Selecteer pagina

Voorbeschouwing Dubbeldam – OHVV

Voorbeschouwing Dubbeldam – OHVV

Mineur

Aanstaande zondag hervat Dubbeldam de competitie met een thuiswedstrijd tegen OHVV.
Een goede eerste seizoenshelft werd in mineur afgesloten. De dreun opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Virtus liet zijn sporen na. Dubbeldam verspeelde in deze wedstrijd binnen tien minuten een 3-1 voorsprong en wist in de slotfase ternauwernood nog de 4-4 binnen te schieten. Niet alleen het resultaat was teleurstellend ook raakten we diverse spelers met blessures kwijt.

De volgende wedstrijd uit tegen sv Charlois ging kansloos met 3-0 verloren.
Net voor de winterstop moest Dubbeldam nog aantreden tegen BZC/Zuiderpark. Dubbeldam zat vanaf het begin niet in de wedstrijd, maar kwam door een treffer van Lucas Arruda wel op voorsprong. Een gemakkelijk gegeven strafschop zorgde voor de gelijkmaker en in de slotfase verdedigde Dubbeldam niet scherp genoeg zodat de punten achterbleven op De Oldegaarde.

2018

Dubbeldam speelde in 2018 al twee oefenwedstrijden.
Na een heel gezellig weekend in Assen moesten de mannen op zondag aantreden in Sint Willibrord tegen de plaatselijke Rood-Wit.
Inmiddels speelt deze ploeg twee klassen hoger dan Dubbeldam. De afgelopen jaren kwamen we de ploeg regelmatig tegen in de competitie en leden we vaak grote nederlagen. Al met al mocht de 4-1 nederlaag een redelijk resultaat genoemd worden. Dylan Koorneef, de keeper van JO19-1, mocht zijn debuut maken en keerde een strafschop.
Afgelopen zondag won Dubbeldam met 4-2 van sc Emma. Dennis Geschiere zorgde in de eerste minuut al voor een voorsprong van Dubbeldam. Na vijf munten in de tweede helft kwam sc Emma na een klutsbal op gelijke hoogte. Nog geen minuut later was het JO19-1 speler Max Bresser die na goed doorkoppen van Sjoerd Boutens de 2-1 binnenschoot. Dubbeldam liep daarna door treffers van Rick de Graaf en Sjoerd Boutens uit naar 4-1. In de allerlaatste seconde kon sc Emma nog iets terug doen 4-2.

Schorsing

Jurgen Abrahamse is deze wedstrijd door een schorsing niet beschikbaar.

Blessures

Onze doelman Noah Speelmeijer is herstellende van het verschrikkelijke ongeval dat hem in augustus overkwam.
Jeffrey Stam is ook al lange tijd uitgeschakeld en het is nog niet duidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken.
Ook onze aanvoerder Dennis Stam is geblesseerd en aanstaande zondag niet inzetbaar.
Verheugend is het wel dat Dennis Geschiere en Rick de Graaf afgelopen zondag weer speelminuten hebben kunnen maken.

OHVV

De Ouden Hoornse Voetbal Vereniging is 1 september 1947 opgericht.
Zij spelen hun thuiswedstrijden op het eigen terrein aan de Eeweg in Oudenhoorn.
Zij spelen in gele shirts, met rode broek en rode sokken.

Geschiedenis

Hoewel zij in 1947 zijn opgericht, zijn alleen de resultaten vanaf 1987 bewaard gebleven.
Vanaf seizoen 1986/1987 speelden zij tien jaar in de vierde klasse, alleen in ’88/’89 waren zij in de derde klasse actief.
In 1997 werd OHVV kampioen en promoveerde zo naar de derde klasse. Na een verdienstelijk eerste jaar die afgesloten werd met een zesde plaats, werd OHVV een jaar later ook kampioen in de derde klasse. Daarna volgde vier seizoenen in de tweede klasse, afgesloten op een resp, zevende, zesde, negende en elfde positie in 2003. De elfde plek betekende dat zij het seizoen daarna weer een niveau lager ging voetballen.
Achteraf het begin van enkele moeizame jaren, want een jaar later degradeerden ze uit de derde klasse. In seizoen 2004/2005 speelde OHVV geen enkele wedstrijd zodat zij degradeerden naar de kelder van het amateurvoetbal de vijfde klasse. In het eerste jaar werden ze gelijk met vlag en wimpel kampioen. Daarna volgde drie seizoenen in de vierde klasse. Tijdens het tweede jaar pakte de ploeg de tweede periodetitel, maar wist geen promotie af te dwingen in de nacompetitie. Een jaar later werd de eerste periodetitel een prooi voor OHVV en toen zag men wel kans via de nacompetitie naar de derde klasse te promoveren. In het derde seizoen werd wederom de tweede periodetitel gepakt, maar ook nu was er geen succes in de nacompetitie.
Een jaar later was het wel feest. Na het behalen van de tweede periode werd via de nacompetitie gepromoveerd naar de tweede klasse in 2013.
Na twee moeizame jaren in de tweede klasse degradeerden zij rechtstreeks naar de derde klasse om daar een jaar later weer kampioen te worden. Ook nu was het avontuur in de tweede klasse geen lange leven beschoren, want afgelopen seizoen degradeerden zij weer rechtstreeks naar de derde klasse.

seizoen 2017-2018

Dit zijn de resultaten die hen tot op heden op een negende plaats brengt met dertien punten uit tien wedstrijden

West 2, Zondag 3e klasse D
SC Victoria ’04OHVV1 – 4
OHVVRCD1 – 1
FC Pretoria R.OHVV2 – 3
OHVVFC IJsselmonde1 – 3
OHVVVV Meeuwenplaat2 – 4
VV VirtusOHVV6 – 2
OHVVCOAL1 – 3
SV CharloisOHVV2 – 0
OHVVBZC/Zuiderpark3 – 1
VV HWDOHVV5 – 6

Een belangrijke wedstrijd voor Dubbeldam en onze spelers rekenen dan ook op de steun van vele Dubbeldammers.
Voor de volgers van dubbeldam die helaas niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn, zullen we zondag weer een LIVEblog bijhouden op deze wedstrijd. Zo kan je van minuut tot minuut volgen wat er gebeurt aan De Schenkeldijk.
WEDSTRIJDSPONSOR