Selecteer pagina

Laatste nieuws

 

Oefenwedstrijd

14-08-2022
10.30 uur
sportpark Zeehavenlaan
sc Emma
Voorbeschouwing Dubbeldam – sc Emma

Vandaag de derde en laatste dag van het Zebratoernooi. Op de openingsavond won sc Emma van SSW met 2-1 en een dag later was Dubbeldam met 3-1 te sterk voor RCD. 
De winnaar van deze wedstrijd zal ook het toernooi winnen en bij een gelijkspel geven de strafschoppen de doorslag. 

Beide teams hebben de afgelopen jaren al heel vaak tegen elkaar gespeeld. Toch blijft een echte derby altijd speciaal. Daarbij komen we bij de tegenstander bekende gezichten tegen. Uiteraard staat het team nog steeds onder leiding van onze oud-trainer en Dubbeldammer Roy de Bruin. De afgelopen twee seizoenen speelde middenvelder Maikel Steenbakker in het zwart-wit van Dubbeldam, maar hij besloot deze zomer toch terug te keren bij zijn club sc Emma.
Beide trainers zullen deze wedstrijd toch vooral zien als oefenwedstrijd en zo vroeg in de voorbereiding zo veel mogelijk spelers in actie willen zien. Zeker met deze tropische omstandigheden zal er veelvuldig gewisseld worden.
Gelukkig voor de spelers is de wedstrijd vervroegd naar 10.30 uur en spelen we 2x 30 minuten. 

Dubbeldam startte in de eerste oefenwedstrijd nog wat onwennig. Veel spelers hadden zelden tot nooit samengespeeld. De passing was niet altijd even zuiver waardoor we het initiatief aan RCD moesten laten. Zij kwamen dan ook verdiend op voorsprong al zat er wel een buitenspelluchtje aan de treffer. Doelman Pim Versluis wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar was in de rebound ook kansloos.
In de pauze wisselde trainer Ries Fok vele spelers en al snel na de onderbreking bracht Xander Staphorst beide teams weer op gelijke hoogte. 
Nadat Jordy Wouters een duw in zijn rug kreeg binnen de beruchte zestien meter wees de scheidsrechter terecht naar de stip. Onze aanvoerder ging zelf achter de bal staan. De keeper leek er nog even aan te zitten, maar de bal was hard genoeg om hem kansloos te maken. Dubbeldam kreeg daarna genoeg kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar liet dit na waardoor het lang spannend bleef. Uiteindelijk was het wederom Xander Staphorst die de 3-1 liet aantekenen. 

In de afsluitende strafschoppenserie ws Dubbeldam foutloos. Xander Staphorst, Owen Bakker, Jordy Wouters, Roy Schrauwen en Luuk van der Meer waren allen trefzeker, terwijl Pim Versluis de tweede strafschop van RCD stopte en bij de laatste heel dichtbij kwam. 

LIVEBLOG

Volg de wedstrijd via onze liveblog

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Oase aan rust levert Dubbeldam 3 de volle winst op

Het doek was reeds gevallen voor de helden van Dubbeldam 3. Aankomend tegenstander Madese Boys hadden al beslag gelegd op de titel dit seizoen door thuis met 2-1 te winnen van Chaam. VV Chaam: Het Arsenal van de vierde klasse onderbond mongooltjes league, zo leek het....

Lees meer

Agenda

Zebratoernooi:

14 augustus, 10.30 uur: Dubbeldam – sc Emma

Ries Fok sr Toernooi:

16 augustus, 19.30 uur: Dubbeldam – Barendrecht o23

Ries Fok sr Toernooi:

20 augustus

Kick Off:

27 augustus: officiele opening van het seizoen