in het bekertoernooi tegen SSW. 

25 oktober 2009 speelde Dubbeldam in het bekertoernooi op eigen veld tegen SSW. Op ongelukkige wijze kwam Dubbeldam na een half uur spelen op achterstand. De scheidsrechter weigerde te fluiten toen er op onze doelman Marc van Velzen binnen de vijf meter een overtreding werd gemaakt. Vervolgens was het voor de spits een koud kunstje de 0-1 binnen te tikken. Nog voor rust leek Dubbeldam de stand gelijk te trekken, maar op advies van zijn assistent keurde de scheidsrechter na lang overleg toch af. Na de onderbreking trok Dubbeldam de wedstrijd toch naar zich toe en ontpopte Wesley Borsboom zich tot man of the match. Eerst scoorde hij op aangeven van Bart Boutens de gelijkmaker en net voor het einde van de wedstrijd wist Dubbeldam een verlenging te voorkomen. Wederom kon Wesley Borsboom zich laten bejubelen als doelpuntenmaker. De assist kwam dit keer van Rory Willemstijn

Twee jaar geleden op 16 september speelde Dubbeldam ook voor de beker tegen SSW. In deze wedstrijd was Jerry van Ingen de gevierde man met maar liefst 4 treffers. Uiteindelijk won Dubbeldam met 5-2, waarbij Dennis Geschiere het laatste doelpunt voor zijn rekening nam.

Helaas is het coronavirus nog niet uit onze samenleving, sterker het maakt weer een flinke opmars. Vorige week maakte onze ministerpresident al bekend dat al deze tendens niet onderbroken wordt, er dit jaar geen publiek bij amateurwedstrijden aanwezig mogen zijn of nog erger dat de competitie wordt stilgelegd. Laten we hopen dat het niet zo ver hoeft te komen en de covid maatregelen in acht nemen en de regels hieromtrent van SSW zo goed mogelijk opvolgen.

Na deze wedstrijd komen de twee andere deelnemers aan het toernooi in actie. Om 20.00 uur wordt de bal aan het rollen gebracht voor de wedstrijd tussen RCD en sc Emma. 

MEER NIEUWS DUBBELDAM 1

Niet constant genoeg

Niet constant genoeg

Dordrecht - Xander Staphorst redde vijf minuten voor tijd de meubels voor Dubbeldam in de stadsderby met RCD (1-1). Een vrije trap van Dennis Geschiere net buiten de zestien veroorzaakte een...

Lees meer

Volg Dubbeldam op social media

Op onze social media kanalen vind je live video’s, foto’s en ook updates van live verslagen op deze website. Volg ons ook en mis niets van deze leuke teams.