Selecteer pagina

Voorbeschouwing Dubbeldam – RCD

Voorbeschouwing Dubbeldam – RCD

Dubbeldam

Dubbeldam is de competitie goed begonnen. Onder leiding van de nieuwe trainer Brasco Tuvaljevic wordt een ander systeem dan vorig jaar gespeeld. Dat vergt enige gewenning en waarschijnlijk kwam daardoor ook de wedstrijd tegen de gedoodverfde titelkandidaat Meeuwenplaat net iets te vroeg. Toch dwongen we in deze wedstrijd veel kansen af en was het verschil minder groot dan de uitslag doet vermoeden. Meeuwenplaat ging effectiever met de mogelijkheden om. Daarna volgde een zevenklapper voor onze mannen tegen het hekkensluiter Victoria’04. Daarna volgde twee wedstrijden tegen ploegen met evenveel punten. Beide wedstrijden wist Dubbeldam in een 4-1 overwinning om te zetten
Derby
Een derby is altijd een wedstrijd op zich. De stand op de ranglijst maakt niet uit, voor zo’n ontmoeting gelden andere regels. Dit keer is het verschil op de ranglijst slechts een plekje en een punt. RCD verloor tot op heden niet, maar speelde wel een keer gelijk. Het doelsaldo is voor beide ploegen +14. Toch heeft Dubbeldam het in de laatste onderlinge ontmoetingen lastig gehad met soms grote nederlagen tot gevolg. In beker- en oefenwedstrijden wist Dubbeldam dan weer vaak fors uit te halen.
Ziekenboeg
Na twee weken afwezigheid keerde Rick de Graaf vorige week terug in de selectie. De laatste twintig minuten mocht hij invallen voor Jeffrey Stam om ook weer wedstrijdfit te geraken. 
Uiteraard ontbreekt Noah Speelmeijer nog wel op het wedstrijdformulier en de verwachting is ook dat hij voor de winterstop niet in actie zal komen.
Schorsingen
Dubbeldam heeft tot op heden nog maar weinig kaarten hoeven incasseren, dus iedereen is gerechtigd om te spelen
RCD


opgericht: 26 oktober 1930
sportcomplex: Reeweg oost
tenue: shirt: wit
broek: zwart
sokken: zwart
1 DennisG 22102017Historie
Vanaf 1970 zijn de statistieken bijgehouden. 
Tot 2007 wisselden zij steeds tussen de derde en vierde klasse. In het seizoen 2006-2007 werden zij kampioen in de 3e klasse B en promoveerden naar de tweede klasse. Dit avontuur duurde niet lang, want een jaar later eindigden zij met 14 punten uit 22 wedstrijden op de allerlaatste plaats en keerden zij terug naar de derde klasse. Daar speelden zij 2 seizoen in. In het tweede seizoen werden zij tweede en promoveerden zo weer naar de tweede klasse. Dit was weer van korte duur. De elfde plaats was hun deel in het eerste seizoen, zodat zij promotie-degradatie wedstrijden moesten spelen. Het lukte de Reeweg-bewoners niet het vege lijf te redden en dus keerden zij na een seizoen weer terug naar de derde klasse. Hier speelden zij drie jaar. In het tweede seizoen 2012-2013 veroverden zij de derde periode, maar konden geen promotie afdwingen via de nacompetitie. Een jaar later moesten zij na een elfde plaats promotie-degradatiewedstrijden spelen. Ook dit keer liep dit niet goed af en zakten zij terug naar de vierde klasse. Seizoen 2015-2016 was een succesvol seizoen en werden zij kampioen waardoor zij nu weer in de derde klasse spelen. Afgelopen jaar legden zij beslag op de tweede periodetitel, maar zagen ze geen kans om via de nacompetitie te promoveren.
Oefen- en bekerwedstrijden
RCD begon seizoen 2017-2018 met een oefenzege op sc Emma met 3-1 om vervolgens met 0-3 te verliezen tegen ’s Gravendeel. 
De eerste bekerwedstrijd was een derby tegen vierdeklasser OMC. Het werd een gemakkelijke 0-4 overwinning voorronde tegenstander van aanstaande zondag. In de thuiswedstrijden wonnen ze vervolgens met grote cijfers. Zaterdag vierdeklasser Noordeloos werd met een 5-1 nederlaag teruggestuurd. Een week later wonnen ze met 6-0 van eveneens zaterdag vierdeklasser GSC/ODS. Bij rust stond RCD reeds op een 4-0 voorsprong.
Competitie
RCD opende de competitie met een 6-2 zege op BZC/Zuiderpark. Claudio Teneggi was met drie treffers de grote man bij RCD in deze wedstrijd.
In de eerste uitwedstrijd verspeelden ze de eerste punten. Na een snelle rode kaart kwam RCD ook nog 1-0 achter tegen de ploeg uit Oudenhoorn. Het toont wel hun karakter dat ze toch een puntje uit het vuur hebben gesleept.
Daarna volgden twee overwinning met 3-1. Eerst werd thuis deze cijfers gewonnen van Kethel Spaland en daarna uit tegen Besiktas. Tegen Kethel Spaland kwam RCD in een sterke eerste helft op 1-0 voorsprong. Daarna werd Kethel Spaland sterker en trok de stand nog voor rust gelijk. Een vrije trap van Claudio Teneggi zette RCD weer op voorsprong, waarna ze uit een counter de wedstrijd beslisten 3-1.
Tegen FC IJsselmonde kwam RCD twee keer op achterstand, maar werd in de slotfase de wedstrijd toch nog gewonnen.
Verslag van deze wedstrijd geschreven door www.voetbalrotterdam.nl: http://www.voetbalrotterdam.nl/2017/10/rcd-verslaat-fc-ijsselmonde-zo/
Afgelopen zondag wonnen ze heel eenvoudig met 5-0 van hekkensluiter Victoria’04. Opmerkelijk was de hattrick voor rechtsback Roy Schrauwen.
dit is het verslag geschreven door RCD over deze wedstrijd: http://www.voetbalnederland.nl/wedstrijdverslagthuis.html?t=1708&u=1709&s=1&d=-5&a=8
Ongeacht de resultaten tot nu toe zijn derby’s eigenlijk wedstrijden op zich. 
Zoals onze Captain al schreef “wij sjouwen als paarden voor Dubbeldam” gaat zeker in dit soort wedstrijden op.
Gesteund door veel Dubbeldam supporters zal het aan inzet niet ontbreken bij onze jongens.
Wij rekenen op veel steun van Dubbeldammers!!