Selecteer pagina

Voorbeschouwing Dubbeldam – Pretoria R

Voorbeschouwing Dubbeldam – Pretoria R

Aanstaande zondag staat er weer een thuiswedstrijd voor Dubbeldam 1 op het programma. Om twee uur ontvangen wij Pretoria R uit Rotterdam. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Van Erven.
Op 19 november stond deze wedstrijd ook op het programma maar dan in Rotterdam.
De wedstrijd in Rotterdam werd onder zeer slechte weersomstandigheden afgewerkt. Negentig minuten lang kletterde de regen naar beneden. Ondanks het gemis van vele spelers kende Dubbeldam een makkelijke wedstrijd mede doordat we al vroeg in de wedstrijd door een doelpunt van Jordy Wouters op voorsprong kwamen. Het pleit voor ons team dat ze tot het einde van de wedstrijd gas hebben gegeven om een zo hoog mogelijke score te halen omdat het doelsaldo dit jaar erg belangrijk is. Dit blijkt ook wel uit het feit dat invaller Lucas Arruda in de slotfase nog drie keer wist te scoren.

Schorsingen

Dubbeldam pakt gelukkig dit seizoen weinig onnodige kaarten en dus is iedereen speelgerechtigd aanstaande zondag.

Ziekenboeg

Trainer Brasco Tuvaljevic kan nog altijd geen beroep doen op Jeffrey Stam.
Eerste aanvoerder Denis Stam is afgelopen week verlost van de hechtingen na zijn operatie en weer in training. Deze wedstrijd zal echter nog te vroeg komen.
Afgelopen zondag keek Mischa Brassien geblesseerd toe, deze week speelt hij met het tweede mee. Voor hen staat er een belangrijk duel tegen Madese Boys op het programma.
Die aanvoerdersband van Dubbeldam brengt dit seizoen weinig geluk, want ook tweede aanvoerder Rory van der Weijden raakte afgelopen week geblesseerd. In de uitwedstrijd tegen Coal viel een speler van de tegenpartij ongelukkig op zijn been ,waardoor zijn knieschijf uit de kom vloog. De exacte schade kan nog niet gesteld worden omdat de knie te dik is en over anderhalve week volgt een mri. Rory heeft goede hoop dat door het snelle en deskundige handelen van verzorger Joey er verder geen schade is en hij wellicht in de nacompetitie er weer bij is mocht Dubbeldam deze halen.

Nacompetitie

Dubbeldam is nog altijd koploper in de tweede periode al vertekend het beeld wel door afgelaste wedstrijden bij de concurrentie. Een van die concurrenten Virtus verloor afgelopen weekend op eigen veld van Kethel Spaland.
Voor onze afscheidnemende trainer en aanvoerder Rory van der Weijden zou het mooi zijn als deze prijs gepakt kan worden en wij nog een extraatje hebben na het seizoen.
We twijfelen er niet aan dat de spelers alles zullen geven om dit te bereiken.
Met de steun van vele Dubbeldammers moet het toch lukken om aanstaande zondag te winnen en gezien de nieuwe regels waarbij het doelsaldo bij gelijke stand beslissend is zou het fijn zijn als de overwinning met veel doelpunten gepaard gaat.